1. Úvod

K sepsání vlastní recenze hnutí AllatRa mě přivedla zmínka, že v jedné z knih tohoto kultu s názvem Křižovatka hraje dost velkou roli údajný zasvěcenec Šambaly s přezdívkou Nomo, jenž má podle proroctví (známého nejspíše jen Šambale ve verzi AllatRy) sjednotit Slovany. Největšího vlivu má tento Nomo dosáhnout jako prezident po roce 2000, a i další indicie jednoznačně směřují k V. V. Putinovi.

O tom, že AllatRa je z hlediska KSB imitačně-provokační činnost formovaná GP, nemám nejmenší pochybnosti. Známá je např. tato recenze z roku 2018 (evidentně psaná ještě bez rozboru knihy Křižovatka). http://leva-net.webnode.cz/products/nekolik-postrehu-k-projektu-allatra/
Nicméně tvrzení, že V. V. Putin je zasvěcencem Šambaly (a tedy vlastně AllatRy) přišlo jako nehoráznost, se kterou je nutné se nějak vypořádat.

Pozn: Pochopení této recenze vyžaduje alespoň základní znalosti Koncepce Společné Bezpečnosti (dále jen KSB).

Pro ty, co neznají KSB možná bude pochopitelnější tato mainstreamová verze, kterou je asi i jinak vhodné při čtení začít: https://otevrisvoumysl.cz/tvoriva-spolecnost-creative-society-a-allatra-cesta-nebo-slepa-ulicka/

2.   AllatRa – fakta

Anastasie Novych sepsala dnes již 12 knih. Další doplnil Igor Danilov. Já jsem četl knihy Sensei ze Šambaly 1. díl a Křižovatka. Několik dalších knih jsem prolistoval. V knihách vystupuje postava nazvaná Sensei ze Šambaly – mistr východních bojových umění a lékař specializovaný na nemoci páteře. Knihy budují kolem jeho osobnosti určitý kult.

Pročetl jsem mnohé recenze a podíval se na několik videí z kanálu AllatRa TV. Těch videí je dnes již přes tisíc. Ve většině videí vystupuje Igor Michajlovič Danilov provozující kliniku specializující se na nemoci páteře https://vertebrolog.com/cz/o-klinike

Mezi členy hnutí se předpokládá, že Igor Danilov = Sensei ze Šambaly (v záplavě textů toto nemám doloženo oficiálním sdělením).

Knihu s názvem AllatRa (hlavní kniha kultu) sepsala spisovatelka formou rozhovoru s osobou představenou jako Rigden Djappo – což by měl být sám vladyka Šambaly (Rigdenové jsou vládnoucím rodem v Šambale – např. dle wikipedie v ní mají palác).  Rigden Djapo podle mých informací zatím není oficiálně ztotožněn, byť podle jazykového rozboru to vypadá, že by to mohl být také Igor Danilov.

Zdá se tedy, že Šambala je středobodem učení AllatRy.

3.   Legendy o Šambale

Legendy o Šambale jsou mnohovrstevné. Jednotlivé vrstvy se liší obdobím vzniku, lokalizací a vlastně i názvem legendárního území (Šangrila, Agharta, …).

Podobné legendy mají často ten problém, že nemají něco jako autorskou pečeť. Nové pokračování tak může napsat prakticky kdokoliv. Může tím dokonce obrátit v opak tisíce let staré záměry původních tvůrců. Legendy o Šambale před rokem 2005 (vydání knihy Sensei ze Šambaly) a v podání AllatRy tak zcela jistě budou odlišné.

K seznámení se se stavem legend o Šambale před AllatRou (tj. rokem 2005) doporučuji tento 8stránkový materiál o Šambale:

http://www.eugenika.cz/images/books/media/pdf_433649_uryvok.pdf

Pro studenty KSB je důležitých několik úryvků:

Všechny tyto národy věřily, že Šambala je zemí odkud pochází jejich náboženství, ať už šlo o hinduismus, šamanismus, buddhismus, taoismus, nebo jinou víru.

Což mimochodem pokrývá celou jiho-východní Asii, kam podle V. V. Pjakina aktuálně GP přesouvá centrum koncentrace řízení!!!

