Jak to vidíte?

Kam se ubírá svět:

Přestavba globální ekonomiky a omezení spotřeby za každou cenu – tudíž výpadky v dodavatelských řetězcích, krachy firem na základě cen energií, nedostatku surovin nebo v důsledku finančních machinací, Green deal, plynová krize, energetická krize, rozpočtová šaráda USA, (post-covid)?…minimálně západ se snaží vést co nejstupidnější politiku, aby dosažená krize byla fakt hluboká a přišla co nejdřív. Nejedná se o chyby v řízení – je to prostý účel.

Jaká je nabídka?

Pirstan, Spolu, Zelení – ti mají za úkol rozjet psychadelický mejdan, ze kterého už se nikdo neprobere. Představují existenční riziko pro budoucnost.

ANO 2011 – Babiš mnohým leží v žaludku kvůli covidu. Má dobré vztahy s Orbánem (a Orbán má plyn, který reálně může odebrat a použít) a protěžuje V4 – je otázka jestli kvůli V4 samotné, nebo proto, že to měl být základ trojmoří, které už je ale ve své původní podobě pasé…vzhledem k tomu, že je to pan průmyslník, má představu kam povedou moderní trendy EU. Pamatuju si ale, jak neskutečně mi lezlo krkem jeho zdůvodňování opatření – dělali jsme to co ostatní, inspirovali jsme se u jiných států…

SPD – přiznám se mi trochu uniklo, konkrétně vztah Okamury k V4. Říkám si, aby to nebyl takový ronin hledající pána (třeba u německé SPD).

KSČM – ti prostě jsou, ale nezaregistroval jsem ani předvolební kampaň.

Co tedy zvolit? No určitě vím, co nezvolím…a ten zbytek mi přijde tak nějak…každý někam směřuje, ale přitom se točí na problému vytrženém z kontextu.

Čistě pragmaticky potřebujeme fungovat v rámci V4, potřebujeme odněkud brát plyn, potřebujeme zajistit, že z Česka nebude čechistán, že budeme moct vyrábět elektřinu z dostupných zdrojů, potřebujeme čistku pindosů. Potřebujeme maximálně ořezat vliv EU a ne se snažit podporovat její reformu – je to jako se snažit z hovna udělat dort. Potřebujeme zajistit, že žádný bývalý účastník superstár ve funkci ministra zdravotnictví nezavede povinné očkování, včetně dětí, neboť mu to poradil jakýsi expertní tým, potřebujeme se zbavit Koudelky a nahradit ho figurou prospěšnou pro Český stát, potřebujeme pronárodní školství – potřebujeme aby se děcka naučila používat mozek a myslet a ne aby odpovídala evropským standardům a hodnotám.

(post-covid) … píšu takhle, protože si říkám, jestli ještě bude další dějství, vzhledem k tomu, že si ho EU snažila předplatit – u nás tuším 175 miliardama asi korun v přepočtu – nebo představení raději včas ukončí, než bude za oponu vidět úplně a drama se zvrhne ve frašku i pro ty nejortodoxnější věřící. Zatím to vypadá na to druhé, vzhledem k náhlým náhodným infarktům globálního logistického řetězce a dalším výpadkům v důsledku výpadků… všechny příslušně mediálně ozvučené. Systém je potřeba bourat kontrolovaně – z řízené imploze objektu do sebe se nesmí stát exploze – možná i proto zatím zvýšili spocené státy dluhový strop do půlky prosince… ještě to všechno není správně ready, ještě není možná vytvořená iluze, že systém padne kvůli výpadku a krachu, nikoli že výpadky maskují nezpůsobilost globální konstrukce k další existenci.

Plyn…řekl bych, že v zimě nám ještě úplně zima nebude – naopak se zpotíme z cen za teplo, ale skutečný průser pro Evropu přijde až po zimě, protože až tehdy budou plynové zásobníky po topné sezóně fakt prázdné – pro všechny. Schválně co na to EU, pokud ještě nějaká bude.

