Celý text v PDF.

Češi musí nově ukázat, kolik mají v bance peněz.

30.3.2024 Každý by byl pochopitelně nejraději, kdyby o tom, jak je na tom stav jeho bankovního konta, věděl pouze on sám. Jenže toto přání dnes prakticky nelze splnit. Banky musí fungovat pod tíhou masivní regulace, která jim nařizuje hlásit nejrůznější podezřelé transakce. Vaše peníze jsou tedy sice v bezpečí, ovšem nedá se už příliš hovořit o bankovním tajemství na takové úrovni, na jaké kdysi existovalo. A jak se ukazuje, soukromí v bance bude dále erodovat a naopak informace o vašem bankovním účtu se budou stávat stále více věcí veřejnou. Přesně k tomu ostatně směřuje novela iniciovaná Ministerstvem práce a sociálních věcí.

https://www.mix24.cz/cesi-musi-nove-ukazat-kolik-maji-v-bance-penez-stat-bude-kontrolovat-jestli-nahodou-nenasporili-moc

Spravedlnost zvítězila: Lidé ve vedení VKM, kteří kryjí léta protiprávní stav, narazili!

30.3.2024 Závazný názor NS potvrdil stanoviska zakladatele Nadace PRAVDA O VODĚ, který říká a prokazuje veřejně 20 let. Na VH byli do vedení městských vodáren protiprávně nainstalováni lidé z konkurenční společností Veolia. (Šverma, Svoboda….). Ti poté zevnitř dané městské vodárny připravili tzv. provozní model – smlouvy – a díky dalšímu protiprávnímu jednání (v případě VKM po 15. září 2004, což rovněž prokazuje soudu) ovládla Veolia na desetiletí zisky z monopolu prodeje vody v daném regionu na místo městské vodárny.

https://www.pokec24.cz/nezarazene/spravedlnost-zvitezila%E2%9C%8A-lide-ve-vedeni-vkm-kteri-kryji-leta-protipravni-stav-v-kauze-vkm-narazili

JUDr. Harabin: „Je nepodstatné, co říkám, jestli neříkám, jestli doporučuji, nebo nedoporučuji já. Pellegrini to má jen a jen ve vlastních rukou…”

30.3.2024 Neúspěšný prezidentský kandidát Štefan Harabin se ve svém statusu rozhodl reagovat na kritiku poté, co odvolal šéfa svého volebního štábu Miroslava Jureňu, který údajně bez jeho vědomí podpořil volbu Petra Pellegriniho ve druhém kole prezidentských voleb, jakož i na obavu mnoha lidí, že jeho nevyhraněný postoj přispěje ke zvolení Ivana Korčoka. Pro Pellegriniho je dobré, že nevyhrál v prvním kole. Pokud by jako vítěz postoupil do druhého kola, tak národně-vlastenecký volič by už vůbec volit nešel, s tím že stejně on vyhraje. Naopak, právě teď se národně-vlastenecký volič a volič Směru může zmobilizovat a jít volit proti Korčokovi, neboť vidí, že bez jeho hlasu Pellegrini nevyhraje. Pellegrini nestál o podporu SNS a národně vlasteneckého voliče, ale nyní se ukazuje, že bez něj nebude úspěšný.

https://cz24.news/judr-harabin-je-nepodstatne-co-hovorim-ci-nehovorim-ci-odporucam-alebo-neodporucam-ja-pellegrini-to-ma-len-a-len-vo-vlastnych-rukach

Malý převrat v právu: Za každý trest platit a vyprázdnit věznice…

31.3.2024 V českém trestním řádu se schyluje k malé revoluci. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) totiž posílá do meziresortního připomínkového řízení reformu trestního práva, která chce rozšířit ukládání alternativních trestů na úkor trestu odnětí svobody. Návrh mimo jiné obsahuje možnost postihnout pachatele jakéhokoliv trestného činu peněžitým trestem nebo dalšími, čímž by měl pomoci vyprázdnit přeplněné české věznice. Očekává se okolo toho velká diskuze, opozice s návrhem víceméně souhlasí, obává se ale toho, zda Blažek vše stihne. Snižuje také dolní hranice trestů u všech majetkových a hospodářských trestných činů s výjimkou činů proti měně, takže za každý bude možné uložit i podmínku, obecně prospěšné práce nebo domácí vězení. Podle ministerstva se návrh ještě může změnit poté, co projde připomínkovým řízením.

https://echo24.cz/a/HLj2b/zpravy-domov-maly-prevrat-pravo-kazdy-trest-platit-vyprazdnit-veznice

Ivan David: „Totalita. Ukrajinského typu.“ BIS se snaží ovlivnit eurovolby….

