2. května 2019 publikoval časopis MIT Technology Review z Massachusettského technologického institutu (jeden z nejlepších institutů v USA) článek „Hledání kryptonitu, který může zastavit CRISPR“. https://www.technologyreview.com/2019/05/02/65813/the-search-for-the-kryptonite-that-can-stop-crispr

Autor článku poukazuje na to, že již na přelomu roku 2016 se u Jennifer Doudnaové, která je jednou z tvůrkyň CRISPR a postavou, které si nadbíhal obzvláště Gates i Bayer, najednou začala projevovat určitá vzpurnost.

Autor článku o tom píše: „V září 2016 pozvala Jennifer Doudnaová do své kanceláře nového kolegu jménem Kyle Watters. V té době byla biochemička Jennifer Doudnaová na Kalifornské univerzitě v Berkeley známá jako spoluautorka technologie CRISPR. Objevení rychlého a univerzálního nástroje pro úpravu genů jí přineslo celosvětovou slávu a velké bohatství. Byla zakladatelkou několika start-upových společností a získala milionové vědecké odměny.

Zlověstně ji však, jak Doudnaová řekla, pronásledoval sen, ve kterém se jí objevil Adolf Hitler, který držel pero a papír a požadoval kopii receptu CRISPR. Jaký hrozný cíl mohl Hitler mít? To Doudnaová neřekla, když mluvila o tomto snu.“

Stejný sen však pronásledoval atomové vědce, kteří v Americe vytvářeli atomovou bombu – jim se celou dobu zdálo o tom, že ji Hitler vytvoří.

Nyní otázka Doudnaové“ – pokračuji v citování autora – „spočívala v tom, jestli by chtěl Watters najít způsob, jak to zastavit?“

Co je myšleno tím „to“? „Zastavit CRISPR“. Vytvořený Doudnaovou.

Další úryvek ze stejného článku: „CRISPR se nachází uvnitř bakterií. Je to ochrana proti smrtícím virům, která se objevila před miliardami let, a která detekuje jejich DNA a používá  k jejich střihu protein podobný nůžkám. Doudnaová hrála klíčovou roli při přeměně objevu na revoluční nástroj pro editaci genů, který byl využíván po celém světě a který stimuloval vlnu nového výzkumu a vzniku potenciálních léků.

Pokud se však vědci naučí doručovat do lidského těla editory genů, co může zabránit šílenci, teroristům nebo vládě využít CRISPR k způsobení újmy? “  Já mohu dodat: nebo skupině super společností, které chtějí vytvořit světovou vládu.

Pokračuji v citaci z článku: „Lidé mohou přijít s cílenými útoky, které se budou zaměřovat pouze na určité etnické skupiny. Nebo vytvořit super-vojáky, upravené tak, aby necítili bolest. Doudnaová tomuto dilematu dobře rozuměla. Ve své knize Trhlina v stvoření  (dobrý název, co?) napsala, že se obávala, že by editace genů mohla přilákat pozornost světa stejným způsobem, jakým ji přitahovala atomová energie, která vedla k atomovému hřibu. A ptala se sama sebe: „Mohu já a další znepokojení vědci ochránit CRISPR před sebou … než dojde ke kataklyzmatu?

Nyní bude mít šanci. V roce 2016 označovaly americké tajné služby editaci genů jako potenciální zbraň hromadného ničení. V září téhož roku se k nim připojila Agentura ministerstva obrany pro pokročilé výzkumné projekty (DARPA), která volala po novém způsobu kontroly nebo eliminace účinků technologie úpravy genů (kterou naši pokrokoví krajané tolik obdivují). Program s názvem Safe Genes nakonec vyjde na více než 65 milionů dolarů, což z něj dělá jeden z největších zdrojů financování výzkumu CRISPR, spolu s biotechnologickými start-upy vyvíjejícími nové genetické metody léčby.

