TÍMTO VYJADŘUJEME HLUBOKOU SOUSTRAST RUSKÉMU LIDU A LÍTOST NAD ZMAŘENÝMI ŽIVOTY NEVINNÝCH LIDÍ V DŮSLEDKU BRUTÁLNÍHO TERORISTICKÉHO ÚTOKU KE KTERÉMU DOŠLO V PÁTEK 22.3.2024 V KONCERTNÍ SÍNI V KRASNOGORSKU NA ZÁPADNÍM OKRAJI MOSKVY.

Dnes s mírným zpožděním přinášíme další svodku. V tomto příspěvku najdete výběr hlavních událostí, úplný text v PDF je zde.

Výročí okupace Československa a další…

16.3.2024 Den 15.březen je jedním nejsmutnějších dní v historii našeho samostatného státu. V roce 1939 znamenal počátek okupace, která tehdy překvapila i naše vedení státu. Až na pár výjimek se Němcům nikdo nepostavil a v těžké situaci byl i tehdejší prezident Emil Hácha, později tak nenáviděný. Němci se velmi rychle začali chovat jako doma a likvidovali jakékoliv náznaky odporu. Výsledkem okupace byli desítky tisíc mrtvých, často zbytečné masakry a popravy pro výstrahu. Němci ukradli vše cenné a ukázali, jak moc Slovany po dlouhá století nenávidí. Historická nesnášenlivost mezi Slovany a Germány zapříčinila v minulém tisíciletí mnoho válek, šarvátek a problémů. My, jakožto Západní Slované, jsme na germánskou nabubřelost a sveřepost naráželi společně s Poláky nejčastěji. Občas se nám podařilo vyhrát, jindy nás sešrotovali a výsledkem bylo obsazování okrajových oblastí Čech a Moravy.

https://www.inadhled.live/uvaha-dne/vyroci-okupace-ceskoslovenska-a-dalsi-/

Čaputová kritizuje vládní záměr měnit RTVS, Blaha reaguje: Je to jen obyčejná mluvčí progresivců!

16.3.2024 Přijetí nového zákona o Slovenské televizi a rozhlasu v předložené verzi by bylo v přímém rozporu s novým Evropským aktem o svobodě médií. Upozornila na to prezidentka SR Zuzana Čaputová. Na tato slova prezidentky pořádně ostře reaguje místopředseda parlamentu Ľuboš Blaha (Směr-SD). Co však prvotně Čaputová vládě vyčítá? Čaputová kritizuje vládní záměr měnit RTVS Připomněla, že nové nařízení EU upravuje mechanismy pro zajištění nezávislosti a nestrannosti veřejnoprávních médií a jejich ochranu před politickými zásahy. ‚Zdůrazňuje, že členské státy nesmí vystavit veřejnoprávní média riziku politické kontroly, protože to vede k zaujatosti a ztrátě nestrannosti zpravodajství,‘ dodala prezidentka.

https://cz24.news/caputova-kritizuje-vladny-zamer-menit-rtvs-blaha-reaguje-je-to-len-obycajna-hovorkyna-progresivcov/

Likvidace české státnosti v přímém přenosu. „Česko“ jako přidružená kolonie Německa?

17.3.2024 Nedávno navštívil německou spolkovou zemi Sasko český prezident Pavel. Podle oficiálních médií se tam setkal oficiálně s premiérem. Jenže média už neuvádí, že se setkal s premiérem nikoliv Německa (kancléřem)! Pavel se setkal pouze premiér Saska M, Kretchmerem, který ho do Drážďan oficiálně pozval. To vše 15. března v den výročí obsazení zbytků Československa německou nacistickou armádou. To jistě není náhoda. Z hlediska protokolu je to na úrovni, jako by se setkal s českým krajským hejtmanem. V ČR by to snad bylo zcela v pořádku, kdyby se český prezident setkal s místním hejtmanem. Z hlediska mezinárodního protokolu to ale obvyklé není. Německý prezident by také nejel do ČR na oficiální cestu se setkat pouze s hejtmanem karlovarského kraje, že?! Tedy aniž by se setkal s oficiálním protějškem na jeho úrovni. Co to znamená z hlediska politického?

