Dovolil bych si trochu shrnout aktuální dění a nabídnout určitý pohled na věc a na budoucnost, tak jak by se čistě z pragmatického hlediska mohla odvíjet. Může to znít samoúčelně – každý, pro koho dění nekončí kovidem, zřejmě tuší, že za touto kouřovou clonou probíhá proces, který je minimálně o řád výše než kovid šaráda, avšak trochu si uskládat puzzle není nikdy na škodu. A tak se o to pokusím, ze svého pohledu.

Současný globální proces odchodu USA a dělení světa na vlivové zóny (tedy odkaz od unipolárního a přechod k multipolárnímu světu) dospěl do fáze, kdy otevřeně vystoupil na globální jeviště a odbývá se veřejně. Avšak žádná hra se nehraje, bez napsaného scénáře. Veřejným projevem jsou ostře sledované rozhovory RF – USA, RF – NATO, RF – OBSE. Rozhovorům předcházelo zveřejnění požadavků, které pokud NATO nevyplní, mohou vážným způsobem ohrozit bezpečnost Evropy (a nejen Evropy). RF oficiálně přichází s takovou pozicí jelikož se mu NATO již dobývá do dveří a RF už nemá prostor ho více tolerovat.

Neoficiálně RF přichází s takovou pozicí, jelikož ze Severoatlantické aliance (NATO) je už jen byrokratický aparát, jenž krmí penězi z rozpočtů členských států západní vojensko-průmyslový komplex, jehož produkce není dostatečná, aby obstála v konfliktu s RF. Je to starý a nepotřebný instrument a je potřeba se ho zbavit a eliminovat struktury na něj napojené, které se škubou.

Rozhovory zvlášť s NATO a zvlášť s USA se konají proto, že NATO už se nerovná USA a byl to myslím jakýsi náčelník štábu náčelníků US ARMY, co prohlásil, že jaderné velmoci neřeší spory válkami – z pochopitelných důvodů… A když se z NATO odebere US ARMY, která sice za moc nestojí, ale představuje nezanedbatelné množství živé síly, letectva a flotily, zbude tu pár nekompetentních Evropských vojenských uskupení, která jsou schopná účinně zasáhnout proti obyvatelstvu, ale reálné možnosti vojenských akcí vůči RF bez US ARMY patří do sekce fantasy. A ochota bojovat na příkaz NATO je kapitola sama pro sebe. Jediný, kdo hystericky ječí a burcuje válečné přípravy, je NATOvský moloch a jeho agentury (i ty pindosnické), neboť mu zvoní hrana. Nutno dodat, že na NATOvském struku se notně živil i Buckinghamský parazit.

Požadavky se kterými RF přišla, přesně reflektují to, co RF potřebuje pro osvojení si své vlivové zóny. Hranice vlivu v Evropě je definovaná požadavkem na odchod NATO na hranici z roku 1997, což mimo jiné znamená začlenění ČR do této vlivové zóny. Budeme-li přemýšlet čistě pragmaticky, RF bude nezbytně potřebovat vytvořit před vlastními hranicemi nárazník, až se západní Evropa začne stěhovat do Ruska za plynem. Naše země je poslední směrem na západ, ve které nejsou sta tisíce migrantů, jedná se z tohoto pohledu o stabilní území bez hrozby zažehnutí občanské války – migranti vs. původní kultura, jak to je připraveno dále na západ. Jediný, kdo se soustavně snaží rozdělovat společnost a působit konflikt, jsou mopslíci ve vládě a na příslušných poradních místech. Jenže přimět Čecha k občanské válce… na to bychom se vám mohli leda tak vysrat, páni mopslíci.

Česká Republika není velké území, ale je strategické, a umožňuje dohlédnout a dostřelit zase o nějakých 400 km dále. Je to také území, které po dokončení Temelína může vyvážet nezanedbatelné množství elektrické energie a má již vytvořenou síť s oblastí, kde je elektřiny permanentní nedostatek. Energie budou významným vyjednávacím argumentem. A tak pokud můžete začlenit do zóny vlivu takové funkční, bezpečné, byť malé ale schopné území, tak to uděláte, nehledě na Koněvy a Baširovi. Každé území v Evropě, kde se nebudou prohánět gangy migrantů a bude nějak ekonomicky schopné, bude začleněno, a každé takové území nakonec přímo či nepřímo o začlenění požádá v zájmu vlastní bezpečnosti. Netvrdím, že se staneme přímo součástí ODKB, avšak může tu být např. Varšavská smlouva, která může mít v případě potřeby podporu RF / ODKB…