Jedním z problémů, z pohledu DARPA, byla absence jakéhokoli snadno použitelného protiopatření, tlačítka zrušení nebo protilátky proti CRISPR. A čím větší bude úprava genů, tím více ji budeme možná potřebovat – v případě laboratorní nehody nebo něčeho horšího. Jak se píše v tiskové zprávě Kalifornské univerzity v Berkeley v r. 2017, poté, co se Doudnaová s pomocí Watterse stala účastnicí významné smlouvy s DARPA, se univerzita také zapojila do vytváření nástrojů boje proti hrozbám bioterorismu, včetně „zbraní, které používají samotný CRISPR“.

Článek dále popisuje, jak se vědci pokusili vytvořit nástroj, který by neutralizoval negativní dopad technologie CRISPR.

Další fragment článku: „Ochrana před CRISPR. Letos v rámci projektu Doudnaové financovaného z DARPA plánují týmy vědců zahájit své první experimenty na myších, aby zjistily, zda je lze chránit před CRISPR. Jedna ze skupin zapojených do této práce pracuje v Národní laboratoři Sandia (jedna ze šestnácti národních laboratoří amerického ministerstva energetiky. Hlavním úkolem laboratoře je vývoj, tvorba a testování nejaderných komponent jaderných zbraní).

V Národní laboratoři Sandia budou prováděny pokusy na myších připravených k editaci. Tato příprava vedla k tomu, že se myši narodily s molekulárními nůžkami CRISPR, proteinem nazývaným Cas9, v každé buňce jejich těla.

Joe Schoeniger, který stojí v čele práce Sandia, říká, že v nejbližší době bude v jeho laboratoři u myší vyvolán proces editace se současným zavedením molekul anti-CRISPR, aby se určilo, jestli dojde k blokování procesu CRISPR. „Anti-CRISPR funguje dobře v přírodě a my se snažíme otestovat, zda funguje dobře u zvířat,“ říká on.

Schoeniger věří, že existuje „významné riziko náhodného kontaktu“ s agenty CRISPR. Vzhledem k tomu, že se kolem nástrojů pro úpravu genomu vyvíjí celý průmysl, CRISPR se vyrábí pro genovou terapii, injekce, masti a potraviny, což zvyšuje pravděpodobnost nehody v laboratoři. Dokonce i tajný program biologických zbraní může s větší pravděpodobností náhodně vypustit mikrob, než s ním zaútočit.“ Jak ho lidé používají v stále větším množství, zvyšuje se pravděpodobnost, že s tím lidé přijdou do styku, že budou pobodáni nebo postříkáni,“ říká. „A pokud se mi mutageny dostanou do očí, bylo by dobré to zastavit.“

Ten chlap je i vtipný.

Práce na protilátce může být stejně užitečná jako i pí ár (PR).“ Podle Schoenigera to může přinejmenším „potlačit mentální přístupnost pro zlého člověka. Pokud to můžete vypnout, možná to ani nezkusí. Z psychologického hlediska je dobré mít vypínací tlačítko. Je to dobré pro budování pozice této technologie ve společnosti.

Schoeniger si nedělá iluzi, že protilátka na CRISPR způsobí, že hrozby spojené s používáním CRISPR zmizí. Nebezpečí CRISPR ve skutečnosti roste, tak jak laboratoře zdokonalují nástroje a objevují související nástroje, z nichž každý má různé důsledky pro bioochránce. Vědci se mohou cítit zmateni ohromnou rychlostí, s jakou se zrychluje editace genů a syntetická biologie, a také tím, jak se informace šíří po internetu.

Podíváme se na rizikovost této technologie, jak se dále vyvíjí a jak obtížné je zůstávat nad ní a jak rychle lidé zahodí scénáře a jak obtížné je racionálně řešit toto riziko,“ říká Schoeniger. Řekl však, že zatím je dobrým východiskem naučit se blokovat CRISPR v jeho klasické a nejjednodušší formě. “

