Například v osmdesátých letech Američané nepotřebovali úplné zničení Sovětského svazu. Reagan vycházel z potřeby oslabit Sovětský svaz. Málokdo ví, že v osmdesátém druhém roce bylo přijato zvláštní memorandum Rady národní bezpečnosti, podle mého názoru to bylo číslo 75, ve kterém byl poprvé v historii sovětsko-amerických vztahů stanoven úkol neoslabovat Sovětský svaz, nezavrhovat ho, ale změnit sociálně-ekonomické zřízení, přičemž tam bylo naznačeno, jak stimulovat rozvoj nadzákonnou i podzákonnou ekonomiku.
Sovětský svaz jako systém byl větší a širší než sovětské republiky. To se týče i ekonomiky. Byla nadzákonná ekonomika,to je ta část, kterou kontrolovalo mezinárodní oddělení PSS, takzvané firmy přátel a byla podzákonná ekonomika, to znamená stínová ekonomika. Mimochodem, značná část dolarů, které přišly koncem sedmdesátých let, byly to ropné dolary a byla to částka přibližně 170-180 miliard dolarů, bylo investováno pod vedením téhož ministerstva vnitra a státní bezpečnosti do stínové ekonomiky a není náhoda, že v roce 1979 došlo současně ke dvěma událostem – vstupu sovětských vojsk do Afghánistánu a méně známá věc – Kislovodský sjezd stínové elity a mafie.
Jistě chápete, že stínová elita i mafie byli pod kontrolou orgánů. Zvláště poté, co v roce 1947 bylo 300 mafiánů zastřeleno v sovětských táborech a pak byli vychováni noví, kteří již hráli podle pravidel.
První otázkou bylo, kolik peněz musí stínová elita odevzdat mafii, když se do ní investují peníze. Mafie požadovala 30%, stínová elita tvrdila 10%. Nakonec starší soudruzi řekli, že 15% bohatě stačí.
S druhou věcí přišla stínová elita. Řekla, že začínají hledat talentované děti a to nejenom ve svých rodinách, ale i mimo ně. Tyto děti musí jít na právnické a ekonomické fakulty, aby během pěti sedmi let mohli legalizovat jejich kapitál.
Američané tedy chtěli maximální oslabení Sovětského svazu. A kdo chtěl jeho zničení? Britové, Izraelci, Číňané a poté, co Gorbačov odsouhlasil sjednocení Německa, i Němci. Američané se drželi své linie až do konce. Když vyvstala otázka, jak bude organizován postsovětský prostor, bude-li to SNS – 15 států nebo USS – unie suverénních států 4060, Cheney řekl, dobrá, bude to 4060. Bush řekl ne ne ne, to nemůžeme, je tam Čína a navíc nebudeme moci ovládat jaderné zbraně. Američané tedy potřebovali maximální oslabení a proamerický režim v Rusku, který bude buď spojencem proti Číně, nebo Rusko bude obecně dějištěm vojenských operací. Takže bez ohledu na to, co Američané říkají, potřebují přesně tohle. Kromě toho je Rusko potřebné ke zničení Evropy.