31.3.2024 Cíl je jasný. Máme za zájmy USA bojovat proti Rusku do posledního českého občana. BIS má ambice celounijní. Takže také do posledního Maďara, Slováka, Poláka, Rumuna atd. Západu unie se to zatím netýká. Španěl Joseph Borrell, „vysoký představitel EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku“ nám to jasně vysvětlil: „Nemůžeme nechat Rusko vyhrát tuto válku. V opačném případě velmi utrpí zájmy Spojených států a Evropy. Není to jen o štědrosti. Nejde o to podporovat Ukrajinu, protože Ukrajince milujeme. Je to v našem vlastním zájmu. A je to také v zájmu Spojených států jako globálního hráče…” Jasněji pro každého zabedněnce to říci nemohl. Jde o zájem USA zachovat si postavení první velmoci.

https://www.novarepublika.cz/?s=Ivan+David%3A+%E2%80%9ETotalita.+Ukrajinsk%C3%A9ho+typu.%E2%80%9C+BIS+se+sna%C5%BE%C3%AD+ovlivnit+eurovolby

Civilizace těsně před krachem obětují svým modlám děti

1.4.2024 Daniel Sterzik (Vidlák) se pro neČT24 vyslovil k tématu tlačení transgenderismu mezi děti a zavedení přísných pravidel pro změnu pohlaví. Uvítal rozhodnutí soudu o nezákonném propuštění Petra Druláka. Je však skeptický ke změně zahraniční politiky, včetně možného jmenování velvyslance ČR v Moskvě.
Pražský soud ve čtvrtek potvrdil, že profesor a bývalý diplomat Petr Drulák byl v roce 2023 nezákonně propuštěn z Ústavu mezinárodních vztahů při Ministerstvu zahraničních věcí ČR.

https://42tcen.com/entry/civilizace-tesne-pred-krachem-obetuji-svym-modlam-deti-ted-to-podle-vidlaka-neni-jine

Kalousek přiživuje dohady o nové straně. S potěšením sdílí výsledky internetové ankety…

2.4.2024 Možnost založení nové strany někdejšího ministra financí a šéfa koaliční TOP 09 Miroslava Kalouska visí ve vzduchu už nějakou dobu. Sám dlouholetý politik totiž opakovaně přiznává, že i po odchodu z vrcholné politiky ho návrat láká, o jeho nové straně se navíc průběžně čile spekuluje. Dohady teď přiživil sám Kalousek, když sdílel výsledky ankety, podle níž tu pro jeho novou stranu jednoznačně je místo. Kalousek sdílel čtenářskou anketu ze zpravodajského serveru, kde se 91 procent hlasujících vyslovilo pro to, aby si nový subjekt založil. Jen 9 procent bylo proti. Ankety se v té chvíli celkem účastnilo přes 9100 respondentů. „Je to jenom klikací anketa s téměř nulovou vypovídací schopností. Přesto je ten poměr hlasů zarážející. Možná by si měli vládní politici klást otázku, proč tomu tak je.

https://echo24.cz/a/HMUfr/zpravy-domov-kalousek-nova-strana-exministr-proti-pekarova-potesila-anketa

Prezidentský duel: Pellegrini chce silný hlas Slovenska v unii, Korček jednotu unie….