Článek rovněž uvádí, že Renee Wegrzyn pracující v rámci DARPA, která v roce 2017 vystoupila v San Francisku na konferenci pořádané nadací Long Now Foundation (nezisková organizace, která se staví proti principu „rychleji a levněji“ a prosazuje princip „pomaleji a kvalitněji“) uvedla, že nebezpečí CRISPR bylo zjevné již tehdy, když vědci pomocí úpravy genů způsobili onemocnění u myší vyříznutím důležitých genů. Konkrétně řekla: „Nemyslím si, že musíte být odborníkem na biologickou bezpečnost, abyste si uvědomili potřebu být ostražití, pokud máte nástroj, který dokáže jak léčit, tak i způsobit onemocnění,“ řekla na schůzce v Kalifornii. A dodala: „Pokud potřebujeme okamžitě zastavit editor genů, prostě nevíme jak.“ A editory se budou zdokonalovat.

Navzdory obavám vědců se ve Spojených státech může tato technologie brzy objevit na trhu.

7. května 2020 na významném americkém webu The Verge, který je součástí společnosti Vox Media Inc. (velká společnost pro digitální média), byl publikován článek s názvem

Úřad pro kontrolu potravin a léčiv schvaluje test na COVID-19, ve kterém je využívána technologie úpravy genů CRISPR.  https://www.theverge.com/2020/5/7/21250487/fda-crispr-test-coronavirus-covid-19

NIH to Back CRISPR-Based Rapid COVID-19 Testing

Článek objasňuje, že je to „poprvé, kdy je technologie CRISPR povolena k použití u lidí“, ale upřesňuje, že takové použití je povoleno pouze pro „závažné případy“. „Nový test, vytvořený biotechnologickou společností Sherlock Biosciences, využívá jedinou molekulu k hledání virového genu ve vzorku pacienta. Pokud pak molekula najde gen, dává signál, který systém dokáže detekovat, “uvádí se v článku.

Vydává jen signál nebo dělá i něco jiného?

Pikantní je, že v roce 2016 americká zpravodajská služba oficiálně uznala technologii úpravy genů jako zbraň hromadného ničení.

9. února 2016 zpravodajská služba předložila výboru Senátu USA zprávu o posouzení bezpečnostních hrozeb. Zpráva byla zveřejněna na webových stránkách ředitele Národní zpravodajské služby USA. https://www.dni.gov/files/documents/SASC_Unclassified_2016_ATA_SFR_FINAL.pdf

Část s názvem „Zbraně hromadného ničení a jejich šíření“ zahrnuje podčást „Úpravy genomu“. Zde se říká: „Výzkum v oblasti editace genomu, prováděný v zemích s regulačními nebo etickými standardy, které se liší od standardů v západních zemích (!!), pravděpodobně zvýší riziko vzniku potenciálně nebezpečných biologických látek nebo produktů. Vzhledem k širokému šíření, nízkým nákladům a zrychlenému tempu vývoje této technologie dvojího použití může mít její úmyslné nebo neúmyslné zneužití dalekosáhlé důsledky pro ekonomiku a národní bezpečnost. Pokroky v úpravách genomu v roce 2015 přiměly skupiny předních amerických a evropských biologů, aby byla položena otázka neregulované úpravy lidských genů zárodečného typu (buněk zapojených do reprodukce), což by mohlo vést k dědičným genetickým změnám. Nicméně vědci budou pravděpodobně i nadále čelit problémům při pokusu o dosažení požadovaného výsledku modifikací genomu, částečně kvůli technickým omezením, která jsou vlastní stávajícím systémům úpravy genomu.“

Ve stejný den, 9. února 2016, vydal časopis MIT Technology Review z Massachusettského technologického institutu článek komentující zprávu národní zpravodajské služby. Název článku: „Nejvyšší mluvčí americké rozvědky nazval editaci genů zbraní hromadného ničení.“ Článek má podtitul: „Snadno použít. Těžko kontrolovat. Zpravodajská služba považuje CRISPR za hrozbu pro národní bezpečnost.“ https://www.technologyreview.com/2016/02/09/71575/top-us-intelligence-official-calls-gene-editing-a-wmd-threat

V článku se říká následující: „Zpráva je odtajněnou verzí „kolektivních vnitřních informací“ Ústřední zpravodajské služby, Národní bezpečnostní agentury a půl tuctu dalších amerických špionážních a zpravodajských organizací.

