Druhá část o sovětské ekonomice od Zachara Prilepina

https://vk.com/video351663392_456239482

S tematickým úryvkem z knihy Ford a Stalin, o tom, jak žít lidsky od vnitřního prediktoru SSSR:

Perspektivy bolševismu

Osudy většiny lidí, kteří litují krachu SSSR, je možné charakterizovat slovy Henryho Forda:

Vzdalo se daleko více lidí, než bylo poraženo. Ne proto, že by neměli dost vědomostí, peněz, chytrosti či jim chybělo přání vyhrát, jednoduše neměli dost rozumu a nebyli dost tvrdí. Obyčejná, hrubá a primitivní síla houževnatosti je nekorunovanou královnou světa vůle. Lidé se díky svému špatnému úsudku šeredně mýlí. Vidí úspěchy, kterých dosáhli jiní a myslí si pak, že jsou lehce dosažitelné. To je osudová chyba! Je to naopak, neúspěchy jsou velice časté a úspěchu se dosahuje velice nesnadno. Neúspěchy jsou důsledkem klidu a bezstarostnosti; za úspěch musíte zaplatit vším, co máte a vším, čím jste. (H. Ford – Můj život, mé úspěchy, 15. hlava, Nač být dobročinným?)

A Fordova slova, která jsou pokračováním tohoto textu, jsou určena „demokratizátorům“ a „novým ruským“ židům[1] všech národností a ras, kteří si myslí, že v Rusku zvítězili nad bolševismem, a že ho tím porazili i na celém světě:

To proto jsou úspěchy tak ubohé a opovrženíhodné, neshodují-li se s obecným prospěchem a pokrokem.

Na podzim roku 1991 se v Moskvě v Akademii práce a sociálních vztahů konalo sovětsko-americké sympozium, kterého se účastnili i Japonci. Japonský miliardář Hiroshi Teramachi tam v odpověď na neustálé vyzdvihování „japonského zázraku“ sovětskými ekonomy a sociology pronesl následující:

Vy nemluvíte o tom hlavním, o vaší vedoucí roli ve světě. V roce 1939 jste byli vy, Rusové, ti moudří a my, Japonci, ti hloupí. V roce 1949 jste ještě více zmoudřeli a my byli stále ti hloupí. V roce 1955 jsme my zmoudřeli a vy jste se proměnili v pětileté děti. Celý náš ekonomický systém jsme prakticky úplně okopírovali z toho vašeho <tj. ze systému stalinské epochy> pouze s tím rozdílem, že u nás máme kapitalismus, soukromé výrobce a více než 15% růstu jsme nikdy nedosahovali, kdežto vy jste – při společenském vlastnictví výrobních prostředků – dosahovali 30% růstu i více. Ve všech našich firmách visí vaše hesla ze stalinské epochy. (A. Šabalov – Jedenáct úderů soudruha Stalina, Rostov na Donu, 1995)

Jestliže japonský miliardář v podstatě vyčítá pomateným ruským sociologům a ekonomům – pseudovědeckým konzultantům vládnoucího režimu – odpadlictví od pokrokového stalinského dědictví, je to ukazatelem toho, že na základě principů bolševismu je možné do spolupráce na budování komunismu zaangažovat všechny myslící lidi ve všech státech světa, nezávisle na jejich třídní příslušnosti.

Jinak řečeno, globalizace na principech stalinského bolševismu již probíhá. A nyní, poté, kdy v Rusku bolševická veřejná iniciativa vypracovala sociologickou teorii a získala na jejím základě konceptuální moc, kterou zpřístupnila každému, kdo si ji přeje získat, je globalizace na principech davo-„elitářství“ odsouzena zajít na úbytě.

Naše věc je spravedlivá. Vítězství bude naše, neboť my jsme s Bohem!


[1] Těm, které zasvrběly ruce a zachtělo se jim jít napsat udání, aby nás „pohnali k odpovědnosti“ za „extrémismus“ apod., doporučujeme Slovník živého velkoruského jazyka od V. I. Daľa, aby se konečně dozvěděli, co slovo „ŽID“ vlastně znamená. Dá vám to, pravda, dost práce, abyste našli plné vydání tohoto slovníku, neboť problém je v tom, že z většiny reedic slovníku V. I. Daľa ŽIDÉ vládnoucí v SSSR a Rusku toto heslo odstranili, aby židé různého národnostního původu i všichni ostatní byli přesvědčeni o tom, že židé jsou všichni Židé/Hebrejci (příslušníci semitského národa) a jen oni, a že židé jiného etnického původu vůbec žádnými židy nejsou.

Jinak řečeno, ta skutečnost, že bylo z reedic Slovníku V. I. Daľa odstraněno heslo „ŽID“, je ve vztahu k Židům/Hebrejcům projevem protižidovského/hebrejského rasizmu; a ve vztahu k Rusům všech národností je to aktem internacistického extrémismu.

Část I. zde:


1 komentář

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..