3.4.2024 Prezidentští kandidáti Peter Pellegrini a Ivan Korčok jsou za setrvání Slovenska v Evropské unii (EU) i NATO. Pellegrini se domnívá, že Slovensko má mít v EU silnější hlas. Korček odmítá, že by byl za zrušení práva veta členských států. Trvá na tom, že předseda vlády by měl chodit na summity EU. Uvedli to ve středeční předvolební debatě TV Markíza. „SR nemá být jen pasivním příjemcem toho, co v Bruselu nebo ve Washingtonu nadiktují. (…) My jsme V EU i NATO a tam i zůstaneme, ale budeme tam mluvit i my, jak si představujeme, aby tyto instituce fungovaly,“ poznamenal Pellegrini. Korček deklaroval, že nechce zrušení práva veta členských států EU. Za zájem Slovenska označil silnou bezpečnostní politiku EU. Poukázal na potřebu jednoty Unie. Kandidáti diskutovali i o případném vstupu Ukrajiny do NATO po splnění podmínek. Pellegrini to odmítl. Podle Korčoka by o tom měly rozhodnout členské státy. Oba diskutující odsoudili aktuální kroky Izraele v pásmu Gazy. Shodli se také na zachování současného stavu při interrupcích.

https://skspravy.sk/slovensko/politika/prezidentsky-duel-pellegrini-chce-silny-hlas-slovenska-v-unii-korcok-jednotu-unie

Premiér považuje neúčast velvyslanců EU na Slavíně za neúctu…

4.4.2024 Premiér Robert Fico (Směr-SD) kritizuje velvyslance členských států Evropské unie, že odmítají účast na čtvrtečním (4. 4.) kladení věnců na bratislavském Slavíně u příležitosti 79. výročí osvobození Bratislavy. Považuje to za projev neúcty k vojákům Rudé armády. Informoval o tom ve středu na sociální síti. „Na zítra jsme pozvali všechny velvyslance zemí Evropské unie a bývalé spojence bývalého Sovětského svazu. A samozřejmě velvyslanců Ruské federace, Běloruska a Ukrajiny. Je šokující, že z oficiálního kladení věnců se velvyslanci omlouvají jen proto, že počítají s účastí, přirozenou účastí ruského a běloruského velvyslance. Nebudu to raději komentovat,“ uvedl. Poukázal na to, že kladení věnců na Slavíně je to nejméně, co můžeme udělat, abychom si připomněli utrpení způsobené fašismem.

https://skspravy.sk/slovensko/politika/premier-povazuje-neucast-velvyslancov-eu-na-slavine-za-neuctu

Rozpolcený národ a zrada vzdělanců…

4.4.2024 Často jsem si dopisoval s paní profesorkou Stanislavou Kučerovou, pracovnicí Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. O našich dějinách, o našem obrození, o době temna, o vzniku republiky a samozřejmě též o naší současnosti. Narazili jsme přitom na téma postojů našich akademiků a mužů vědy a umění k naší pozici v Unii, k válce na Ukrajině, k srbské válce i k legionářům a odbojářům I. a II. světové války. Paní profesorka na mé otázky k těmto věcem velmi často odpověděla dvěma slovy: “Zrada vzdělanců”. A musím konstatovat, že měla pravdu. Paní profesorka se svým manželem profesorem Blížkovským se často podílela nejen na společenských akcích k významu českého státu a republiky, ale také na publikacích vydávaných Odborným výborem v Brně. Tak vznikaly dnes vzácné sborníky prací různých badatelů pod názvy “Českoslovenství”, Živé hodnoty Masarykova Československa” a mnohé další. Tato část vzdělanců, která na akcích vystupovala, krom těchto sborníků nikdy nedostala možnost veřejných vystoupení v tzv. hlavních médiích a debatách o směřování naší země. Ignorovala je televize, ignoroval je rozhlas, ignorovaly je deníky a časopisy. Naproti tomu ta většinová část akademiků, universitních profesorů a školské inteligence se otrocky přikláněla na stranu vládnoucí moci a někde dokonce vystupovala proti tradici republiky a československé státnosti.

https://www.novarepublika.cz/2024/04/rozpolceny-narod-a-zrada-vzdelancu

Tzv. ‚Demokraté‘ se chystají žalovat v Bruselu, že Ficova vláda jde zkopírovat a uplatnit americký zákon FARA na cizí agenty – nevládky, placené ze zahraničí…