Ačkoli zpráva nezmiňuje CRISPR, James Klapper (v té době ředitel národní rozvědky USA, který dohlíží na špionážní agenturu s celkovým rozpočtem více než 50 miliard USD – poznámka) měl jasně na mysli nejnovější a nejuniverzálnější systém pro úpravu genů. Nízké náklady a relativní snadné použití techniky CRISPR – základní ingredience lze zakoupit online za 60 $ – zřejmě vyděsily zpravodajské služby. Problém spočívá v tom, že biotechnologie je technologií „dvojího užití“, což znamená, že konvenční vědecký vývoj lze využít také jako zbraně.

A mohou být použity ve formě takové změny lidstva, která je ne zbraní, zaměřenou na určité země nebo etnické skupiny, což je samo o sobě hrozné, ale jednoduše zbraní zaměřenou na celé lidstvo. Aby byly všechny tyto „epsilony“ a tak dále – lidi, kteří nechtějí nic jiného než uklízet prostory. Hloupí lidé – a určitá elita. K tomu ostatně lze nasměrovat i tyto technologie.

Pokračuji v citaci z MIT Technology Review: „Zpráva konstatuje, že nové objevy se v globalizované ekonomice snadno přesunují, stejně jako pracovníci, kteří mají vědecké znalosti pro jejich vývoj a použití.

Clapper nepopsal konkrétní scénáře použití biologických zbraní, ale vědci již dříve přemýšleli o tom, zda lze CRISPR použít k výrobě vražedných komárů, nebo nemoci, které ničí zemědělské plodiny, nebo dokonce k vytvoření viru infikujícího lidskou DNA.“

A jak to, že to není možné využít, když je vše vytvořeno za účelem infikování DNA lidí?

Pokračuji v citování z MIT Technology Review: „Biotechnologie má více než jakýkoli jiný obor obrovský potenciál pro zajištění blaha člověka, ale může být také zneužita,“ říká Daniel Gerstein, hlavní politický analytik společnosti RAND a bývalý náměstek ministra na ministerstvu vnitřní bezpečnosti. [USA]. „Jsme znepokojeni i tím, že  lidé vyvíjí nějaký druh patogenu s velkým potenciálem a že existuje možnost zneužití …“

Piers Millet, expert na biologické zbraně Centra Woodrowa Wilsona ve Washingtonu, je přesvědčen, že Clapperovo přidání genové editace do seznamu zbraní hromadného ničení bylo „překvapením“, protože vytvoření biologických zbraní – řekněme extra virulentní forma antraxu – stále vyžaduje zvládnutí „široké škály technologií“.

Vývoj biologických zbraní zakazuje Úmluva o biologických a toxinových zbraních, dohoda z doby studené války, která postavila programy vytváření biologických zbraní mimo zákon. Podepsaly ji USA, Čína, Rusko a 172 zemí. Millet říká, že odborníci, kteří se sešli ve Varšavě loni v září, aby projednali dohodu, cítili, že hrozba ze strany teroristických skupin je stále daleko vzhledem ke složitosti výroby biologických zbraní. Millet uvádí, že skupina dospěla k závěru, že „v dohledné budoucnosti budou takové možnosti aplikace [technologií] pouze v rukou států“.

Zakončil jsem citaci článku v americkém časopise MIT Technology Review. A teď řeknu divákovi další informace převzaté ne z tohoto článku, informace o konvenci, která byla zmíněna v článku, který jsem právě citoval.

Úmluva o zákazu vývoje, výroby a hromadění zásob bakteriologických (biologických) a toxinových zbraní a o jejich zničení byla schválena rezolucí 2826 Valného shromáždění OSN ze dne 16. prosince 1971.

Oblast působnosti úmluvy je uvedena v prvním článku této úmluvy:

„Článek I.