https://ceskavec.com/2024/03/likvidace-ceske-statnosti-v-primem-prenosu-cesko-jako-pridruzena-kolonie-nemecka

Trefila se slovenská soudní mapa do černého? Advokáti kroutí hlavami…

18.3.2024 Advokátní komoře se podařil unikát. Shromáždila zkušenosti advokátů se soudní mapou po osmi měsících od jejího spuštění. Výsledky porovnala s průzkumem očekávání od soudní reformy. Podařilo se a trefuje soudní mapa do černého? Je cesta ke spravedlnosti rychlejší? Osm měsíců od zavedení nové soudní mapy má přes 80 procent advokátů zkušenost s horší dostupností soudů. Členové advokátní komory doporučují navýšit personální obsazení soudů. Chybí nejen soudci, ale také vyšší soudní úředníci a další zaměstnanci. Naplnily se cíle projektu, o kterém koalice v minulém volebním období vyprávěla měsíce? Je třeba připomenout, že soudní mapa se překreslovala doslova podle přání tehdejších koaličních poslanců. Ministryně spravedlnosti Mária Kolíková (tehdy Za lidi, dnes SaS) v parlamentu doslova prosila poslance, aby odsouhlasili vznik městských soudů v Bratislavě a Košicích. O soudní mapě se začalo debatovat na podzim 2020, nakonec ji v pozměněné podobě poslanci Národní rady schválili v dubnu 2022 a do praxe se dostala 1. června 2023.

https://cz24.news/trafila-sa-slovenska-sudna-mapa-do-cierneho-advokati-krutia-hlavami/

Samková a tvrdý postup proti ČT. Plán, který ještě nebyl…

19.3.2024 Podle advokátky Kláry Samkové jsme se z bodu A dostali do bodu A a současná situace připomíná tu před rokem 1989. „O Petru Fialovi já s plnou vážností prohlašuji, že dokončil Gorbačovovu perestrojku,“ řekla v rozhovoru pro Inovaci Republiky. Změna podle ní ale bude muset přijít zvenčí. A bude potřeba začít s Českou televizí. „Nejdřív se musí vypráskat to, co je na Kavčích horách. A mít tam několik let kanál, kde se bude jenom diskutovat,“ řekla. Samková nejdříve hovořila o období sametové revoluce, popsala ji jako dobu naděje a skutečného odhodlání, ze které má dodnes vylepené v knihovně plakáty. „Vlastně jsme si nikdo nedovedl představit, kam se to vrátí. Když si vezmete vývoj od roku 1989 do dnešního dne, tak my jsme se z bodu A dostali znovu do bodu A. O Petru Fialovi já s plnou vážností prohlašuji, že dokončil Gorbačovovu perestrojku,“ zasmála se a vysvětlila, že kdyby na konci 80. let povolili komunisté podnikání, což se i pomalu dělo, a povolili cestování, tak mohla „vedoucí úloha strany“ trvat dodnes a byl by zde v podstatě čínský model. Doplnila ovšem, že ten je zde tak jako tak, tedy státní kapitalismus doprovázený tuhou cenzurou. Kterou sice alternativní média narušují, ale nemají takový dosah jako veřejnoprávní média. A že taková média mohou mít dosah desítky, až stovky tisíc, ale „babička z Tachova“ nebo „prodavačka z Varnsdorfu“ přijde domů a pustí televizi. „Ti jsou neustále pod tím mainstreamovým tlakem a jenom se propracovat k tomu…“ začala Samková a pak připomenula, že kdo byl za komunismu mimo disidentské kruhy, ten se k nim nedostal.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Samkova-a-tvrdy-postup-proti-CT-Plan-ktery-jeste-nebyl-752482

