Po dlouhé odmlce máme zase něco z mého kouta světa, a protože je to takříkajíc „můj rajón“ tak doplním k věci pár informací z místa. Po přečtení jsem shledal, že občas trochu přeskakuji v čase, to podle toho jak jsem si vzpomněl a co jsem dohledal na potvrzení mých vzpomínek

K osobě EVA KAILI

Pro základní pochopení celého problému korupční aféry v Parlamentu EU je třeba se přesunout o mnoho let nazpět do řecké Soluně (Θεσσαλονίκη), kde jistá slečna Eva Kaili (Εύα Καϊλή) nastoupila na střední školu. Již tehdy její spolužáci prohlašovali: „Είναι αχόρτατη για λεφτά!“ = „Je nenasytná (chamtivá) na peníze!“.  Druhý podstatný fakt je, že pochází ze židovské rodiny. Ve svém rodném městě se samozřejmě stýkala se všem dobře známým panem Albertem Bourlou (Αλβέρτος Μπουρλάς), který má úplnou náhodou také židovské předky a ještě jedním velmi důležitým pánem jménem Dominique Strauss-Kahn, jehož praprarodiče pochází ze Soluně a jsou taktéž židovského původu. Následně v roce 2004 nastoupila do televizní stanice MEGA, kde si začala tvořit první politické kontakty a vstoupila do politické strany PASOK (1992) do její sekce mládeže.  V roce 2002 byla zvolena do městské rady Soluně a tím začala její politická kariéra. Nicméně toto je velmi stručně jen pro pochopení vztahu PASOK a SOLUŇ. (Ještě pro doplnění, nemám nic proti židům, a dokonce ani Židům, ani Chazarům a ani nikomu jinému, jen to uvádím jako informaci). Její přítel byl také zatčen, původně osoba politicky exponovaná. Nejsou oddáni, ale jejich vztah je právně upraven v souladu s Řeckým právem. Dokument se nazývá smlouva o soužití. Její obsah není veřejný. Ve volbách v roce 2004 byla zvolena, ale její místo obsadil syn Andrease, Jeorgos Papandrou, který se stal ministerským předsedou jako předseda strany Pasok. Mimo jiné šlo o premiéra s americkým občanstvím!!!

K věci korupčního skandálu

Z logiky věci by jako místopředsedkyně parlamentu měla mít diplomatickou imunitu. Ta se ovšem nevztahuje na některé trestné činy. Zbavení imunity se žádá země, která doklad vystavila. K prohlídce prostor je třeba mít souhlas a s ohledem na znalost fungování těchto postupů muselo existovat mnoho osob, které o tom všem věděli. Popořadě – belgický ministr vnitra, belgický ministr zahraničí, řecký velvyslanec v Belgii, pravděpodobně i jeho sekretářka, která připravuje poštu, pracovník kryptografického oddělení, který zajišťuje komunikaci s řeckým ministerstvem zahraničí a možná i další. Proces zbavení imunity trvá v nejrychlejším případě tři dny, a to i kdyby to byla vražda, kterou vidělo 100 svědků. Takže obrázek si vytvořte sami.

Jako tomu bývalo za časů socialismu, zatýkat se chodí nejlépe v pátek ráno. Takže belgická policie provedla velmi rozsáhlou akci, prohledala byty a kanceláře, vyslechla podezřelé a svědky, zajistila vše potřebné na velmi profesionální úrovni. (Proti nelegálním migrantům takto nezasahují). Zájmová osoba však od samotného počátku vyšetřování vše popírá. Hlavní obhajobou je, že o nalezené hotovosti nic neví (volala před razií otci a chtěla půjčit v hotovosti 120 tisíc euro na dovolenou) a jako zdůvodnění své cesty do Kataru předložila interní sdělení Parlamentu EU, že ji na cestu vyslal pan Borrell. Trvala na odebrání DNA a kontrole hotovosti jako důkazu své nevinny. (Nepokládal bych to za důkaz, ale budiž). Kontaktovala jednoho z nejlepších řeckých právníků, pana Kougiase, který odmítl, a proto má v současné době jiného, mně neznámého. To ovšem naznačuje, že Athény se k ní otočily zády! Respektive strana Nová republika (současný premiér Mitsotakis) a Athény. Kougias je apolitický, ohromný rétor a za posledních 20 let neznám případ, který by prohrál. Následně byla v Řecku provedena akce proti ní a rodině (zablokování celého majetku a všech účtů a ostatního) v pokolení přímém. Podle belgického tisku byl otec v den akce na území Belgie v hotelu blízko od jejího bytu a i jeho hotelový pokoj byl prohledán a byla tam zabavena hotovost. Informace o částkách se brutálně rozcházejí. Zde však vidím jeden detail, který osobám neznalých poměrů v Řecku snadno unikne. Ona je i přes svůj charakter celkem oblíbená osoba, a to především v oblasti severního Řecka, a byla by průchodná i v Athénách za současného stavu, který tam panuje. Tedy je poměrně těžkou konkurencí pro Mitsotakise a jeho politickou stranu. Pasok je v některých oblastech velmi populární, i když jeden z důvodů této popularity léty vyprchal a byla to osobnost Andrease Papandea. Po zveřejnění jejího problému v belgickém, ale hlavně v řeckém tisku a médiích se začaly objevovat i velmi delikátní videa ze soukromí, některá hraničící s těžkou pornografií.

Nicméně výsledek toho všeho:

Můj osobní názor je, že existovala dohoda a ona byla vyslána do Kataru, aby úplatky něco dohodla ze své pozice místopředsedkyně parlamentu, a protože její charakter je obecně znám, bylo ho využito, aby spadla do pasti, kterou jí připravili její spolupachatelé. Následně to na ni hodí jako soukromý melouch a vyzují se z toho. No a co, tak oželí trochu peněz. Je tu ještě jedna věc, zatím neproběhla kontrola pravosti těch peněz jen jejich spočítání. Takže?

Situace s politiky je v mnoha zemích EU (Slovensko, Česká republika, Řecko, Kypr a další) podobná již několik let a toto by mohla být příprava na to, aby lidé odmítali tyto lokální politiky, které už Deep State pomalu a postupně odepisuje a snadno přijali „Světovou vládu“. V různých směrech k tomuto existují indicie. Rakousko a jejich „digitální řidičák“, Německo konec papírových očkovacích průkazů, Česká republika „bankovní identita“, Kypr QR kódy a další, abych neunavoval.

2 komentáře

    1. Author

      Ano, jistě. A možná teď budu mít i trochu více času na psaní. Nebylo nic zajímavého v těchto končinách, o čem psát a teď se roztrhl pytel s událostmi a komentováním těchto z různých stran (včera Gatestone) tak jsem to už začal zpracovávat. Dej mi chvilku času, diky Karlos

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..