9 komentářů

  1. KSČM – Skála se sice snaží, ale z vedení strany byl odejit , Filip je salonní komunista no a Dolejš (ve vedení), co ten má společného s komunisty? A hrozí, že se nemusí dostat do sněmovny.
    Bohužel, jediná současná možná korekce trendu řízení naší společnosti ke stále horší budoucnosti je SPD. Ta však i když bude mít dostatek hlasů, tak jí to nebude nic platné, protože všechny osatní strany jsou proti ní. Ostatně jsou to již druhé volby, kdy „demokratická opozice“ důrazně varuje před možným spojenectvím ANO, SPD a KSČM. Proč asi? Jenže Babiš s SPD určitě ne a KSČM dokonce taky ne. S předpokladem, že volby budou zmanipulované, je výsledek předvídatelný.Povolební koalice ANO + Spolu popř. + STAN. A máme, co jsme nechtěli.

  2. Původně jsem chtěl také napsat pojednání k volbám, tak využiju přihrávku Kaktuse.
    Na základě čeho se budu rozhodovat? Mám věřit předvolebním proklamacím – programům? Nebo raději volit podle toho co kdo v minulosti převedl? Co nám po sobě zanechal? Kam nás dovedl? Po ovoci poznáte je – tím se budu řídit, protože existuje volební marketing – sliby se slibujou, blázni se radujou! Kam směřuje ta naše „nejvíc prosperující a nejsvobodnější demokratická“ společnost vidíte doufám sami. Pokud ne, ani to dál nečtěte a ignorujte mě, je to ztráta času.

    Jaký je výběr? Co do počtu kandidujících politických stan, straniček a uskupení, je výběr opravdu bohatý. Čert, aby se v tom vyznal (záměr). Horší už je to s výběrem nabízených koncepcí řízení společnosti. Výběr je velmi omezený. Drobné nuance v názorech na to či ono nic zásadního nezmění. S jedinou výjimkou všichni nabízí prakticky to samé: To, čemu říkají liberální demokracie, nic lepšího prý neexistuje. Ptám se pro koho je to nejlepší?
    Dle mého názoru jedinou stranou která nabízí odlišnou koncepci jsou Komunisti. Ti se musí alespoň dílčím způsobem držet své ideologie (vláda lidu, spravedlivé rozdělení výsledků kolektivní dělby práce, zajištění základních sociálních výdobytků, pozitivní rozvoj osobnosti člověka,… )
    Klasická námitka: A kdo je dnes v jejich čele? Jsou zárukou změny k lepšímu? Odpověď: V každé straně jsou nejméně dva protichůdné směry, nebo alespoň krtci (viz. trockisti vs. bolševici).
    Mimochodem: I reálný socialismus byl dle mého názoru v některých fázích (pozdějších) svého života jen pro lidi přijatelnější verzí davo-elitarismu (krajní úvrať výkyvu přijatelného stavu pro GP). Teprve změna od stereotypu přijímání řízení/ovládání elitami ke sdílené formě neideologického řízení společnosti (o což se pokusil J.V.Stalin) = vygumováním parazitických „elit“ a tím odstranění brzdy rozvoje, v podobě prosazování jejich vlastních sobeckých zájmů na úkor celku, by vedla ke skutečné změně koncepce/paradigmatu. Výskyt Trockistů v aparátu komunistických stran to dokládá. Na jejich působení je dnes dokumentována nemožnost existence socialismu a dehonestován pojem komunista a bolševik. Je to důvod k odmítnutí možnosti budování spravedlivé společnosti?
    Kdo může zastavit/omezit zavádění covid koncentráku, rozklad společnosti, státu…
    Pokud chce někdo hodit protestní hlas – jsou Komunisti volba, která přiměje fašisty zpomalit „vaření žáby“ (zavádění novodobého feudalismu). Strach z mas, které jim vyrvou moc pod vedením skutečných zástupců lidí. To by byl konec jejich plánu a oni to dobře vědí, poučili se z nezdarů minulosti (VŘSR). Komunisti (myšleno skuteční akceschopní bolševici) – to je jediné, čeho se librál-fašistické zrůdy skutečně bojí.
    Takže pokud nechcete po volbách pokračování utahování šroubů (covid, ekonomika, eko-fašismus atd), volte správně.