Šambala představuje jednu z nejarchaičtějších vrstev tradiční asijské nauky. Je to nesmírně stará legenda, založená na pověstech, pohádkách a romantické mytologii, která představuje archetypální projekci lidské duše, jež touží právě po takovém pozemském ráji. Nikdo nikdy neurčil, kde se vlastně nalézá, její hierarchie je nejasná, počátky neznámé a existence nedoložená. A přesto ti, kteří mají oči otevřené, dobře vědí, že důkazy o její existenci jsou nedílnou a nehynoucí součástí análů lidstva. Stejně jako před tisíci lety považuje většina ezoterických škol Šambalu za skutečné ústřední místo naší planety, za rezervoár duchovní energie světa a za srdce společenství zasvěcenců všech ras a všech zemí, kteří v průběhu dějin ovlivňovali všechna hlavní náboženství a stáli za každým úspěchem na poli vědy i za každým sociálním hnutím.

Zdá se býti evidentním, že za existencí legend o Šambale stojí lidé, které KSB označuje jako žrece. Otázkou však je, zda takovéto žrečestvo koná při vykonávání konceptuální samovlády v něčím nebo dokonce svém vlastním kořistnickém zájmu ovlivněném egoismem. Pak se totiž mění ve znacharstvo, byť ostatní znaky jeho činnosti jsou se žrečestvem schodné. Více zde http://leva-net.webnode.cz/products/plna-funkce-rizeni-v-zivote-spolecnosti/

AllatRa je tedy novou (aktuálně stále ještě vznikající – je tam tedy prostor na nějaká „překvapení“ a vývoj) vrstvou v tisíciletých legendách o Šambale. Rozpoznání, za kterými konkrétními vrstvami legend o Šambale stojí skutečný žrec či naopak znachar, musí tedy být středobodem jakéhokoliv hodnocení AllatRy.

Co se týká zhodnocení okolností stojících za vznikem legend, tak mi přijde více než klasické historické recenze inspirativní tato fanouškovská recenze Artušovských legend. https://www.fantasymag.cz/kral-artus-se-stal-legendarni-superstar-ktera-po-staleti-predavala-myslenky-o-rytirske-cti-a-krestanskych-hodnotach/ .

4.   Hledání Šambaly v sovětském Rusku

Podle knihy Ratnikova:

Haushofer, Hitler, ako aj Blavatská, a tiež známy umelec Nikolaj Rerich (1874-1947) sa usilovali nájsť Šambalu — mýtickú krajinu duchovných učiteľov. Neraz organizovali expedície s týmto cieľom. Motivácia tohto hľadania sa zľahka menila od vyšších znalostí k vyšším silám. Začiatkom 20. storočia to bola celkovo veľmi populárna téma.

Jednu z takýchto expedícií do Šambaly pod vedením profesora Alexandra Barčenka (1881-1938) pripravoval aj špeciálny oddiel OGPU. Barčenko sa oddávna zaoberal parapsychológiou a ešte počas svojich štúdií na lekárskej fakulte Jurievskej univerzity (v rokoch 1905-1911) robil pokusy s telepatiou. V roku 1920 sa zoznámil s akademikom Bechterevom a Inštitút pre výskum mozgu ho následne vyslal na Kolský polostrov, aby tam preskúmal záhadnú nemoc „meriačenie“, o ktorej sme už hovorili. Pri svojom pobyte na severe Barčenko dospel k presvedčeniu, že severné národy pochádzajú z dávnej arktickej civilizácie Hyperborey a v roku 1922 sa vydal na novú expedíciu zameranú na jej výskum. Barčenkove správy o pozostatkoch civilizácie hyperborejcov vyvolali senzáciu, no peňazí bolo stále málo, a tak Barčenko posiela list hlave OGPU Felixovi Dzeržinskému s hlásením o svojom výskume a prosbou o pomoc.

Takáto informácia nemohla nezaujať tajné orgány, a v decembri 1924 pozvali Barčenka do Moskvy, aby podal hlásenie na kolégiu OGPU. Tu sa zoznámil s hlavou špeciálnej jednotky OGPU Glebom Bokijom, ktorý sa stal jeho veľkým podporovateľom a sponzorom. Bokijova špeciálna jednotka sa na príkaz Lenina zaoberala kryptografiou, lúštením šifier a zberom kompromitujúcich materiálov na vysokých boľševických predstaviteľov; mal k dispozícii peniaze a najmodernejšie vybavenie. Popri špeciálnej jednotke Bokij založil aj Laboratórium neuroenergetiky pre výskum parapsychologických javov a Barčenka poveril jeho vedením. Barčenkovi sa podarilo Bokija presvedčiť, aby zorganizoval expedíciu do Šambaly.

