3. Stať sa Ľuďmi

Prakticky zrealizovať formovanie u ľudí Ľudského typu režimu psychiky. Preto KSZ tvrdí:

Pokrok alebo degradácia spoločnosti závisí od toho, aký je v nej štatistický pomer nositeľov piatich typov režimu psychiky (Ľudský, démonický, zombi, zvierací, padlý), a nie od výdobytkov „materiálnej“ kultúry, umenia, štátneho zriadenia a podobných atribútov takzvanej „civilizácie“.

Súčasná civilizácia ešte nie je Ľudská, ale iba človekupodobná. V nej sa pod diktátom zvieracích inštinktov a pod celkovou kontrolou démonických osôb, ktoré využívajú služby svojich „pastierov stád“ (zombi), už niekoľko tisícročí udržiava stabilita davo-„elitárnej“ pyramídy.

Človek sa musí vytrhnúť zo zajatia zvieracích inštinktov a pút biorobotizácie. Zmyslom života v danej etape globálneho historického procesu je to, aby sa muži aj ženy stali ĽUĎMI. To znamená žiť podľa svojho svedomia, mravne.

Každému človeku aj celej spoločnosti to umožní viesť svoj život v súlade s Božím Zámerom, s novou logikou sociálneho správania a osvojiť si geneticky podmienený potenciál rozvoja.

4. Byť zdravými

Zdravie národa je hlavnou cennosťou. Objektívnymi ukazovateľmi zdravia spoločnosti, a tým pádom aj kvality riadenia štátu, nie je množstvo spotrebovaných produktov na osobu, ale:

  • priemerná dĺžka života,
  • pomer narodených k zomrelým,
  • percento samovrážd,
  • množstvo psychicky chorých a sexuálnych deviantov,
  • množstvo detí s vrodenými ochoreniami,
  • dynamika zmien všetkých týchto ukazovateľov v čase.

Pri formovaní štátnej politiky v oblasti ochrany zdravia treba zohľadňovať, že každý človek aj celá spoločnosť je nielen biologickým systémom, ale je aj informačno-biologickým supersystémom. V praxi sa to potvrdzuje tým, že viac ako 75% ochorení má psychosomatický charakter. Preto zdravotný stav každého človeka a celej spoločnosti závisí najmä od ich informačného stavu, a v prvom rade od svetonázoru, ďalej od životných podmienok a životného štýlu, od kvality stravovania. A počet lôžok v nemocniciach, priepustnosť polikliník, ich technické vybavenie, počet lekárov a množstvo finančných prostriedkov prideľovaných v zdravotníctve na jedného obyvateľa vplývajú na zdravie národa len čiastočne. Jediným cieľom celého zdravotníckeho systému musí byť zdravie a práceschopnosť každého človeka a celej spoločnosti, a nie dosahovanie zisku na ľudskom trápení. Akonáhle sa v dôsledku „perestrojky“ a „reforiem“ postavili medzi pacienta a lekára peniaze, tak zdravotníctvo skončilo, a chorý sa zdravým viac nestane. V krajine bolo zriadené „zdravhrobníctvo“.

„Všetky choroby sú z nervov“ – hlási súčasná ľudová múdrosť. Je to skutočne tak, ak pod „nervami“ chápeme nesúlad s tými „pravidlami“, podľa ktorých by človek mal žiť. Z hľadiska trojjednoty „matéria-informácia-miera“:

– Človek je materiálny. Skladá sa z pevných, kvapalných a plynných látok…, človek má aj biopole.

– Človek disponuje aj informačným stavom,má svoj vonkajší obraz, vnútorný obsah, to znamená, že je aj informačný.

– Tou najhlavnejšou čiastkovou mierou v človeku (spomedzi všetkých jeho „čiastkových mier“) je algoritmus spracovania informácie, ktorá do neho prúdi jak z vonkajšieho okolitého sveta, tak aj z jeho „vnútra“. A tento algoritmus predstavuje práve tie subjektívne „pravidlá“, podľa ktorých človek žije.

Príčinou všetkých chorôb človeka je nesúlad komplexu jeho osobných mier s CELOVESMÍRNOU MIEROU. A v prvom rade sa to týka tej najhlavnejšej čiastkovej miery – algoritmu spracovania prichádzajúcej informácie, t.j. subjektívnych „pravidiel“, podľa ktorých človek žije.

