Novým prezidentem Argentiny byl zvolen Javier Milei. V médiích je charakterizován jako libertarián, s různými přívlastky. Na argentinském webu Buenos Aires Times je na odkazu na jeho stručný životopis nálepka „El Loco’s biographer“. El Loco = španělsky „šílenec“. Tedy, v souvislosti s přezdívkou zvoleného prezidenta, který se má ujmout moci 10. prosince, a ve světle jeho prvních prohlášení, se zdá, že na post prezidenta byl skutečně zvolen šílenec, který hodlá v Argentině zavést jakousi státem garantovanou anarchii. Je snad Milei ztělesněním Crowleyho hesla „Dělej, co ty chceš, ať je celý zákon“?

Když se zamyslíme, jaké důsledky na probíhající procesy v globálním může mít činnost takto jednostranně zaměřeného potentáta, vidíme jednu celkem zajímavou možnost: libertariánský přístup, dovedený do naprostého extrému, včetně likvidace suverenity Argentiny, snad pomůže definitivně zdiskreditovat liberalismus jako takový i v očích těch, kdo si stále myslí, že „svoboda a demokracie“ znamená svobodu, bezpečnost a prosperitu pro všechny bez výjimky, nikoliv svobodu a svévoli jen pro ty, kdo tvoří mezinárodní mocenskou mafii a nakradli si již dosti majetku, aby měli zdroje na jeho obranu.

Začátek roku 2024 ukáže, kam se bude osud Argentiny dál ubírat. Je docela možné, že diskreditace liberalismu přijde teprve po ožebračení a utrpení milionů agrentinských občanů (z nichž mnozí tohoto pošuka asi skutečně volili). V takovém případě se „pravda-skutečnost“ nezbytně projeví dalším desítkám, možná stovkám milionů těch, kteří globální podfuk liberálů „dosud neprokoukli“, ovšem, jak často opakuje náš oblíbený analytik V. V. Pjakin, „když to nepochopili po dobrém, stane se to jinak, avšak míra krvavosti potom bohužel bude mnohem vyšší“.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..