Na expedíciu Bokij vyčlenil obrovskú sumu — 100 tisíc rubľov (podľa vtedajšieho kurzu viac ako pol milióna dolárov). Expedícia bola pripravená na leto 1925, ale neuskutočnila sa kvôli odporu šéfa rozviedky Trilissera a ministra zahraničných vecí Čičerina. Bokijova špeciálna jednotka fungovala ešte dvanásť rokov, no v roku 1937 pri ďalšej vlne čistiek bol Bokij a Barčenko zatknutý a o niečo neskôr zastrelený kvôli obvineniu z organizácie atentátu na Stalina. Všetky parapsychologické výskumy boli zastavené a všetky materiály bez stopy zmizli v archívoch NKVD.

Zajímavý je tento odkaz: http://www.novakoviny.eu/archiv/zahady/636-roerich-shamballa

5.   Nová vrstva legend o Šambale v podání AllatRy

  • Gleba Bokij nehledal jen Šambalu (jak je zdokladováno v minulé kapitole), ale byl z něj vytvořen zakladatel řádu Šambaly v Rusku.
  • Lenin a Rasputin byli prý členové tohoto řádu.
  • Rasputin vyslovil proroctví ohledně Noma (bez jakékoliv pochybnosti je Noma možné ztotožnit s V. V. Putinem):

„Když v rodu Spiridona dva chlapci předají sílu třetímu, Rusko se obrodí.“

  • Čintamani je kámen mimozemského původu a podivuhodných vlastností zjevující se v buddhistické tradici. Jde tedy o jakousi asijskou obdobu kamene mudrců, či Svatého grálu, možná je to dokonce totéž.
  • V době pouhého hledání Šambaly (v počátcích SSSR) se podle legend tento kámen nalézal v držení mahátmů = mudrců Šambaly na nezmámém místě.
  • Ve verzi AllatRy: Fragment tohoto kamene byl darován ruské Šambale u příležitosti 12 narozenin Noma (V.V. Putina – tj. výpočtem ztotožněno s rokem 1964), aby byl v jeho blízkosti. Později byl Nomo pomocí tohoto kamene „zasvěcen“.

Pozn. autora recenze: Stojí za zaznamenání, že dokud byl konceptuálně neurčitý výsledek soupeření o směřování socialistického projektu v Rusku (GP – Trockisti x Stalin), tak se v sovětském Rusku „hledala“ Šambala. Po vítězství Stalina toto esoterické „hledání“ bylo zastaveno. AllatRa z „hledačů“ Šambaly udělala zakladatele řádu Šambaly a naopak ze Stalina arcilotra stojícího proti Šambale.

Stálo by za ještě hlubší prostudování spojení ruské esoterické školy hledající Šambalu od konce 19. století (kromě výše jmenovaných např. i Blavatská) s pozdější esoterickou nacistickou školou, do které se přesunulo „hledání“ Šambaly po ukončení tohoto projektu Stalinem v Rusku. Svou roli zde hraje též Teosofie Heleny Blavatské, jež má v jedné z verzí svého loga přítomný hákový kříž.

6.   Recenze děje knihy Křižovatka

Kniha je psána cca jako detektivní román, na začátku je malým písmem tato obligátní větička:

Všechny osoby a události v této knize jsou smyšlené. Jakákoliv podobnost jmen, příjmení a funkcí hrdinů s reálnými jmény živých nebo zemřelých lidí a také s životními událostmi, které se kterékoliv z postav staly, je čistě náhodná a zcela neúmyslná.

Přesto sami příznivci (ale i recenzenti) AllatRy s informacemi pracují, jako kdyby platily. Z hlediska působení na informační pole je podstatné to, že takovéto informace byly zveřejněny a část příznivců AllatRy jim věří. Takto to však u legend funguje.  Artušovské legendy to mají zrovna tak, a přesto jsou základem anglosaského parlamentarismu.