Jak už jsem napsal, nastala veřejná fáze světové perestrojky, tj. rozdělení na pár primárních vlivových zón, přirozeně s vlastním valutou, reforma globální ekonomiky, a čistka starých nástrojů a struktur přicuclých na těchto nástrojích. Tato veřejná fáze se odbývá formou rozhovorů, avšak ty nemají větší cenu než divadelní hra s dopředu známým výsledkem. Jsou ale nezbytné, protože prodávají dříve dohodnutý scénář a bez nich by se jisté kroky špatně vysvětlovaly. Upřímně kdo by čekal, že Rusko pošle NATO na hranice z 97 a ono se sbalí poděkuje a odejde… .

Rusko nezbytně potřebuje zavedení ,,likvidačních“ sankcí ze strany USA – na vybrané osoby, na vybrané banky, na NORD STREAM 2, na dovoz zboží. No a Rusko zareaguje recipročně – plyn nechcete? Nebude. Suroviny si zajišťujte kde chcete, v bankovním systému se provedou změny, ke kterým konečně bude důvod a dolar se pošle k šípku. Na pozadí sankcí se provedou změny suverenizující RF. No a následně se zjistí, že ty likvidační sankce zas ani tak nelikvidují RF, jako spíše Evropu, se všemi sociálními důsledky, jelikož RF, státy ODKB, Čína, Indie, Írán, Sýrie představují minimálně polovinu světové populace. Jak už se dá očekávat, mopslíci USA a NATO se budou v sankcích předhánět, do doby, než zjistí, že plyn už fakt není, ani suroviny a ani už je moc není odkud ukrást a přivést. A pokud ano, cena bude úměrná. Potom některá opoziční strana z nějakého Evropského státu prohlásí, že očividně sankce místo RF ničí Evropu, a když mohly z NATO odejít USA, může jejich země taky. Toto zajistí, plnění požadavků ohledně NATO a navíc zájem o začlenění do vlivové zóny RF projeví sám dotyčný stát (ono se tam možná najde trochu plynu a pár bezpečnostních výhod), takže se nedá vřískat, že jde o okupaci. Mopslíkům NATO a agenturám kolektivní západní loajálnosti pšenka nepokvete, jelikož lidem bude pohádka o sankcích u prdele na pozadí cen za energie a vlastně všeho. Jedním z posledních pokusů jak západním Evropským státům rozmluvit odchod z NATO bude iniciování různých migrantských ,,povstání“ pomocí tajných služeb. Řekněme si na rovinu, konec NATO se maximálně nehodí Anglii a západnímu vojensko-průmyslovému komplexu. Vzhledem k tomu, že máme hranici s Německem a Rakouskem, přineslo by zahrnutí do Ruské zóny vlivu určitou bezpečnostní záruku.

Přirozeně budou probíhat pokusy znemožnit integraci střední a východní Evropy do zóny RF a mám takové neblahé tušení, že už se jeden chystá. Proběhla zpráva, že mladé ucho Lipavský (současný ministr zahraničí), má jet společně se Slovenským a ještě někým dalším na Ukrajinu, vyjádřit jakože podporu a podobné stupidní gesta.

A já říkám POZOR LIPAVSKÝ!!! Chytni covid, ztrať se, ale NEJEZDI tam, NIKDO TAM NEJEZDĚTE, ZACHRÁNÍTE SI MOŽNÁ ŽIVOT.

Dovedu si představit, jak auto s touhle bezvýznamnou sakrální delegací zasáhne protitanková střela vypálená každopádně „ruskými opolčenci“… zabili vám ministra a vy s nimi chcete navazovat vztahy? V celku komplikace pro integraci a zajištění vlastní bezpečnosti.

Sankce USA budou postaveny především tak, aby ,,chránily“ USA, bez ohledu na to, co to udělá s ostatním póvlem. Primárním důvodem sankcí, řekl bych, bude rozmístění strategických zbraní RF kolem USA. Mohl by to být i nějaký exces na Ukrajině, ale pokud budou okolo USA Zirkony, Kalibry a Iskandery, bude Biden moci veřejně říct, že situace je extrémně nebezpečná a aby USA ochránily svět před jaderným konfliktem, vystoupí z NATO. Samozřejmě to nepůjde tak hladce a bude kolem toho spousta šarvátek – možná dojde ke snahám nacpat recipročně USA rakety do východní Evropy, nicméně všem příčetným je jasné, že kdyby se něco zvrtlo, skončí to nukleární zimou, a tak se bude jednat, ale zase už za jiných reálií.