Počkejte Andreji Iljiči. Kislovodsk, můj rok narození, Kavkaz, nemohu zůstat lhostejný. Pašinjan, premiér Arménie, včera na sociálních sítích ukázal svůj jakoby kanadský pas. Jak to já vidím, Arménie je na pokraji zničení. Turecký svět se rozšiřuje. A někde u vás jsem slyšel, že šéf britské MI6, pan Moore, je jedním ze silných odborníků na turecko a na Kavkaz.
Nejenom Moore, ale i Gina Haspelová, která vedla CIA. A mimochodem, oba je jmenovali téměř současně. Oba se zabývali Tureckem, oba pracovali v Ázerbájdžánu a když byli před pěti lety jmenováni, řekl jsem, je to jasné, další úder přijde v zakavkazí. Je to úkol vytlačit Rusko z tohoto regionu. Navíc, Ázerbájdžán je pod Brity a Izraelci, Arménie je pod Američany a Francouzi a zdá se, že to tak i zůstane. I když si myslím, že arménské diaspory ve Francii a Americe jsou velmi vlivné. A mimochodem, silná pozice Mikojana, o kterém jsme spolu hovořili, pramenila z toho, že měl vlastní arménskou zpravodajskou službu. V podstatě to byl takový arménský kanál komunikace s elitami západu. Je třeba si také uvědomit, že v osmdesátém pátém, šestém a sedmém roce bylo kolem Gorbačova hodně arménských poradců z Arménské sovětské socialistické republiky. Byl to vyloženě komunikační kanál. Prostě dvě diaspory, se kterými je možné se spojit.
Myslím, že na Kavkaze bude neustále doutnat toto ohnisko, které čas od času zapálí. U Turků a Britů je jeden zájem, u Francouzů druhý, u Američanů třetí. Když se vrátíme k zájmu Britů v euroasijském prostoru. I Britové i západoevropané potřebují porážku Ruska. Evropané spoléhají na ruské zdroje, pak budou moci získat makrozónu. Britové mají mazanější plán. Britové očekávají, že pokud bude Rusko poraženo a jednoduše se převrátí v ruiny, pak začne boj mezi USA a Čínou o ruské dědictví. V průběhu těchto bojů si Britové myslí, že dokážou obnovit své pozice. Je naprosto jasné, že to nevyhovuje ani Američanům, ani Číně ani Rusku. Čili nyní jsme se ocitli v situaci, kdy se vzájemně souhlasné a zároveň vzájemně vylučující zájmy prolínají a proto je aktuální moment zajímavý. U Alexandra Alexandroviče Zinověva, který byl nejen autorem úžasných knih, ale i výtvarníkem, kreslil takovým satirickým způsobem, je takový obrázek dvou krys. Třesou si jednou tlapkou a tou druhou škrtí jedna druhou. To jsou Britové a Američané. No, jsou tu také Evropané, ale o Evropě si myslím, že u Britů i Američanů je plný souhlas v tom, že Evropu je třeba proměnit v polo-periferii světového systému, vyjmout z centra, zaplavit migranty a tím s Evropou skoncovat.

S Evropou je už všechno jasné, zhasněte. Ale mě zajímá ten řetězec, ten eurasijský a britský projekt, který teď popisujete. Zakavkazsko, Kavkaz, Krokus, Tádžikistán… Tádžikistán se stal vředem, nejprve šel odtud heroin, teď sami vyrábějí fentanyl, Talibanu se z náboženských důvodů takový byznys moc nelíbí, ale lidé tam nic jiného než Heroin a terorismus dělat neumí. Nebo válečníky. Co si myslíte, je to také rezervní polygon?
Ne, no Střední Asie je rezervní polygon, ale nejde o to, že to byli Tádžikové. Není to náhoda, že vytáhli právě čtyři Tádžiky. Faktem je, že mezi lidmi ze Střední a Centrální Asie mají ruské občanství nejvíce Tádžikové. Je jich tady hodně. Krokus je multifunkční událost. Jeden aspekt je ukázat, že to byli Tádžikové a vyvolal tady vlnu odporu. Všimněte si, že ti lidé vyzývavě mluvili tádžicky, aby každý slyšel, že to je tádžická řeč. Ale, nedávno, doslova včera, jsem viděl záběry, najděte si to na internetu, úžasné záběry toho, kdo to řídí – člověk v žluté bundě. On v klidu jde, kolem něj pobíhají lidé, střílí, koukají na něj, on si klidně sedne. Přičemž má na sobě výraznou bundu, aby byl nepřehlédnutelný. Takže si tentokrát vybrali Tádžiky. Myslím, že schéma bylo následující: britské zpravodajské služby, Islámský stát, přičemž Younger nedávno řekl, že ve vedení IS je řada Britů, aby nebyly v Británii výbuchy. Takže Británie, britská stopa, IS sebrala Tádžiky. Kdyby například v Moskvě bylo více Uzbeků, byli by to Uzbekové, to znamená, že nejde o to, že to byli Tádžikové, ale jde o samotné schéma dané události. Moji přátelé, kteří se těmito věcmi zabývají, všichni říkají, že podle organizačního schématu to je zcela jasná britská stopa. Je to způsob práce, který používají Britové. Já také nepochybuji, prostě o tom není žádných pochyb.

Čtvrtá část

Šestá část

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..