Pro pojmenování osob a dějů jsou často použity metafory a přezdívky. Některé se mi podařilo identifikovat, jiné nikoliv:

  • Křižovatka tisíciletí (označení převratné doby, ve které žijeme).
  • Legendární Osobnost (má měnit průběh dějin) – pravděpodobně to je Rigden Djappo (vladyka Šambaly) … má být narozen někde na Křižovatce a prý snad mezi Slovany – nemám ho identifikovaného, možná Danilov, možná je i pozdější identifikace s jinou osobou.
  • Destruktoři (Organizace protivníků Šambaly – matoucí pojmenování)
  • Spiridon  (ztotožněn s dědečkem Vladimíra Putina Spiridonem Putinem)
  • Nomo (ztotožněn s V. V. Putinem)
  • Lord (neztotožněn) – osoba, jenž stojí Nomovi v cestě k prezidentskému úřadu, protože ho chce sama obsadit.
  • Proroctví Rasputina (známé nejspíše jen v Allatře): „Když v rodu Spirodona dva chlapci předají sílu třetímu, Rusko se obrodí.“(Dva starší bratři Putina zemřeli během Blokády Leningradu).
  • Sensei ze Šambaly (ztotožněn Danilov) – největší trumf Šambaly.

Prolog knihy

Jurij Andropov v roce 1979 – předseda KGB si vytvořil vlastní rozvědku, aby měl pravdivé informace o zemi. Díky tomu jako jeden z mála viděl neutěšený stav země, který ze své pozice nedokázal změnit. Kapitola je psána tak, aby vyzněla, že Andropov byl zároveň zasvěcencem Šambaly. Jako zasvěcenec Šambaly má „výcvik navíc od svého učitele“, díky čemuž přijde na geniální tah – vytvoří tajnou jednotku s názvem Ostrov, ve které vycvičí děti bez kořenů (nikdo je nebude postrádat), které budou horlivě a věrně chránit tajemství a plnit s lehkostí důležité úkoly jako hru. (Jedním z absolventů Ostrova je Sensei ze Šambaly).

Kapitola 1 – Tajné zasedání

1994. Tajné setkání zástupců Slovanů a Rusů. Všichni jsou nějak spojeni se Šambalou. Během hovoru mluví o Proroctví Rasputina, a o tom, že si jeho narození Šambala všimla. V roce 1964 (k Nomovým 12 narozeninám) poslala do Ruska legendární přístroj s kamenem Čintámaní.  Pozn. Netuším pořádně, co to je, ale všichni přítomní zasvěcenci Šambaly na popisovaném setkání v knize si z toho tzv. „sedli na prdel“.

Kapitola 2 – Zasvěcení Noma

Už jen název kapitoly mluví za vše. Nomo (tj. Vladimír Putin) se přečtením jakýchsi dokumentů stal zasvěcencem Šambaly. Dále se dozvíme, že zasvěcencem Šambaly byl jak Rasputin, tak Lenin. Zakladatelem řádu byl prý Ukrajinec Gleb Ivanovič Bokij. Druhá fáze zasvěcení proběhla formou dotyku kamene Čintámaní. Pozn. Tajných dokumentů musel V.V. Putin za svůj život přečíst mnoho; příhoda s tím kamenem podle mě patří do kategorie: „Všechny osoby a události v této knize jsou smyšlené …“.  Ale působení legend funguje tak, že není nutné, aby byly v základech pravdivé.

Kapitola 3 – Problém prvořadé důležitosti

Od onoho památného dne zasvěcení Noma uběhly čtyři měsíce. …

Během tohoto období bylo vykonáno poměrně mnoho náročné práce. Po Bergedorfském fóru se podle očekávání na Noma pozornost nejenže upnula, ale jeho vystoupení otřáslo i žraloky politiky zastupující zájmy západních mocností. Náhle se o něm mluvilo v nejvyšších politických kruzích Evropy a Ameriky.

Jenže zároveň stoupá hvězda objektu označeného jako „Lord“, který je připravován Destruktory na místo prezidenta. Lord se opírá o vlastní zločineckou organizaci s miliardovým obratem.

Je přijato rozhodnutí odstranit tuto hrozbu, ale bez fyzické likvidace. Je nutné proniknout dovnitř Lordovi zločinecké organizace a získat na něj kompromitující informace zevnitř. … mno, vpravdě jde o monstrózní úkol.