    PS. Vím, že nevyhrajou, ale i dobrý výsledek je vztyčený prst všem fašistům.
    Na FB se mi líbilo toto (autor Karel Panuška): Nechci zemi chudou, volím třešeň rudou.

      1. Čím dál víc lidí okolo si uvědomuje, kam jsme došli a říká, že je budou taky volit. Tak nevím, kam se ty hlasy ztrácí? Myslím, že výsledky se v rámci manipulací masmédií a agentur na předvolební průzkumy ovlivňují předem, ale i následně upravují. Viz velký zámořský „vzor“ našich jelit. Pád pod 5% by byl pro mě nevěrohodný.

    1. Jenomže KSČM nejsou komunisté-bolševici, jen se tak jmenují a občas se tak tváří. To by bylo na dlouhé vysvětlování. Křídlo podporující Josefa Skálu je v té straně marginální. Skála je sice dobrý kádr, ale je v podstatě sám. Kritika dnešního vedení je vedena nejen ze strany „Skálova bloku“, ale i ze strany opačné, jejíž vzorem je západní liberální levice. A nejde jen o vedení, ta strana je prohnilá od okresů přes kraje až po centrum. S takovým mužstvem neuspěje sebelepší kapitán. Ještě tak před 10 lety tam bylo více kvalitnějších kádrů, ale ty stranu buď opustily nebo shnily – v tom nezdravém vnitrostranickém prostředí jinak ani dopadnout nemohly. KSČM tak dlouho ustupovala tomuto režimu ve snaze příliš neprovokovat, až ze strany mírného pokroku v mezích zákona (zákona nepřátel) zbyla, slovy Klementa Gottwalda z r. 1929, jen hromada shnilých brambor. Ta hniloba už je nevratná. Klidně ji volte, je to jedno. Ano, tento režim má z komunistů hrůzu, z KSČM ale nikoliv. Já ji ale volit nebudu, byť jsem ji léta volil a dokonce jsem byl 17 let jejím členem.

  3. KSČM – ti prostě jsou, ale nezaregistroval jsem ani předvolební kampaň.

    KSČM je dlouhodobě v mediálním poli potápěna, takže nic zvláštního. Například Skála se na internetu snaží dost. Lidé by měli přestat být pohodlní a nečekat až informace přijdou za nimi, ale aktivně si je vyhledávat.

    1. Josefa Skálu na youtube sleduju už dlouho a teprve před pár týdny jsem zjistil, že je členem KSČM a že dokonce v Praze kandiduje. Jeho úroveň chápání a znalostí a asi i mravnosti je myslím ve světě politiků nevídaná – s partou „nových mladých“ zcela nesrovnatelná.
      Uvidíme, zda překročí 5%, ty anti-komunistické nálady jsou ve společnosti opravdu velmi rozšířené.
      Další můj favorit je Volný, ale působí na mě do značné míry jen jako „klaun“. A roztříštěnost anti-covid scény mezi asi 3 kandidující strany je také smutná, to se projevovalo už při jarních demonstracích.
      A pak teda SPD. Jistota desetinásobku (>5%) Ale jejich výkřiky mi přijdou také velmi laciné a tak nějak pouze „proti“.
      Hodně lidí se teď chce zbavit „diktátora“ – a pak všechno bude fajn. Jakoby zapomněli jak to chodí (Libye, Ukrajina)
      Tak uvidíme no 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..