Češi a Slováci proti rozhodnutí české vlády o zrušení mezivládních konzultací

19.3.2024 Jak vyplývá z exkluzivního průzkumu společnosti SANEP, takřka šedesát procent Čechů nesouhlasí s rozhodnutím premiéra Petra Fialy (ODS) se zrušením tradičních mezivládních setkání nejvyšších představitelů obou zemí (57,1 %). Opačný názor pak sdílí třetina obyvatel České republiky (33,4 %). Necelá desetina respondentů nemá v této otázce jasno (9,5 %). Na Slovensku je nesouhlas s rozhodnutím české vlády ještě větší – s rozhodnutím o zrušení tradičních mezivládních konzultací nesouhlasí takřka dvě třetiny Slováků (64,1 %). Čtvrtina obyvatel Slovenské republiky naopak s tímto krokem české vlády souhlasí (25,8 %) Průzkum se dále zaměřil na to, jak Češi a Slováci vnímají to, že krátce po zrušení česko-slovenských mezivládních konzultací na základě rozhodnutí vlády ČR přijal premiér Petr Fiala na oficiální návštěvě lídra slovenské opoziční strany Michala Šimečku. 52,6 procent lidí z České republiky se domnívá, že se jedná o hrubou diplomatickou a politickou chybu vlády. 6,9 procent respondentů v tom pak vidí snahu české vlády ovlivnit průběh nadcházejících prezidentských voleb na Slovensku. Necelá třetina obyvatel pak s přijetím lídra opoziční strany souhlasí (29,1 %). U našich východních sousedů je situace odlišná.

https://cz24.news/cesi-a-slovaci-proti-rozhodnuti-ceske-vlady-o-zruseni-mezivladnich-konzultaci/

Skončil. A promluvil o zásahu na FF UK. Policie se naježila…

20.3.2024 Policejní zásah při masakru na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy odstonal policista Michal. Ten se svěřil Seznam Zprávám, že byl šikanovaný nadřízenými, kteří jej nepouštěli ani na toaletu, nedovolili mu se po zásahu ani převléknout. Nakonec vše skončilo tím, že policista Michal se ze zaměstnání u Policie ČR odsunul na střechu jako pokrývač. Jenže je tu vyjádření policie, který Michalova slova označila za polopravdy. Seznam Zprávy, jak tvrdí Policie ČR, nedaly pro obhajobu prostor. Nechali mluvit jen Michala. „Den začal rutinně. Jeli jsme hlídat do Klánovického lesa, jestli se tam nepotuluje pachatel dvojnásobné vraždy,“ vzpomíná policista Michal na den, kdy došlo k masové střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy pro Seznam Zprávy. Poté popsal, jak vtrhl s jednotkou na fakultu v Celetné. Vyběhli ve sprintu pět pater a zjistili, že vraždící student v budově není. Pan Michal poznamenal, že byl štítonoš, tedy člen jednotky, který nese štít a chrání tím muže za sebou. Štít, připomněl pan Michal, je těžký 30 kilogramů. Tedy se pronese. Pan Michal popsal, co se dělo dál. Seběhli opět pět pater dolu a ozvala se vysílačka. Vrah střílí ve fakultě na Palachově náměstí.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Skoncil-A-promluvil-o-zasahu-na-FF-UK-Policie-se-najezila-752530

Progresivci v čele s Čaputovou prorazili další dno. Ľuboš Blaha odhalil všechna svinstva Čaputové a jejích kompliců