Část druhá: Kapitola 1 – Mise

Úkol je tak monstrózní a důležitý, že Šambala vyslala na tuto misi svou největší lidskou rezervu – Senseie ze Šambaly – zároveň prý nejlepšího absolventa jednoho z ročníků Andropova Ostrova.

Sensei byl zvláštním odborníkem speciální jednotky Ostrova. Zvláštním nejen kvůli analytickému způsobu myšlení, ale i pro svůj vrozený talent ovládání psychiky, na obyčejného člověka neobvyklý.

Tento agent svým pohledem doslova provrtával člověka zevnitř, jako by vyhodnocoval jeho rozum a duši. Sensei, jako nikdo jiný, dokázal získat jedinečné informace o objektu, včetně jeho zdraví a duševním stavu, čehož jiní nebyli schopni dosáhnout ani dlouhodobým pozorováním s použitím drahé speciální techniky. Disponoval zvláštními mentálními schopnostmi a mohl projít mimo objekt naprosto nezpozorován. Překvapoval nadřízené svou logikou a na svůj věk vyspělým myšlením stratéga.

A Sensei tu misi začne plnit. Z oddílu Bojových umění, který vedl, vytipuje pár nic netušících „dětí své doby“, jimiž doplní svůj tým sestavený tak, aby mohl proniknout na správném místě do podsvětí vedoucímu nakonec k Lordovi.

Další kapitoly:

Samozřejmě, že určený úkol je nesnadný, přesto se Senseiův plán na proniknutí do zločineckého podsvětí organizovaného Lordem daří celkem akčně naplňovat.

Na základě složitě získaných informací si Senseiův tým vytipuje šéfa bezpečnosti jedné ze zločineckých organizací podřízených Lordovi, který si drží kompromitující informace na všechny lidi, se kterými spolupracuje, tj. i na Lorda.  Ve vhodně zinscenovaném sporu/válce uvnitř zločineckého podsvětí zakamufluje Sensei se svým týmem skutečný cíl akce = získání těchto kompromitujících informací na Lorda.

Získané kompromitující informace Šambala vhodně využije, takže prezidentské ambice Lorda se rozplynuly – musí odejít z Ruska. A Nomo (tj. V. V. Putin) má volné pole k naplnění svého údajného šambalského proroctví.

7.   Hodnocení osoby Senseie v knize Křižovatka

Dvorní autorka Senseie ze Šambaly přesně ví, co si myslí jednotlivé postavy – některé se sice mohly ze svých pocitů „vyzpovídat“, ale třeba u posledních pocitů zločinců před smrtí to za možné nepovažuji. Vše nasvědčuje tomu, že zdrojem těchto informací je sám Sensei ze Šambaly (Igor Danilov). Vidět do myslí jiných lidí je velmi vysoká dovednost, částečně možná díky znalostem speciálního výcviku, částečně možná díky „vysoké duchovní úrovni Senseie“. Jeho schopnosti tajného agenta jsou na úrovni (či ji možná i v psychologickém působení na oběti dokonce převyšují) schopností literární postavy agenta 007 Jamese Bonda. Nezapomínejme, že se zde buduje další kulturní vrstva legend o Šambale – legenda bude v myslích vhodných objektů (lidí davu) fungovat, ať už je pravdivá či nikoliv.

Během plnění mise Senseiem je pro psychologické působení na zločinecké podsvětí nutné provést nepozorovaný průnik do nejmodernější technikou zabezpečeného centra zločinecké organizace pod krycím názvem Olymp. A v následných zastíracích manévrech psychologického působení na šéfy zločinecké struktury jsou fyzicky zabiti dva vrazi určení na tu nejšpinavější práci v jednotlivých proti sobě stavěných částí podsvětí. Smrt je vždy narafičena tak, aby vypadala na dílo konkurenční skupiny, čímž se uvnitř podsvětí vytváří zmatek potřebný k plnění mise Senseiem.

U jejich smrti se zastavme blíže. Za jejich smrtí stojí z logiky věcí Sensei (tj. Danilov). Vše je však popsáno tak, aby ho nebylo možné obvinit z vraždy nebo zabití. Jeden z nich dostal na základě psychologického působení Senseie infarkt, druhý si v rámci hrůzy vyvolané psychologickým působením Senseie naběhl na nůž tak nešťastně, aby si sám uřízl hlavu … ta je pak vhodně využita v následné psychologické hře mířené na vedení zločinecké skupiny.

