Video s titulky zde:

Ulož to (pokud máte někdo problémy dostat se tam přes odkaz, zkuste Jak se dá působit na státní moc od Nestora_Titulky_CZ)

https://uloz.to/tamhle/R7RHZbQlbwIO#!ZGOwZmR2AQDlZwAvLGtlBQt3ZGSzAx9Wq2V2DzyjG2V2GJZmAD==

RuTube

https://rutube.ru/video/fbc4c03f3c7588450a8f9a1888d749d9/

VKontaktu

https://vk.com/video351663392_456239248

Textové soubory a titulky:

https://uloz.to/tamhle/vNND9RZQ6HFU#!ZJEuLGR2ZzDkAzZmZGMvLGN4ZJSxASITFQMInRqTDwOOHmD1MD==

Knihy vnitřního prediktoru SSSR v CZ zde: http://leva-net.webnode.cz/prace-vp-sssr/knihy/ Doporučuji sérii Základy sociologie!

11 komentářů


  1. Výborné video. Velmi děkuji paní Ireně za překlad.

    Napadá mne, že virus a situace kolem něj může ty postupy, které divákům předestírá Nestor pouze urychlit/ podpořit.
    Ti kteří státu nevěřili/nevěří se pídí po informacích mnohem intenzivněji než dříve a tu potřebu podílet se na řízení (aby spasili sebe, rodinu, stát) cítí mnohem více než kdy dřív (pozoruji kolem sebe).
    Možná těch zvídavých co se nenechali obalamutit vakcinačním fašismem je menšina, ale jak se praví ve videu, stačí 10% .
    Hlavou mi čím dál častěji tedy bleskne myšlenka, že ten virus je vlastně obrovská šance jak skrze „velké probuzení“ nastartovat u nezlomené části populace procesy vedoucí v budoucnu ke spravedlivé lidské společnosti.

    1. Úvahy z videa převážně skvělé, trefné, akcent na četbu rozumný.
      Nicméně v prostředí tzv. „demokracie“ je proměna názorů deseti procent lidí něčím, co se ve světě ( nebo u voleb ) prakticky neprojeví… Takže i Nestorova strategie je nakonec jen „mírným pokrokem v mezích zákona“, který bude mít na směřování společnosti podobně „zásadní“ vliv jako výzvy k otužování nebo třídění odpadu…
      Také si nemyslím, že by sváteční degustátoři pár deci vína byli typickým příkladem nemyslících dobytků… Problém je jinde…

      1. Optimismus z tvých příspěvků přímo srší. Když víš kudy cesta nevede, zkus navrhnout lepší. Kde je tedy podle tebe problém? Já bych řekla, že velká část problému je neochota, lenost, ignorance problémů atd. zapojit se do řízení společnosti – učit se, pracovat na svém vlastním rozvoji, přidat se k těm 10% aktivních, šířit znalosti = měnit společnost.

      2. Tých 10%, keď celý výklad zhutním do pár viet, posunie našu spoločnosť na úplne iný level. Pozri sa na judaizmus alebo kresťanstvo keď začínalo. Pomerne jednoduché zastarané programy pre bio robotov a kam nás to doviedlo?

        A teraz si predstav, čo sa stane so spoločenstvom, ktoré je oslobodené s pod nánosov bahna, ktoré mu zacláňali vo výhľade a má v rukách plnú funkciu riadenia. Tých 10% postupne na rôznych úrovniach nielenže zastabilizuje spoločnosť, ale časom keď sa dostavia prvé výsledky začne (neskôr prostredníctvom svojich potomkov, ktorí budú dosahovať ešte lepšie výsledky) udávať smer.

      3. Keď to dokázal judaizmus, ktorý bol koncipovaný pre strihačov oviec, čo potom dokáže plná funkcia riadenia? Z celkového počtu nositeľov Nobelovej ceny Židia tvoria 22 %. Najväčšiu časť na tak malý národ. Nie je to to snáď dostatočná motivácia?

      4. Na to by si, ale prišiel aj sám, keby v spracovaní informácii bola aspoň základná metodológia. Len keď kolieska zapadnú do seba budeš dostávať ucelený obraz. Tvoj pesimizmus vychádza z nedostatku informácií. Ako bolo poznamenané už v príspevku predo mnou: „Já bych řekla, že velká část problému je neochota, lenost, ignorance problémů atd. zapojit se do řízení společnosti – učit se, pracovat na svém vlastním rozvoji, přidat se k těm 10% aktivních, šířit znalosti = měnit společnost.“

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..