21.3.2024 Státní zástupci z Úřadu speciálního prokurátora jsou již na svých nových místech. Po zrušení Úřadu nejvyššího státního zástupce byli převedeni na jiná pracoviště, ale budou se nadále zabývat případy, na kterých pracovali na svém předchozím pracovišti. Prezidentka Zuzana Čaputová však nad jejich odchodem roní slzy, za které by se nemusel stydět ani slon Jumbo. A dokonce je prosí o odpuštění. Kdy požádala o odpuštění ty, kteří byli nahrazeni nebo museli odejít po nástupu nové vlády, protože jejich funkce byly zrušeny? Citlivé vnímání reality prezidentem Čaputovou je místy až dojemné. Škoda jen, že při své citlivosti nevnímá všechny situace stejně nebo alespoň podobně. Samozřejmě ne každému je sympatická, ale pokud je to tak, což je přirozené, pak by se měla raději zdržet kroků, které mnohým jen zvednou adrenalin a krevní tlak. Mezi takové lidi patří i Ľuboš Blaha, místopředseda Národní rady Slovenské republiky a místopředseda Smeru-SD, který ve svém statusu nejen vyjádřil své pocity a názory, ale podrobil hlavu státu i tvrdé kritice. „Mluvčí Progresivního Slovenska Zuzana Čaputová dnes napsala Liebesbriefu Lipšicovi a jeho kumpánům. Tak nechutný status jsem už dlouho nečetl,“ přiznal hned v úvodu.

https://cz24.news/su-horsi-nez-krysy-progresivci-na-cele-s-caputovou-prerazili-dalsie-dno-lubos-blaha-odhalil-vsetky-svinstva-caputovej-a-jej-komplicov/

„Vy jste ve válce nebyl, já ano“. Kobzovi došla trpělivost s Bendou a Kolářem

22.3.2024 „SPD žije někde jinde. Ale chtěli jsme jasné vyjádření zejména od hnutí ANO, a to bohužel nepřišlo,“ dodal k mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny o bezpečnostní hrozbě pro Českou republiku poslanec Marek Benda. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS došlo v souvislosti se schůzí k ostré výměně názorů. Europoslanec Ondřej Kovařík polemizoval, zda bylo cílem schůze skutečně identifikovat bezpečnostní hrozbu anebo diskreditovat opozici. Poslanecká sněmovna ve středu odhlasovala, že největší bezpečnostní hrozbu pro Českou republiku představuje ruský teroristický režim. Koaliční návrh sněmovna přijala 84 hlasy poslanců předně z koaličních stran. Návrh nepodpořily opoziční strany ANO a SPD. Ve studiu CNN Prima NEWS i o této záležitosti debatovali předseda poslaneckého klubu Marek Benda (ODS), europoslanec za hnutí ANO Ondřej Kovařík, poslanec SPD Jiří Kobza a na dálku byl se studiem spojen také místopředseda sněmovního výboru pro evropské záležitosti Ondřej Kolář (TOP 09). Proč se poslanci nejsou schopni shodnout ani na tom, co pro Česko představuje bezpečnostní hrozbu?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vy-jste-ve-valce-nebyl-ja-ano-Kobzovi-dosla-trpelivost-s-Bendou-a-Kolarem-752641