Čika vypadal docela uboze. Sensei mu vyjmul z úst roubík a v úplném tichu zvláštním hlasem promluvil:

„To, co jsi na tomto světě provedl, bohatě stačí, abys umřel devaterou smrtí, pohřben zaživa… Věděl jsi, jak prohnilý je tvůj rod a jeho kořeny, ale neudělal jsi nic, aby sis svými činy nebo myšlenkami vyprosil u Hospodina odpuštění za hříchy předků… Tvou duši také není možné zprostit viny. Pamatuješ, když ti bylo devět let, čtyři měsíce a tři dny, to tvá duše ještě měla částečnou moc nad tělem, co jsi udělal?

Čikovi po zádech přeběhl mráz a zježily se mu vlasy. Takové podrobnosti neznal nikdo na světě, toto dětské tajemství nikdy nikomu nevyprávěl. Jeho tělo se začalo lehce třást. Ale hlas ze tmy zazněl novou silou jakoby odnikud a šířil do světa jen Čikovi známé detaily tohoto osudného dne …

Sensei (Danilov) je tedy mistrem mnoha oborů (doktor, tajný agent, duchovní praktiky, pronikání do myslí obětí…). Jenže náš kulturní okruh zná dva druhy mistrů. Jedni jsou mistry pekelnými (Lucifer) a druzí mistry nebeskými (Ježíš). Ty nebeské následujeme, těch pekelných se snažíme vyvarovat.

Na čtenářích je, aby sami vyhodnotili kvalitu ovoce duchovních praktik Senseie, které se jim nabízí následovat v Allatře.

8.   AllatRa – cíle

U mnoha lidí jsem zaznamenal, že vlastně nechápou, co ta AllatRa vlastně chce. Pro pochopení je tak nutné asi parafrázovat záplavu mnoha většinou nic neříkajících slov (snad se mi to povede).

Začneme částí anotace knihy AllatRa, jak je uvedena v databázi knih:

AllatRa – kniha, na kterou čekali tisíciletí!

Stará proroctví na různých kontinentech, v různých dobách a v různých náboženských systémech vypovídala o tom, že v dnešní době, v době globální změny epoch, se objeví kniha, která změní svět. Bude silná v každém svém slovu a znaku. Díky informacím, které přinese, lidé ztratí pochybnosti a strach a uvidí pravdu. Starověké Znalosti budou obnoveny z popela, a síla, kterou nese, naplní každého, kdo s ní přijde do kontaktu.

Změna – Současná civilizace se podle AllatRy vyvíjí špatným směrem. K analýze zavádí vlastní pojmy. V pojmech AllatRy za to můžou Archonti – ty pojmy nejsou moc přesvědčivé. Každopádně nové pojmy definuje jen Sensei, Rigden nebo Danilov – AllatRa je tedy dalším citátně dogmatickým systémem).

Tento neutěšený stav civilizace je potřeba změnit. Jak to změnit, není tak úplně jasné, resp. nabídka mi přijde nesmyslná. Např. následovat duchovní praktiky, které v knihách vyjmenovává Sensei nebo Rigden Djapo a ve videích Igor Danilov. Ty duchovní praktiky mají v důsledcích vést až k nesmrtelnosti = zbavení se závislosti na matérii.

Pozn. Filozofické pojetí „nesmrtelnosti“ v různých světonázorových systémech by stálo za to rozebrat podrobněji (pro účely této recenze bude stačit zmínka, že Správný není ani jeden z těchto přístupů):

  • Křesťanství/Islám – blažený posmrtný věčný život duše v nebi,
  • Konzumní společnost – různé transplantace orgánů, transfúze mladistvé krve, adenochrom…
  • AllatRa – zbavení se závislosti na matérii pomocí duchovních praktik.

Sjednocení – To je takový středobod konání AllatRy. Nomo má být sjednotitel Slovanstva na Křižovatce dějin. Víra v legendy o Šambale (před rokem 2005) sjednocuje lidi mnoha náboženství JV Asie. To sjednocení (přes údajné naplnění jejich legend) je nabízeno i křesťanům, islámu, židům, ateistům.

AllatRa míří na duchovní/náboženské sjednocení přes vlastní vrstvu legend o Šambale.