Závažnosť ochorenia, jeho charakter, závisí od miery tohto nesúladu. Z toho vyplýva aj základný a najdôležitejší záver:

Aby človek nebol chorý a žil zdravo, tak je potrebné, aby sa snažil svoju osobnú mieru držať v súlade s celovesmírnou mierou, aby sa snažil o dokonalosť, snažil sa žiť podľa Božieho Zámeru, t.j. usiloval sa o Božie kráľovstvo. V dnešnej spoločnosti sa to dá dosiahnuť v prvom rade vtedy, ak si človek osvojí tie znalosti, ktoré ponúka KSB. Všetky ostatné opatrenia týkajúce sa ochrany zdravia vyplývajú z uvedeného záveru. Ale na prvom mieste musí byť mravnosť. Človek si musí nielen osvojiť znalosti, ktoré sú opísané v KSB, ale musí aj dosiahnuť Ľudský režim psychiky. Správne, úplné znalosti a Ľudský režim psychiky – to je základ jeho zdravia. Samozrejme, vždy existovali a aj dnes existujú ľudia, ktorí aj bez znalosti KSB žili a žijú Božsky. No iste budete súhlasiť, že takých ľudí je len veľmi málo, a v dnešnej dobe ich žije čoraz menej.

Každý človek je sám sebe lekárňou aj lekárom. Treba ho však naučiť poznávať seba samého. A v prvom rade tu treba spomenúť rozlíšenie, t.j. schopnosť rozlišovať správne od nesprávneho, dobré od zlého, atď. Reč je o metodológii.

Mali by sme mať oZDRAVnice, a nie NEMOCnice. To znamená, že lekárska veda by mala byť zameraná na predchádzanie ochorení. To ale neznamená, že netreba pomáhať chorým ľuďom. Ochoreniam je ľahšie predchádzať, ako ich liečiť.

Hlavným princípom prevencie a liečby by malo byť pristupovanie k človeku ako k celku, a nie jeho rozkúskovanie na mnoho častí (jeden lekár je „na pečeň“, iný „na obličky“, atď.).

Vzhľadom na to KSZ tvrdí, že HLAVNÝMI SMERMI ROZVOJA ZDRAVOTNÍCTVA sa musia stať:

1) Lekárske ošetrenie pracujúcich ľudí, vojakov a ich rodín musí byť bezplatné a hradené zo spoločenských fondov spotreby. Cudzinci, občania s dvojakým občianstvom a všetci, ktorí chcú získať alebo si obnoviť stratené zdravie za peniaze, sa budú liečiť z vlastného vrecka. Ochorenia a úrazy, ktoré boli zapríčinené užívaním narkotík, alkoholu, tabaku a ďalších škodlivín, je potrebné liečiť za peniaze.

2) Výroba a distribúcia liekov musí byť štátnym monopolom.  Ich cena musí byť minimálna, pevná a dostupná pre všetkých pracujúcich ľudí a ich rodiny, vrátane tých mnohodetných.

3) Ochrana ľudí pred informačnými prúdmi, ktoré ničia ich zdravie. Za tým účelom treba zaviesť tvrdú duchovno-mravnú a medicínsku cenzúru v TV, rozhlase, kinách, v tlači, v kultúrno-osvetových a zábavných zariadeniach. Propaganda násilia, rozvratu, mamonárstva, narkománie, pitia alkoholu a fajčenia – musí byť v spoločnosti spoľahlivo legislatívne zakázaná.

4) Osobitnú pozornosť si zaslúži (mnohými podceňovaný) vplyv hudby na podvedomie človeka, a tým pádom aj na jeho zdravie. Bolo dokázané, že na ľudskú psychiku má deštruktívny vplyv rocková hudba, podobne ako celá západná pop-antikultúra, a naopak, blahodarný vplyv na zdravie človeka má ľudová, prevažne sovietska a klasická hudba. Rock a pop sú (spoločne s narkotikami) prostriedkami genocídy, preto treba prijať opatrenia na obmedzenie ich šírenia na všetkých druhoch nosičov. Tí, ktorí si chcú „užívať“ zombirujúce rytmy, nech si to robia vo svojich kluboch. Na určenie smerovania a miery vplyvu hudobných diel na ľudské zdravie a zdravie spoločnosti je potrebné vytvoriť odbornú lekársko-hudobnú komisiu  a len s jej dovolením púšťať tieto diela v masmédiách, kultúrnych zariadeniach a umožniť ich šírenie.

5) Propaganda a povzbudzovanie k zdravému životnému štýlu.

6) Rozvoj telocviku, športu a turizmu. Masová výstavba športovísk, športových hál, bazénov, štadiónov, turistických základní po celej krajine. Treba dosiahnuť stav, aby toto všetko bolo dostupné každému v ľubovoľnom čase.

7) Prevencia ochorení, všeobecná dispenzarizácia obyvateľstva.

8) Likvidácia narkomafie, ako sa to robí v Číne, Thajsku, Malajzii, Iráne a ďalších krajinách. Legislatívny zákaz reklamy všetkých druhov narkotík, vrátane alkoholu a tabaku. Termín „nezákonné držanie narkotík“ medzi riadkami predpokladá „zákonné“ držanie narkotík. Je potrebná nútená liečba narkomanov a alkoholikov v špeciálnych zariadeniach, ako sa to robí v Číne.