Každý stát, který je smluvní stranou této Úmluvy, se zavazuje, že za žádných okolností nebude vyvíjet, vyrábět, hromadit, jinak získávat nebo uchovávat:

1) mikrobiologické nebo jiné biologické látky nebo toxiny, bez ohledu na jejich původ nebo způsob výroby, takových druhů a v množství, které není určeno k profylaktickým, ochranným nebo jiným mírovým účelům;

2) zbraně, vybavení nebo prostředky k rozvozu, určené k použití těchto látek nebo toxinů k nepřátelským účelům nebo v ozbrojených konfliktech.“

Spojené státy ratifikovaly Úmluvu o zákazu biologických zbraních v roce 1972, ale v roce 2001 Spojené státy upustily od vypracování právně závazného protokolu, který by stanovil mechanismus vzájemné kontroly. V důsledku toho je nyní nemožné ověřit pomocí právního mechanismu, zda Spojené státy skutečně dodržují Úmluvu, kterou ratifikovaly.

Přesvědčili jsme se, že ti, kdo přeměňují covidové zlo na nějaký druh transformační nebo transformující události, nesměřují jen k transformaci samotného světového řádu, která umožní Spojeným státům udržet a posílit jejich dominanci v 21. století. Zaměřují se také na transformaci člověka, která v podstatě není ničím jiným než genetickou modifikací, zcela srovnatelnou se vším souvisejícím s produkcí GMO, a usilující o vytvoření GML – geneticky modifikovaného lidstva.

Je evidentní přímé nárokování právě na implementaci takové výroby GML. Už to není antiutopie, ale něco, co aspiruje na realitu. Aspiruje na to, aby se nejprve lidem ukázala v podobě jednotlivých dalekosáhlých excesů, že to již vtrhlo do jejich životů. A že dále do nich bude vtrhávat stále silněji a neúprosněji.

A protože zatímco docela zjevná objednávka na něco takového jako CRISPR-Cas9 naráží na odpor u uznávaných sociálních skupin a státních orgánů, které chápou, že je dobré, když používáš CRISPR, ale špatné, když je použit proti vám, pak síly zaměřené na vytvoření geneticky modifikovaného lidstva, využívající Gatese jako katalyzátoru jejich záměrů, spoléhají na CRISPR-Cas9 (10, 11, 12, 13 atd.) jako na zjevný prostředek k vytvoření tohoto geneticky modifikovaného lidstva a k něčemu, co je mírně zahalená verze toho samého. Tato zahalenost navíc umožňuje překonat překážky, které stojí v cestě nejotevřenějším záměrům GML, jako je CRISPR.

O tom, že mohou býti jiné, měkčí modifikace snáze překonávající odmítnutí stejné věci, se říká v uznávaném časopise Molekulární terapie (Molecular Therapy), který čtenáře seznamuje s výzkumem v oblasti molekulární a buněčné terapie používané k opravě genetických a získaných nemoci.

14. prosince 2018 online vydání Molekulární terapie pojednává o možnosti přeměny normálních kožních buněk na pluripotentní kmenové buňky. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6453511

Pluripotentní buňky jsou buňky, které se mohou diferencovat na všechny typy buněk, s výjimkou buněk extraembryonálních orgánů (tj.buněk placenty a žloutkového vaku).„Molekulární terapie“ informuje čtenáře, že tato transformace normálních kožních buněk na pluripotentní kmenové buňky se provádí cestou nucené exprese určitých faktorů.


Exprese je proces, kterým se dědičná informace z genu přeměňuje na určitý produkt, nezbytný pro fungování. Například na RNA nebo protein.


Stadia exprese se nazývají transkripce (syntéza požadované RNA), translace (syntéza proteinu) atd.


Exprese může být aktivována pomocí těch RNA, které zajímají Gatese a jeho patrony, pokud mohou interferovat s expresí dědičné informace, ale taková interference nezpůsobí ve vědecké komunitě takové zbytečně ostré reakce jako reakce na přímou editaci genomu.