5.4.2024 Mimoparlamentní strana „Demokraté“ bude informovat Evropskou komisi o škodlivosti vládního zákona, který má podle ní za cíl zlikvidovat nepohodlné nevládní organizace. Poukazuje na to, že koaliční poslanci předložili do Národní rady SR ‚zákon po vzoru Putina a Orbána.‘ Pokud přejde, všechny organizace, které si dokážou pomoci i finančními prostředky od zahraničních donorů, budou označeny jako „organizace se zahraniční podporou“. Podle „Demokratů“ tak s falešným odůvodněním, že jde o ‚zahraniční agenty‘, budou takové nevládní organizace vystaveny riziku vynuceného zániku. Zákon se bude týkat všech nadací, občanských sdružení, neziskových organizací. „Půjde i o církevní charitu, environmentální organizace, sociální sdružení, o zachránce památek či sportovní kluby. Stačí, když získají jakékoli finanční plnění od zahraničního subjektu nad 5 000 eur ročně,“ uvedla bezpečnostní expertka strany „Demokraté“ Monika Podhorány Masariková.

https://cz24.news/tzv-demokrati-sa-chystaju-zalovat-v-bruseli-ze-ficova-vlada-ide-skopirovat-a-uplatnit-americky-zakon-fara-na-cudzich-agentov-mimovladky-platene-zo-zahranicia

Kolaps klíčového mostu v Baltimoru byl naprosto brilantním strategickým útokem

29.3.2024 V posledních několika letech dochází k bezprecedentnímu počtu útoků na zásadní americkou infrastrukturu. Jednalo se zejména o náhlé požáry či exploze potravinářských provozů, hromadné vybíjení stamilionů kusů drůbeže pod záminkou ptačí chřipky zjištěné PCR testy, podivné „nehody“ vlaků plných chemikálií, díky nimž byla kontaminována úrodná půda, hromadné úhyny dobytka, apod…
Je zajímavé, že tento náhlý nárůst podobných „nehod“ nikdo nevyšetřuje. Americký mainstream ho zcela ignoruje, takže je zmiňován jen na alternativních médiích.
Jednání úřadů i vlády je v případě těchto „nehod“ stejně pochybné jako při reakcích (či spíše nereakcích) na rekordní nadměrnou úmrtnost mladých lidí či velký nárůst srdečních onemocnění a náhlých úmrtí.
Podobná „nehoda“ je zřejmě i kolaps klíčového mostu v Baltimoru.

https://necenzurovanapravda.cz/2024/03/kolaps-klicoveho-mostu-v-baltimoru-byl-naprosto-brilantnim-strategickym-utokem-video/
a obdobný článek

https://slovanskenoviny.sk/video-zrutenie-mostu-v-baltimore-investigativna-novinarka-lara-logan-hovori-ze-islo-o-premysleny-a-dobre-naplanovany-strategicky-utok-na-jeden-z-najdolezitejsich-zasobovacich-retazcov-v-usa

16 největších lží, které americká vláda říká Americe o válce na Ukrajině

30.3.2024 Pro Kosu objevil Milan. Vlkův úvod: Vždycky, když se mi v mailu objeví něco od Milana, zbystřím. Sám nepíše. Ale vzhledem k tomu, že žije desítky let v cizině, je navázán na spoustu zajímavých informačních zdrojů, o kterých dost často nemám ani tušení. Tohle je i případ tohoto článku. Kdy mne právě on upozornil na malý německý server Covert Action Magazine, Jeho momentální čtenost je srovnatelná s Kosou, ale vychází už od roku 1978, což je obdivuhodné.
Nicméně Milan si vyzobl aktuální téma z tohoto serveru, které tam najdete dokonce v češtině, protože je multijazykový a čeština je podporovaným jazykem, pod titulkem:
16 největších lží, které americká vláda říká Americe o válce na Ukrajině
V každé válce je první obětí pravda. Tady jsou ty největší lži:

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2024/03/30/16-nejvetsi-vlada-kterou-americka-vlada-rika-americe-o-valce-na-ukrajine

Vídeň dobyta: Na Velikonoce pořádá starosta slavnostní ramadánovou večeři s muslimy…