9) Protialkoholická, protinarkotická propaganda a osvetová činnosť, postupné znižovanie výroby a predaja alkoholických nápojov, tabakových výrobkov. Zákaz reklamy tabakových výrobkov, piva a ostatných alkoholických nápojov.

10) Formovanie medzi ľuďmi, a v prvom rade medzi zdravotníkmi, pedagógov a lektorov celostného svetonázoru na základe chápania Vesmíru ako trojjednoty matéria-informácia-miera, pretože práve svetonázor určuje správanie a činnosť jak jednotlivca, tak aj celej spoločnosti, čo má priamy dopad na ich zdravie. Prekonanie všetkých druhov materialistického aj idealistického ateizmu, tvoriacich základ davo-„elitarizmu“. Lekársky personál musí byť zložený z ľudí s vysokou mravnosťou.

11) Šírenie konceptuálnych znalostí a prechod celej lekárskej vedy na nový metodologický základ. Štátna podpora zdravotníckych zariadení, ktoré si osvojili nové metódy liečenia.

12) Vypracovanie „Pravidiel zdravotníckej bezpečnosti“ na základe Koncepcie spoločenskej bezpečnosti a certifikácia liekov, liečebno-diagnostických procedúr a chirurgických operácií v súlade s týmito „pravidlami“.

13) Šírenie konceptuálnych zdravotníckych znalostí medzi obyvateľstvom za dodržania mier informačnej bezpečnosti. Odmietnutie bezduchej a nezodpovednej liečiteľskej a zdravotníckej „osvety“. A zároveň obnovenie metód a spôsobov tzv. starého ľudového liečiteľstva a ich podloženie súčasnými dosiahnutými znalosťami.

14) Vypracovanie a spustenie v krajine „Programu bezpečnej reprodukcie obyvateľstva“, ktorý by odstraňoval všetok škodlivý informačný a narkotický vplyv na počaté a rozvíjajúce sa dieťa. Zavedenie systému prenatálneho vzdelávania budúcich mamičiek.

15) Vytvorenie centier pomoci rodinám, ktoré potrebujú jak materiálnu pomoc, tak aj informačnú korekciu.

16) Nástrojmi na zlepšenie demografickej situácie v krajine sú: zvýšenie životnej úrovne pracujúcich ľudí, stabilizácia vnútropolitickej situácie, zavedenie bezplatného (akokoľvek vysokého) vzdelávania. Vrátiť spoločnosti vieru v to, že život sa už nebude zhoršovať, ale zlepšovať, t.j. vieru v zajtrajšok. Treba tiež vypracovať systém opatrení na stimuláciu reprodukcie zdravých cnostných pokolení.

17) Zrealizovanie druhej kultúrnej revolúcie (presnejšie: kultúrnej transformácie), revolúcie svetonázorovej, ktorá dá ľuďom chápanie toho, že ich zdravie závisí predovšetkým od nich samých. Absolútne zdravým môže byť len ten, koho myšlienky, slová a činy sú zosúladené a zamerané na dobro, a nielen svoje osobné, ale aj dobro rodiny, rodu, národu, Vlasti, ľudstva a celej biosféry.

18) Znova zaviesť trestnú zodpovednosť za sodomiu a sexuálne zvrátenosti nebezpečné pre zdravie človeka a spoločnosti. Pedofili a demoralizátori detí nesmú mať miesto v ľudskej spoločnosti.

19) Hlavným pomocníkom a vzdelávateľom v oblasti zdravia by sa mal stať inštitút rodinných doktorov. Na dedine tak lekári prakticky už pracujú.

Tento prístup si bude vyžadovať:

  • korekciu programu prípravy a výučby odborníkov,
  • vývoj metodologických základov pre komplexné štúdium rodiny,
  • vývoj a zavedenie prenosného vybavenia,
  • cieľavedomá osvetová práca s obyvateľstvom.
  • korekcia legislatívy a normovej základne.

Tento prístup umožní zabezpečiť:

  • pohotovú lekársku pomoc u pacienta doma,
  • pohotovú diagnostiku,
  • ušetrenie nemocničných lôžok a zníženie potreby stacionárnej pomoci,
  • upevnenie psychologického kontaktu lekára a pacienta,
  • zvýšenie efektivity celého systému zdravotníctva.

20) Najneodkladnejšie opatrenia v oblasti ochrany zdravia sú:

  • zastaviť tuláctvo,
  • zlikvidovať príčinu narkománie a súčasne realizovať neodkladný program vyliečenia narkomanov,
  • zabezpečiť stravou všetkých predškolákov a žiakov nižších tried,
  • lokalizovať sociálne ochorenia (tuberkulóza, venerické ochorenia, atď.).
Pokračovanie nabudúce...

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..