Dokud neexistuje zákaz změny exprese genetické informace, vědci intenzivně zkoumají možnosti takového zásahu v post-transkripční fázi. Už jsme o tom mluvili. První transkripce se objevila, ale je tam stále všechno nestabilní. A toto, toto a toto může být vyhozeno. Nebo možná může být současně vyhozeno něco jiného? V tomto směru bylo dosaženo velkých úspěchů. Objevily se tedy léky proti onkologickým změnám v buňkách na základě mRNA. A to jsou jedny z nejpokročilejších léků proti rakovině, jaké byly kdy vyvinuty.


Jinými slovy, Gates a jeho stoupenci chtějí vyvinout jak tvrdou úpravu genomu založenou na CRISPR-Cas9 a jejích pozdějších modifikacích, tak měkký přístup: změnu vlastností buněk pomocí messengerové RNA, která při zavedení do buňky a translaci do proteinu, mění nastavení systému – místo syntézy některých mRNA (a proteinů v nich) začíná produkce jiných proteinů, což mění vlastnosti buňky bez zásahu do samotných genů, ale zcela mění obrázek jejich exprese. Buňka takto získává nové vlastnosti.


Ale to je to samé, pokud ve výsledku dojde ke změně v „továrnách na bílkoviny“!


Je toto moje tvrzení, že se jedná o to samé, stanovením nepopiratelné okolnosti, nebo je to mojí odvážnou hypotézou?


Abych jasně odpověděl na tuto otázku, budu dále analyzovat ten zdánlivě covidu vzdálený článek v časopise Molecular Therapy, který hovoří o nucené genové expresi ve vztahu k problému hromadné produkce lidských kmenových buněk, tzv. Indukovaných pluripotentních kmenových buněk (iPSC).


Autoři článku tvrdí, že vynucená genová exprese, která se také používá pro hromadnou produkci kmenových buněk, je věc celkově nebezpečná. A že například exprese embryonálních genů je plně schopná generovat onkologickou změnu normálního genomu.


Takže skutečně – je to to samé, pokud věřit kompetentním autorům z časopisu „Molekulární terapie“. Co říkají? Říkají, že exprese embryonálních genů, která probíhá při těchto měkkých variantách, „je plně schopná vést k onkologické změně normálního genomu“. To znamená, že oni touto expresí budou léčit onkologický problém a ten přitom zesílí? Nebo budou léčit něco jiného, ale zesílí onkologie? 


Ale to není vše, co je zde řečeno.


Dále se uvádí, že (cituji) „systém přeprogramování mRNA nabízí atraktivní způsob, jak se vyhnout jednomu z hlavních kamenů úrazu pro budoucí terapie na základě indukovaných pluripotentních kmenových buněk.“


A v čem spočívá tento kámen úrazu, kterému se lze vyhnout pomocí toho přeprogramování mRNA, které provádí Gatesova Moderna, která na rozdíl od jiných iniciativ Gatese provádí měkké úpravy genomu založené na mRNA ve jménu získání život zachraňující vakcíny proti covidu?


Tímto kamenem úrazu je zákaz úpravy lidského genomu. To znamená, že tento zákaz obcházejí.


V podstatě autoři článku říkají, že systém přeprogramování messenger RNA, kterým se zabývá Gatesova Moderna, není jako Gatesovské práce na CRISPR-Cas9, protože lze říci, že přeprogramování messenger RNA není tvrdou genovou modifikací člověka. A proto to nebude intenzivně odmítáno, jako je odmítána tvrdá genová modifikace založená na CRISPR-Cas9.


„Ve vašem genomu bude všechno v pořádku. My ho neupravujeme, uklidněte se. Prostě ho čteme jinak, zlatíčka. A to je vše. Pro klid budeme používat měkkou genovou modifikaci, zároveň budeme odstraňovat překážky té tvrdé a všechny tyto měkké záměry (jako ostatně i tvrdé, ale v budoucnu) budeme nazývat uklidňujícími slovy „transformační léky“. Při tom nebudeme přísně definovat, co jsou transformační léky. Prostě transformační, a je to! “


Vidíte, říkal jsem, že na jedné straně existují transformující nebo transformační události, které mají celkově všechno změnit, a na druhé straně existují transformační prostředky, transformační nástroje, včetně těch farmakologických, které mají měnit všechno v každém jednotlivém bodě, a mnohem hlouběji, než je možné dosáhnout pomocí jakékoli nejtvrdší transformující události, kromě samozřejmě zničení lidstva.