Jádro jako plyn – Rusko pořád vede. Dokonce se prý chystá spolupráce

16.3.2024 Francouzi, pardon francouzská vláda a část pravicové opozice dnes tvrdí, že nezůstaly žádné „červené čáry“ ve vztahu k Rusku. Tedy, nic ve vztahu k Rusku není nemožné. A tedy, jinak řečeno, všechno je možné. To podle nich znamená, že je možné dodat na Ukrajinu jakékoliv zbraně. A to i takové zbraně, se kterými je možné zaútočit do hloubky ruského území. A je také možné dodat vojáky ze zemí NATO, protože živá síla začíná ukrajinské armádě chybět. Když vidím ty ukrajinské chlapce a mladé muže, kteří jezdí po českých a evropských silnicích často v drahých autech, říkám si, že by bylo dobré, aby bojovali za svou vlast. Na druhé straně chápu, že se nikomu nechce umírat za věc, se kterou není ztotožněn. Nebo se mu prostě nechce jen zbytečně umírat, když má celý život před sebou. Je otázka, kolik těch bojeschopných ukrajinských mladých mužů v Česku a v zemích Evropské unie vlastně je. Určitě to budou vyšší desítky tisíc. Možná spíše statisíce. Docela dobře chápu, že nikdo soudný si nepřeje vysílat do krvavého kafemlýnku na Ukrajině své děti. Na místě je tedy volaní po míru. Srovnávat takové snahy s blábolem Nevilla Chamberlaina z doby předcházející Mnichovu (jak to ve svém článku včera sdělil jeden trouba), který mírně vzletnými slovy zmiňoval to, že jim do sporů, které se vedou ve vzdálené zemi (a myslel tím pochopitelně spory mezi Československem a Německem, resp. mezi ČSR a sudetskými Němci), nic není. Ukrajina není součástí NATO, nechápu, proč by měl kdokoliv uvažovat o vyslání českých vojáků na její území. A to ani specializovaných vojenských odborníků či instruktorů.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jadro-jako-plyn-Rusko-porad-vede-Dokonce-se-pry-chysta-spoluprace-752364

Senzační učebnice z roku 1768 pro ruskou šlechtu, kde jsou uvedena úžasná vysvětlení o tom, kdo byli Skythové a Slované a jaké války vedli…

17.3.2024 První vládci starověké Rusi – Otin (Odin?), Bú a Gerwit, dobytí Švédska, války se Skandinávií a Římskou říší. Pokračujeme v úvahách o senzační učebnici dějepisu F. G. Diltheye pro ruskou šlechtu z roku 1763. Již dříve jsme uveřejnili úryvky z 2. dílu, kde autor píše, že Rusko se dříve nazývalo Skythie, že hlavními městy Skythů jsou Slovensk (předchůdce V. Novgorodu) a Rusa (Stará Rus), že Skythové uctívají Jupitera pod jménem Perun (!), bojovali s Alexandrem Velikým a další úžasné informace. Všechno výše uvedené jsou subjektivní názory, stanoviska, verze, hypotézy, legendy. Navrhované teorie a závěry nikomu nevnucujeme a netvrdíme, že jsou jediné správné – pouze se dělíme o svá pozorování, která jsme učinili po shromáždění a zpracování informací z volného přístupu. Cílem je upozornit na různé zajímavé jevy a přispět tak k oživení zájmu o ruskou kulturu a dědictví. V době vydání této třísvazkové knihy „První základy univerzálních dějin se zkrácenou chronologií, určené pro potřeby učící se ruské šlechty“ byl tento obraz minulosti všeobecně přijat a osvědčen – tuto dvojjazyčnou učebnici (strana v ruštině/strana ve francouzštině) používaly děti ruských šlechticů a byla vytištěna v tiskárně Moskevské carské univerzity.

https://cz24.news/jak-moc-je-zfalsovana-svetova-historie-senzacni-ucebnice-z-roku-1768/