Tvořivá Společnost míří na sekulární sjednocení přes snahu zastavit politicko-klimatickou krizi.

9.   Sjednocení v plánech GP

Kolem roku 2000 byly populární teorie o Iluminátech a jimi plánovaném New World Order. Z dnešního pohledu pomocí KSB byly tyto teorie záměrně naivní, aby se v jejich popisu skutečné skryté řízení opětovně ztratilo.

Nicméně jednou z prezentovaný myšlenek bylo, že po vytvoření celosvětové vlády NWO bude svět řízen pomocí nějakým způsobem sjednoceného náboženství. Při získávání celosvětové nadvlády platí: rozděl a panuj – na tomto základě vzniklo dnešní nepřeberné množství jednotlivých věrouk, ale v okamžiku, kdy se podaří dokončit ovládnutí celého světa, tak naopak budou vzájemné odlišnosti ve věroukách jednotnému ovládání překážet. Tehdy většina očekávala, že sjednocení náboženství proběhne na základě budhismu, minorita si myslela, že na základě islámu. Po 11. září 2001 všichni viděli důsledky – vzestup Islámu, zdálo se tedy, že konkurz vyhrál Islám.

Z hlediska KSB jsou považovány teorie o NWO a Iluminátech za zastírací manévr, protože informace o světovém zákulisí utekly na veřejnost v roce 1992 v knize Mrtvá voda. Pád naivně/falešně vytvořených Iluminátů a jejich ekonomické moci soustředěné v USA by v souvislosti s převodem koncentrace řízení z USA do JV Asie opětovně světové zákulisí skryl před očima veřejnosti (vždyť přeci Ilumináti (= falešné světové zákulisí) právě prohráli.

Nové centrum koncentrace řízení v JV Asii je potřeba nějak posílit, protože zatím není plně vybudováno. Do tohoto plánu AllatRa i Tvořivá společnost zapadají. Šambala je společná všem náboženstvím JV Asie. Díky činnosti Blavatské, Roericha a dalších probíhalo „hledání Šambaly“ i v carském a revolučním Rusku. Na to dokázala AllatRa v Rusku a Slovanském prostoru navázat. Legendy o kameni Čintámani díky tomu, že navazují na legendy o Svatém Grálu, mohou přilákat i křesťany.

Pozn. Dodatečně jsem objevil ještě jednu vrstvu sjednocení přítomnou v Allatře:

Igor Danilov je nejen Sensej ze Šambaly a pravděpodobně i Rigden Djapo – vladyka Šambaly. Ale jeho prorockých identit je podle tvrzení z jednoho videa AllatRa TV mnohem více: https://allatra.tv/en/video/who-is-imam-mahdi

„Další hluboká otázka … je v programu odhalena o přítomnosti Imáma Mahdího ve světě. Vždyť ten, jehož příchod se v islámu očekává pod přídomkem „Imám Mahdí“, v křesťanství pod přídomkem „Utěšitel“, v buddhismu – „Maitréja“, v judaismu – „Mošija“ (mesiáš), je již dnes přítomen ve světě a jeho světské jméno je Igor Michajlovič Danilov.“

Křesťanským Utěšitelem je Ježíš Kristus. Existuje proroctví o jeho druhém příchodu, ale existuje i proroctví, že mu bude předcházet příchod falešného Ježíše Krista… Všechny tyto původně rozdílné osoby mají ve svém popisu jednu charakteristiku … „sjednotitel“ své víry. Takže všichni tito sjednotitelé svých věrouk se nyní sjednocují v osobě Igora Michajloviče Danilova.

10. Možnosti GP formovat/směrovat/ovlivňovat AllatRu

Hnutí AllatRa vzniklo v roce 2014 na Ukrajině. Oficiálně je mainstreamem představováno jako proruské. Že by v této době na Ukrajině mohlo vzniknout proruské hnutí považuji na nesmysl. SBU umí likvidovat skutečně proruská hnutí – veškeré opoziční strany jsou zakázané a aktuálně probíhá pálení a boření kostelů RKC, kněží této církve jsou pronásledováni. Jednotlivci i organizace jsou pokutováni a někdy i zavíráni za pouhé použití ruštiny – přitom všechny materiály AllatRy jsou v ruštině a nezaznamenal jsem jedinou zmínku o pronásledování příznivců AllatRy.