Na obzoru se objevilo nové téma transformačních léků. A nikdo nechce říct, co to je. „Ano, jsou to prostě průlomové léky, ano jsou to prostě jen dobré léky! Ano, je tam vlastně něco úplně jiného! “ A všechno by bylo zcela bezostyšně neurčité (říkáme, co chceme, ale jakmile jsme z něčeho obviněni, okamžitě uhýbáme a říkáme, že jsme byli nesprávně pochopeni), kdyby v této neurčitosti nebyly mezery, které vytvářejí některé články.


Jeden z nich, napsaný autory z USA a Číny, byl publikován ve stejném časopise Molekulární terapie 10. dubna 2019. Autoři jsou Giulietta Maruggi, Cuiling Zhang, Junwei Li, Jeffrey Ulmer a Dong Yu. Čtenáři jsou zde informováni, že Američané Giulietta Maruggi a Jeffrey Ulmer, stejně jako Číňan Dong Yu jsou pracovníci skupiny společností GSK a vlastní akcie této společnosti. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1525001619300413


Nezapomněl divák ještě, co je GSK? Je to jedna ze společností, které stojí u původu covidové epopeje. Článek, jehož někteří autoři jsou přímo spojeni s GSK, má název „MRNA jako transformační technologie pro vývoj vakcín pro boj s infekčními chorobami“.

Farmabyznys: GSK se zbavuje Horlicks, Američané chtějí výrobce generické  Viagry - Ekonomický deník


Pokud mluví o transformačních lécích, lze se zeptat: „Takže vy chcete člověka transformovat?“ A oni vám odpoví: „O čem to mluvíte! Ó můj bože! Je to jen hezká fráze. Nazvěte to prostě  „pokročilé léky …“


A když řeknou „transformační technologie“, co to je?


Západ je již tak technologicky vyspělý a tak technologicky centrický, a tak zbožňuje vše spojené s technologií, že nemůže „obecně“ říci, že technologie jsou transformační. Technologie, pokud je transformační, tak něco transformuje. Co může transformovat, kromě mRNA, tedy člověka? 


Zde znovu zdůrazňuji, že mRNA neoznačuje  základ pro transformační léky, ale jednoduše transformační technologií: „mRNA jako transformační technologie.“ RNA může být transformační technologií čeho? Jejím úkolem je předávat materiál z DNA do „továrny na bílkoviny“. Samotná mRNA může být transformační technologií čeho? A je zcela jasné, že když zde mluví o RNA jako o transformační technologii, znamená to, že dochází k transformaci genomu. Ale netransformuje se tak tvrdě jako při použití CRISPR-Cas9, a proto bude pro takovou transformaci mnohem méně překážek, jak nám slibuje stejná „Molekulární terapie“.


Gatesova společnost Moderna neustále říká, že jako první vyvinula terapii mRNA a vakcíny, aby vytvořila novou generaci transformačních léků. A že její hlavní zásluhou v současné době je vytvoření vakcíny proti covidu-19 na základě mRNA … Připisuji to já „Moderně“? Ne, to říká prezident Moderny Stephen Hoge. Hoge uvádí: „Zůstáváme pevně odhodláni dále rozvíjet vědu o mRNA, abychom vytvořili novou generaci transformačních léků pro pacienty.“ https://www.businesswire.com/news/home/20200602005212/en/Moderna-Highlights-Advances-Platform-Science-Innovative-Vaccine


Moderna se snaží prosadit jako průkopník v rozvoji vědy o mRNA, aby vytvořila novou generaci transformačních léků. Moderna neustále hovoří o tom, že tyto transformační léky budou zachraňovat pomocí zlepšené expresi proteinů.