30.3.2024 Jedno evropské město za druhým o těchto Velikonocích, které se kryjí s ramadánem, odkrývá svoji pravou tvář. V Londýně či některých německých městech je v ulicích vidět již výhradně ramadánová výzdoba a nyní se ukazuje, že po letech Osmané konečně dobyli Vídeň – a to bez jediné kapky krve. Jejich dobytí je nyní symbolicky předvedeno samotným starostou Ludwigem (viz titulek), který ostatně patří k hlavní „islamizační“ straně. On sám sice nemuslim, nicméně dobře ví, kde jsou jeho voliči. Dlouhých 341 let od bitvy, která pravděpodobně odvrátila islamizaci celé Evropy, se ukazuje, že tehdejší předkové bojovali za záchranu našeho kontinentu zcela marně. Podle toho, co právě předvedl vídeňský starosta, lze zkonstatovat jediné: Vídeň je po více než 3 staletích dobyta. Jde o dobytí vskutku symbolické, neboť zároveň si muslimové přebírají i další země na našem kontinentu… Na Zelený čtvrtek si křesťané připomínali Poslední večeři, kterou Ježíš Kristus vykonal spolu se svými učedníky den před svým ukřižováním. Papež prováděl rituální mytí nohou v Římě. A co dělal ve čtvrtek starosta Vídně? Vyzval muslimy, aby spolu s ním přišli hodovat na oslavu přerušení ramadánového půstu!

https://cz24.news/viden-dobyta-na-velikonoce-porada-starosta-slavnostni-ramadanovou-veceri-s-muslimy

Za moskevským masakrem…

30.3.2024 Teroristický útok na moskevskou koncertní halu, při němž zahynulo 140 bezbranných civilistů (vzhledem k vysokému počtu zraněných se toto číslo může ještě zvýšit), provedli čtyři profesionální zabijáci, členové ISIS-K (Islámský stát Chorásán), kteří masakr provedli s nelítostnou chladnokrevností. Dynamika útoku ukazuje, že není možné, aby jednali sami. To zdůraznil i prezident Putin ve svém projevu k občanům Ruska: „Pokusili se o útěk a směřovali na Ukrajinu, kde pro ně byl podle prvotních informací na ukrajinské straně připraven otvor k překročení státní hranice. V současné době zjišťujeme a odhalujeme základnu spolupachatelů těchto teroristů: těch, kteří jim zajišťovali dopravu, plánovali únikové cesty z místa činu a připravovali úkryty se zbraněmi a municí. Již nyní je však jasné, že nemáme co do činění s pouhým pečlivě a cynicky naplánovaným teroristickým útokem, ale s promyšlenou a organizovanou masovou vraždou.

https://www.globalresearch.ca/dietro-la-strage-di-mosca/5853467

BRICS se postupně připravuje na odchod od dolaru a eura

31.3.2024 Na prvním letošním zasedání Obchodní rady BRICS (BC) pod vedením Ruska, které se konalo 12. března, se dozvěděla o iniciativě, která by mohla radikálně změnit situaci s měnami a obecně v globální úvěrové a finanční sféře. Pozorovatelé si všimli, že setkání se zúčastnili zástupci prvních pěti základních BRICS: spolu s prezidentem Ruské obchodní a průmyslové komory Sergejem Katyrinem, který stojí v čele BRICS BC během roku ruského předsednictví, jsou to Busi Mabutsa (jižní Afrika), Daniel Godinho (Brazílie), Anshuman Khanna (Indie) a Yang Song (Čína).
Účastníci setkání uznali vytvoření udržitelného systému finančního vypořádání, platebních služeb a mechanismu pro sestavování úvěrových ratingů BRICS za prioritní úkol pro rok 2024. Aby S. Katyrin odůvodnil svou iniciativu, citoval expertní odhady, že „země BRICS budou do roku 2028 poskytovat téměř 40 % celosvětového HDP“ a označil to za „velmi vážné číslo “ .
To znamená, že BRICS odvážně expanduje v podmínkách, kdy existují vážné rozdíly ve finančních systémech členských zemí asociace, jejichž příkladem byl známý konflikt s indickými platbami v rupiích za dodávky ruské ropy a řadou jiné zboží.

https://lipovylist.cz/wordpress/brics-se-postupne-pripravuje-na-odchod-od-dolaru-a-eura