Se sektami se SBU umí také nemazlit (když chce): https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-ukrajinska-tajna-sluzba-zadrzela-spicky-sekty-dohnalitu-jsou-mezi-nimi-cesi-308684

To, že AllatRa na Ukrajině působí, a hlavně jakým způsobem, znamená, že je minimálně pod dohledem ukrajinské SBU, ne-li přímo od počátku jejím projektem.

Jsem přesvědčen, že v určení loajality AllatRy se mainstream mýlí. Ve svém minulém článku jsem popsal způsob formování loajality davu https://kob-forum.eu/2023/05/14/komu-patri-loajalita-davu-2-seldonova-krize/ . Síla Allat s prvky ženskosti i mužský prvek Ra jsou v tomto podobné „Galaktickému duchu“ ze zmíněné sci-fi série Nadace. Analogem Nadace je tedy Šambala. Součástí AllatRy jsou východní bojová umění a duchovní cvičení … to vše ukazuje na směřování loajality k nově budovanému centru koncentrace řízení v jihovýchodní Asii.

Tajné služby spolu při vytváření či formování takovýchto projektů spolupracují. První knihy hnutí byly sepsány v roce 2008. Propagací bojových umění a duchovních praktik Východu zastřešených Šambalou se obecně zabezpečuje určitý přechod loajality Rusů a Slovanů (na něž je přednostně AllatRa zaměřena) od stávajícího prozápadního žido-křesťanství k budhismu (obecněji všem náboženstvím jihovýchodní Asie) a islámu (přes ztotožnění Imáma Mahdího s Danilovem).

Od roku 2014 do dnešní doby je ukrajinská SBU plně pod vlivem tajných služeb USA. Vliv čínských byl upozaděn. Co za cíl amerických tajných služeb má plnit AllatRa? Po pravdě nevím, snad jen, že Bůh na otázky odpovídá jazykem životních okolnosti pomocí reálných činů lidí, které potkáte – Tedy, v mainstreamové diskusi jsem dal příspěvek, že nevěřím na propagovanou „proruskost“ AllatRy. Odpovědí od jednoho liberálního diskutujícího byl smajlík výsměchu spolu se slovy, že až se Rusko rozpadne, bude AllatRa velet jednomu z následnických chanátů. (Moje byla otázka, mně byla směřována odpověď – mně se jeví jako možná, Vy samozřejmě nemusíte uznat její relevantnost pro Vás).

Kontakty na tajné služby Číny byly v uvedeném období minimální, což se však může v budoucnu změnit. S obnovením těchto kontaktů by mohla být posílena provýchodní složka kultu (Rigden Djapo podle všeho ještě nebyl oficiálně ztotožněn, ztotožněním např. s Dalaj (nebo jiným) lámou).

11. Co bude dál s hnutím AllatRa?

Budoucnost v mnohém záleží na sadaři (Globální Predikor), zda si bude chtít AllatRu ponechat a v jaké podobě (zušlechťující zásahy např. pomocí ztotožnění Rigdena Djapo, příletu mimozemšťanů nebo přírodních katastrof – zemětřesení, to vše je již teď v AllatŘe předpřipraveno). Případně na tom, co mu my jako zástupci lidstva dovolíme. Může tak být jak „veliká“ (povede se sjednocení náboženství světa přes legendy o Šambale, o Imámu Mahdím, …), tak může spadnout na úroveň běžné sekty (existují informace, že jsou na sektu již přepisovány majetky a kolem samotného Danilova je úzký kruh hnutí tvořen téměř výhradně ženami. Někteří muži se již vyjádřili v tom smyslu, že v něm nejspíše pro svůj mužský rod nebyli na setkáních s Igorem Danilovem vítáni).

2 komentáře

  1. Ten, kdo se trochu zajímá, si nemohl Igora Michajloviče nevšimnout. Viděl jsem x videí. Mluví krásně, ale v hlavě mi cinká furt malinkatý zvoneček. Ta kniha je jistě korán, vnímám detaily jako prsteny a pohyby rukou. Možná byl prorok největší z lidí, ale pro mě je jediná autorita Ježíš Kristus. Jak slyším zasvěcenec, smrdí mi to čertovinou. Jo, ta mrkací anunaki panennka, dejte mi s ní 20 min. v jedný místnosti a budu vědět co je zač.:)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..