Originál zdroj: https://dzen.ru/a/ZauHsnNtaiuL00aH

Putin vyhrál a… Something is out of function…

18.3.2024 Není to zpráva z fronty. Přesto je to válečná zpráva. Putin včera vyhrál svou válku se Západem. Při účasti 73 % voličů získal 87 % hlasů. Na Krymu, který je prý podle Západu součástí Ukrajiny, získal Putin 93 %. V Moskvě, která je odedávna centrem ruských „liberálů“ Putin získal 85 % hlasů. Putin prostě vyhrál na všech frontách, vyhrál na celé čáře. Proč o tom takto píšu a dávám to do spojitosti s reálnými válečnými událostmi? Nuže proto, že od března 2022, kdy válka Ukrajiny s Ruskem skončila příchodem OS RF na předměstí Kyjeva a Charkova, když Ukrajina svůj boj fakticky prohrála, začala po známé návštěvě Borise Johnsona v Kyjevě ta současná válka. Válka Západu proti Rusku. Válka světů, válka, která zuří dodnes a která každou chvíli může přerůst do totální konfrontace, do jaderné katastrofy a do konce civilizace na Zemi. Smyslem války Západu proti Rusku bylo využít ukrajinského konfliktu k definitivnímu doražení Ruska, k dokončení toho, co Západ začal rozrytím SSSR. V 2022 Západ začal demontáž „kolosu na hliněných nohách“, jak Rusko od dob Bismarcka a Hitlera nazýval. Západ se domníval, že za pomoci nejmodernějších zbraní Západu a za pomoci zfašizovaných neobanderů a zejména za pomoci vražedných sankcí způsobí v Rusku masový defetismus, rozbroje, hlad. Západ se domníval, že v těchto podmínkách nejprve padne nenáviděná Putinova vláda v Kremlu a následně se na Ruská federace rozpadne na změť separatistických regionů. Ty by už pak Západ neměl problém pochytat do chamtivých rukou jako bezmocná štěňátka po zabití matky-medvědice.

https://cz24.news/putin-vyhral-a-something-is-out-of-function/

Rozbijte alianci. Rusko se vrátilo na Kubu a okamžitě se objevila CIA

19.3.2024 Dobrý den, milá ruská civilizace. Zpráva číslo jedna. Rusko se plnohodnotně vrací na Ostrov svobody. Moskva a Havana podepsaly několik desítek strategických dohod. Mezi ty klíčové patří společné podniky, geologický průzkum a rozvoj ložisek, cestovní ruch, zavedení platebního systému (Mir), spuštění státních služeb na ostrově na bázi Gosuslugi, systémy automatizace daní a mnoho dalšího. To je vážné, mnoho z těchto věcí se zeměmi Euroasijské unie nemáme. Ale Kuba je nyní mít bude. Novinka číslo dvě. Na Kubě vypukly ostré protesty, a to poměrně rozsáhlé. Lidé zuří v Santiagu, Bayamu, Ciego de Avila, Granmě, Holguinu a několika dalších městech a obcích. Lidé požadují konec komunismu, socialismu, Castrova odkazu a poslání vůdce Miguela Diaze-Canela do vězení (video z protestů si můžete prohlédnout zde). Situaci souběžně podněcuje řada západních médií. Důvodem rozsáhlých protestů jsou problémy s elektřinou, rostoucí ceny potravin, pohonných hmot a základního zboží. Důvod je prostý – rozpočet potřebuje peníze. Není žádným tajemstvím, že Kubánci si již řadu let udržují nejnižší ceny pohonných hmot na světě. Stejně tak je tomu u benzinu a potravin. Toho všeho bylo dosaženo především díky vládním dotacím.

https://dzen.ru/a/ZflpKJ2rNCTzqY6N

USA jsou mimo hru a Rusové a Íránci jsou uvnitř. Dobré zprávy z Afriky…

20.3.2024 Dobrý den, milá ruská civilizace. Zpráva číslo jedna: Před třemi dny nigerská vláda nařídila americké armádě, aby opustila zemi. Nyní se tam nachází více než 1 000 vojáků, několik desítek průzkumných a útočných bezpilotních letounů a malé množství letectva. O několik týdnů dříve přijela do Nigeru vysoce postavená americká delegace, aby s neústupnými Afričany vyjednávala, ale nevyšlo to. Delegaci s „korálkovýma očima“ ukázali na dveře. Zpráva číslo dvě: poté, co byli Amíci odmítnuti, začalo do tisku prosakovat, že Niger dodává Íránu uran, který předtím putoval do Francie za vyhazovací ceny. Peršané zase tento uran využívají nejen pro civilní účely, ale i pro vojenské účely a vytvářejí desítky „dětí nesoucích teplo a světlo“. Rusové zároveň údajně tyto plány kryjí tím, že Teheránu pomáhají dokončit výrobu jaderných zbraní. Mimochodem, domníváme se, že Írán vše získal již před rokem a nyní navyšuje jejich počet, zatímco Izrael je zaměstnán konfrontací s Hamásem a Hizballáhem.