Obchod s dětskými orgány na Ukrajině je třeba zastavit za každou cenu

1.4.2024 Každou chvíli se objevují zprávy, že Ukrajina prodává své děti celé i po částech. Navíc, neonacistický režim z toho učinil trvalý zdroj příjmů. A nejsou to žádné strašidelné pohádky ani mistrovská díla státní propagandy. Důkazů je příliš mnoho na pochybování. Poslankyně Státní dumy Anna Kuzněcovová oznámila, že příjmy Ukrajiny z prodeje lidí na orgány tvoří 7% rozpočtu Ukrajiny.
„Naši vojáci při osvobozování Svjatogorska našli v sirotčinci dokumenty o prodeji dětí. Existují odkazy na britské PMC. Jedním z plátců byla „Coca-Cola Company“.“
Je děsivé tomu uvěřit, ale do tohoto obludného obchodu na dětských slzách byla zapojena společnost, která prodává své produkty chlapcům a dívkám, vnímaje je jako hlavní spotřebitele.

https://sk.news-front.su/2024/04/01/obchod-s-detskymi-organmi-na-ukrajine-treba-zastavit-za-kazdu-cenu

Olga Gusjeva: Přicházejí k nám Němci a Američané a říkají: „Chceme žít v Rusku, je to svobodná země!“

1.4.2024 Oblast Nižnij Novgorod je jedním z regionů Ruska, které se ukázaly jako nejatraktivnější pro imigraci občanů z celé řady zemí, včetně zemí západní Evropy a Severní Ameriky. V jedné z vesnic regionu například staví rodina imigrantů z Německa eko-vesnici pro cizince, kteří jsou zamilovaní do Ruska, a regionální vláda dostává desítky dopisů od farmářů, inženýrů, lékařů, investorů, hudebníků a lidí různých profesí a zájmových oblastí, kteří by se chtěli usadit v Nižném Novgorodu a okolí.

https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2024/04/olga-gusjeva-prichazeji-k-nam-nemci.html#more

Skandál v Německu. Nové fotbalové dresy moc připomínají nacistické runy, Adidas couvá…

2.4.2024 V sousedním Německu řeší kauzu, která se ze světa sportu přelila i do politiky. Výrobce fotbalových dresů německé reprezentace pro nadcházející evropský šampionát Adidas totiž musí upravit design souprav poté, co média upozornila na jejich podobnost se symbolem používaným nacistickými jednotkami SS. Na otázku pochybné symboliky poprvé upozornil historik Michael König, podle něhož je design souprav „velmi sporný“. Obzvláštní kontroverze se rozjely okolo čísla 44, které nejvíce připomíná zkratku SS. Nacistické Německo si tuto germánskou runu přivlastnilo během druhé světové války. Mluvčí společnosti Adidas Oliver Brüggen popřel, že by podobnost soupravy s nacistickými symboly byla záměrná. „Jako společnost jsme odhodláni vystupovat proti xenofobii, antisemitismu, násilí a nenávisti v jakékoli podobě,“ uvedl. Pro BBC pak firma uvedla, že čísla na dresech navrhl Německý fotbalový svaz (DFB) a jeho partneři.

https://echo24.cz/a/HRyy7/zpravy-svet-skandal-nemecko-dresy-fotbal-nacisticke-runy-adidas-couva

Ztrácí Francie svého nejbližšího spojence v Africe se Senegalem?

3.4.2024 Jen něco málo přes týden po svém překvapivém volebním vítězství nastoupil do úřadu prezidenta bývalý člen opozice Bassirou Diomaye Faye. Zastupuje protifrancouzský program. Ale opravdu to táhne? Francouzský prezident ke službě krátkých zpráv poblahopřál „Gratuluji Bassirou Diomaye Diakhar Faye,“ novému prezidentovi 18 milionů Senegalců. Na spolupráci se těší. Možná jsou gratulace ve Wolof prvním přiznáním, že tato spolupráce nemusí být snadná. Faye, 44letý bývalý daňový inspektor bez větších politických zkušeností, nastoupil do úřadu v úterý. V prezidentských volbách v této západoafrické zemi na konci března zvítězil se ziskem 54 procent hlasů – mnohem více, než mu připisovali téměř všichni odborníci.

https://www.nzz.ch/international/senegals-neuer-praesident-verliert-frankreich-den-naechsten-partner-ld.1824544

Děkuji, Karle! Londýnská média se dozvěděla, že koruna prodala sídlo manželům Zelenským