Moderna uvádí, že její přípravky mRNA jsou určeny k nasměrování buněk organizmu k produkci intracelulárních, membránových nebo vylučovaných proteinů, které mohou mít terapeutické nebo profylaktické účinky. A že zachránit před covidem nás má vakcína „Moderna“ s názvem mRNA-1273. Připravte se! Pokud nechcete být očkováni mRNA-1273, jste uvedeni jako neočkovaní, tudíž nebezpeční.

To je realita. Neúprosná a nepopiratelná.

Probíhá jedna fáze experimentu s touto vakcínou, poté druhá, poté třetí.


A co je to za společnost, ta Moderna, která je takto prosazovaná?


Ještě v březnu 2013 to bylo na naše poměry velmi malé sdružení – zaměstnávalo 25 lidí. A o sedm let později zachrání svět před covidem a před dalším.

Moderna živořila do té doby, než do ní začala náhle investovat velká farmaceutická společnost AstraZeneca.

V roce 1993 proslulá britská nadnárodní společnost Imperial Chemical Industries vyčlenila jednu svoji část a vytvořila nezávislou společnost zabývající se farmaceutikou a zemědělskou chemií.

Tato nezávislá společnost byla pojmenována Zeneca Group.

Ve stejném roce se Zeneca  Group spojila s mezinárodní farmaceutickou společností Astra AB. Tak vznikla společnost AstraZeneca, která najednou začala investovat nezměrné peníze do zcela nenápadné společnosti Moderna.

Moderna poté obdrží grant od DARPA (Agentura ministerstva obrany pro pokročilé výzkumné projekty).

Poté do ní investují velké peníze největší americké farmaceutické společnosti.

V roce 2016 ji pak vybavuje relativně skromně Nadace Billa a Melindy Gatesových.

Potom do ní investuje mnohem více peněz největší americká farmaceutická společnost Vertex.


23. ledna 2020 bylo dosaženo dohody, že výroba vakcíny proti 2019-nCoV prováděná společnosti Moderna bude financována společností CEPI. Ta CEPI, která je velmi silně spojena se skupinou neokonzervativců, kteří se snaží vytvořit transformační událost.


Ještě dále. Centrum pro výzkum vakcín Národního ústavu pro alergické a infekční nemoci, tj. Fauciho centrum spadající do Národního institutu zdraví, uvedlo, že bude také vyvíjet vakcíny spolu se společností Moderna.


V březnu 2020 na zasedání v Bílém domě, které uspořádala Trumpova administrativa a velké farmaceutické společnosti, generální ředitel společnosti Moderna Stephen Bansel řekl prezidentu Trumpovi, že společnost Moderna může vakcínu proti covidu-19 získat za několik měsíců. Akcie vzrostly. Následujícího dne Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (Food and Drug Administration – FDA ), to je velmi mocný orgán v USA, schválil klinické studie společnosti Moderna.


V dubnu 2020 společnost Moderna obdržela téměř půl miliardy dolarů od partnerství státního a soukromého sektoru Operation Warp Speed ​​(OWS), partnerství veřejného a soukromého sektoru. A člen představenstva společnosti Moderna Moncef Sloughi byl jmenován hlavním vědeckým pracovníkem projektu Operation Warp Speed ​​(OWS).


Partnerství státního a soukromého sektoru Operation Warp Speed ​​bylo vytvořeno Federální vládou Spojených států s cílem usnadnit a urychlit vývoj, výrobu a distribuci vakcín proti covidu-19. Zahrnuje ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb, včetně Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), Národního institutu zdraví (NIH) a Úřadu pro biomedicínský výzkum a vývoj (BARDA); Ministerstvo obrany; soukromé firmy a další federální agentury, včetně ministerstva zemědělství, ministerstva energetiky a ministerstva pro záležitosti veteránů.


Samozřejmě se přece chce uspořádat i transformační událost a upravit člověka tak, aby poté, co okusil transformační léky, se proměnil z  Homo sapiens v nějakého jiného Homo. Jakého přesně?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..