https://dzen.ru/a/ZfnvD1N2slyO-1L_

Modrá, červená a černá

20.3.2024 Písmo svaté křesťanům přikazuje, aby rozeznávali znamení času. Rozlišování smyslů. Paradoxem znamení časů 18. března 2024 je svazek tří událostí s vícesměnnými významy: Radost z triumfu lidového hlasování občanů Ruské federace, které schválilo páté funkční období V. Putina v čele Nového Ruska (barva vlajky vládnoucí strany – Jednotné Rusko – modrá). Smutek prvního dne Černého týdne přísného půstu pravoslavných křesťanů s modlitbou pokání za hříchy. Symbol nezničitelnosti rudé myšlenky – Den Pařížské komuny. Pro pochopení procesů si zaslouží pozornost reakce Západu na fenomenální (87,3 %) výsledky hlasování „pro“ Putinovo páté funkční období: prezident Spolkové republiky Německo, významná liberální („modrá“) postava světového zákulisí Steinmeier odmítl Putinovi ke zvolení blahopřát. Naopak papež František, vůdce pomsty Černé internacionály („Jsme stejné krve“), Putinovi blahopřál. Bez ohledu na černou barvu v taktice současného okamžiku by se nemělo mýlit s Putinovým „modrým“ kurzem a linií záměrů v budování státu. „Myslím, že v našem běžném vnitropolitickém životě zůstane vše přibližně při starém,“ prohlásil Putin ve svém volebním štábu 18.3.24.

https://devyatov.su/articles/251-nebopolitika/111438-sinee-krasnoe-i-chernoe

Jak se stalo, že volně jeli 400 km z Krasnogorsku téměř k hranicím a nikdo je nezastavil?

22.3.2024 Dobrý den, milá ruská civilizace. Čtenářka Natalia nám položila zajímavou otázku: „Jak to, že ujeli téměř 400 kilometrů a nikdo je nezadržel. Zvláště v Moskvě… večer…“ Dobrá otázka. Podíváme se na ni. Ale rozdělíme vaši otázku na dvě části, protože se musíme podívat na celý obraz. Nejprve nezačněme tím, proč volně ujeli 400 kilometrů, ale kde je chytili. Byli chyceni na 378. kilometru dálnice M3. Je to mezi Brjanskem a obcí Navja. Je to 380 kilometrů od Krasnogorsku. Byli necelých 100 kilometrů od hranic. Místo zadržení bylo vybráno dokonale. Kolem je les, nejbližší vesnice, Teploje, je vzdálená 5 kilometrů. Ostatní jsou mnohem dál (asi 10 kilometrů). Když se pozorně podíváte na mapu níže, lesem protéká ze všech čtyř stran řeka, která je vodní překážkou. Lze tedy s jistotou říci, že je to přesně to správné místo pro zadržení. Je zde minimum lidí, nikdo v okolí, les, ve kterém se může schovat, a vodní překážky pro případ, že by se rozhodl utéct. Takže je tu nechytili náhodou, čekali tu na ně. A teď k otázce, proč jim bylo umožněno nerušeně urazit téměř 400 kilometrů. My to vidíme takto. Soudě podle prvních zpráv se v nákupním centru vše odehrávalo od 19.00 do 19.25 hodin. První videa z vestibulu budovy se objevila v 19.15 hod. Málokdo to ví, ale právě v té době náhodný pár zachytil na videokameru okamžik, kdy vystoupil z Renaultu a šel ke vchodu, kde to všechno začalo.

https://dzen.ru/a/Zf8q8XXRUAuq7PEP

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..