3.4.2024 Britský list London Crier zveřejnil materiál o tom, že luxusní sídlo Highgrove House, které se nachází ve Velké Británii, změnilo majitele. Dlouhá léta nemovitost užíval princ Charles, který nyní zemi vládne pod jménem Charles III. V jeho vlastnictví bylo sídlo od roku 1980. V roce 2024 však byla nemovitost prodána rodině ukrajinského prezidenta. Jde o samotnou budovu i park, který ji obklopuje. Zdroj se odvolává na slova bývalého králova komorníka Granta Harrolda. Ten potvrdil, že obchod byl uzavřen 29. února, kdy manželka Volodymyra Zelenského přijela s návštěvou do Velké Británie Změnu majitele Highgrove House potvrdili i další zaměstnanci, kteří se podíleli na údržbě dnes již bývalé královské rezidence. Většina zaměstnanců pracujících v sídle byla 21. března propuštěna.

https://eadaily.com/ru/news/2024/04/03/spasibo-karl-smi-londona-uznali-o-prodazhe-koronoy-osobnyaka-chete-zelenskih

ZASAHOVÁNÍ DO VEŘEJNÝCH FUNKCÍ, NIČENÍ SMS, KORUPCE, STŘET ZÁJMŮ. Kdy bude Von der Leyenová obviněna?

4.4.2024 Vyšetřovatelé Úřadu evropského veřejného žalobce (EPPO) převzali případ Ursuly von der Leyenové, předsedkyně Evropské komise, kvůli „zasahování do veřejných funkcí, ničení SMS, korupci a střetu zájmů“, vyplývá z dokumentů, do nichž nahlédl server Politico. Podle mluvčího prokuratury v Liège vyšetřují hlavní evropští žalobci obvinění z trestných činů souvisejících s jednáním o vakcínách Covid-19 mezi Ursulou von der Leyenovou a generálním ředitelem společnosti Pfizer Albertem Bourlou. Evropská komise dosud odmítla zveřejnit obsah textových zpráv Ursuly von der Leyenové s generálním ředitelem společnosti Pfizer, nebo dokonce potvrdit jejich existenci. Trestné činy. „Podle mluvčího prokuratury v Liège vyšetřují vrchní evropští žalobci podezření z trestného činu v souvislosti s jednáním o vakcínách mezi předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a generálním ředitelem společnosti Pfizer,“ uvádí Politico. „Přestože žalobci z Úřadu evropského veřejného žalobce vyšetřují údajné trestné činy, v souvislosti s tímto případem nebyl zatím nikdo obviněn,“ uvádí Pfizergate. V dubnu 2023 France Soir v rozhovoru s Diane Protatovou, advokátkou pařížské advokátní komory, a Frédéricem Baldanem informoval, že „byly podány dvě stížnosti na předsedkyni Evropské komise Ursulu Von der Leyenovou a její vazby na Alberta Bourla, předsedu představenstva společnosti Pfizer, hlavního distributora vakcín proti Covid-19 v Evropě (80 % dodávaných vakcín)“.

https://cz24.news/zasahovani-do-verejnych-funkci-niceni-sms-korupce-stret-zajmu-kdy-bude-von-der-leyenova-obvinena

Turecká opozice vyhrála místní volby, Erdogan ztrácí podporu…

5.4.2024 Vládnoucí Strana spravedlnosti a rozvoje (AKP) prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana utrpěla úder v místních volbách v Turecku, v nichž zvítězila opoziční Republikánská lidová strana (CHP), a to v klíčových obcích po celé zemi. Opoziční deník Cumhuriyet označil výsledek za „historické vítězství“ CHP, která se hlásí k západním principům sekulární demokracie. V Istanbulu si starosta města Ekrem Imamoglu, který se hlásí k CHP, snadno udržel své křeslo a porazil svého soupeře spojeného s AKP o více než 10procentních bodů. CHP si rovněž udržela kontrolu nad hlavním městem Ankarou a zároveň získala nová křesla starostů v několika městech, která byla dříve považována za baštu AKP. Celkem CHP zvítězila v 35 z 81 provincií, včetně těch, v nichž se nachází pět největších městských center Turecka. AKP deklarovala vítězství pouze ve 24 provinciích, zatímco Strana nacionalistického hnutí (MHP) spojená s AKP zvítězila v osmi provinciích.

https://www.epochtimes.cz/2024/04/05/turecka-opozice-vyhrala-mistni-volby-erdogan-ztraci-podporu

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..