(Nabízí se otázka, proč by měly vlastně USA potřebovat vystoupit z NATO? Podle mě především proto, že NATO je potřeba živit – v době, kdy se globální ekonomika houpe nad propastí, zvyšování dluhového stropu se opakuje stále častěji, stoupá inflace a okrádat už moc není koho, protože pomalu z poza každého stromu kouká medvěd…)

Co se týče Kazachstánu, řekl bych, že čistka spících buněk a jejich režisérů byla cena za předvánoční rozhovor Putina s Bidenem, vzhledem k rychlosti a tichu, v jakém to proběhlo. Řídícím strukturám se srovnal kurz a bylo jim ozřejmeno, že ti kteří budou spolupracovat a nemyslet na hovadiny, budou mít podporu a tím i výhodu nad ostatními. No a protože žádný klan nechce být méně konkurenceschopný, zvolila si většina spolupráci. Mimoto jsou v Kazachstánu biologické laboratoře US ARMY, což může být cíl, o kterém se nemluví.

A co vlastně naše zem? No momentálně je u moci přesně ten slepenec, který je třeba zlikvidovat. Fiala a spol. jsou sice u koryta, ale to je v celku prázdné a navíc stojí přímo proti kulometu globálních změn. A Babiš a SPD v opozici se postarají o to, aby se neměli kam schovat a vždycky na ně dobře posvítí. Jen sebevrah by nedal vládě důvěru a cpal se ke korytu v situaci, kdy ji může z pohodlí opozice rozstřílet na hadry. Vzhledem k procesu, který běží a reáliím, které to přinese. Některým to začíná pomalu docházet. Jelikož je demoblok protknutý mopslíky odepisovaných struktur a ideologií, budou se skrze ně tyto struktury odepisovat, včetně jich samotných. Nástupnická vláda, ač by měla jakékoliv vyznání, bude muset vycházet z aktuálních reálií a bude to ta, která zajistí jednak bezpečnost a jednak pozvednutí životní úrovně – a toto půjde najít v západní Evropě jen těžko. A tak se třeba může stát, že Temelín dostaví Rosatom, a když už máte území, které může vyvážet přebytky elektrické energie, dá se leccos dojednat. Mopslíci se budou všemožně snažit pošramotit vztahy s RF, nicméně čistě z takticko-strategického hlediska by byla blbost nechat ČR mimo zónu. Čili zabývat se tím, co všechno mohou mopslíci vymamlasit nemá valný smysl, neb čistě pragmaticky z takticko-strategického hlediska je to jedno. Ono se jim to spočítá, až budou zažívat vlastní Afghánistán a v letadle už jaksi nezbyde místo… .

Současná situace je taková, že mopslíci jsou v křeči a tak se zatím vše halí do kouřové clony omikronu, o kterém se už teď ví, kdy přijde, a že budou sta tisíce nakažených denně a tak se bude přitvrzovat a vyhlašovat se budou idiotská drakonická opatření a bude se znemožňovat zdravotní péče těm, kteří ji skutečně potřebují, hlavně aby lidi neměli čas si všímat si dění mimo matrix, a aby ekonomický úpadek bylo na co hodit – včetně úpadku v důsledku likvidačních sankcí, uvalených USA na Evropu kvůli RF. Čím více budou v křeči, tím více bude kovidu – on je to poslední nástroj, kterým ještě lze společnost masově někam směřovat. Je založen na strachu, stádovitosti a proaktivních idiotech, tudíž není potřeba jej tak moc krmit, a tak se zatím drží. To platí obecně a nejen u nás. Budoucí směr ČR je už daný možná více, než si myslíme. Osobně bych řekl, že byl definován požadavkem na stažení NATO k hranicím z 97 roku. Pro ČR je důležité zajistit si energie a bezpečnost. Pořád platí, že jsme malá země, tudíž toho nepotřebujeme tolik a mohli bychom se uživit sami.

Zajimavé dění je teď na Ukrajině. Krom permanentní snahy vymodlit si ruskou invazi se aktivoval Porošenko a Blinken ho dovezl na Ukrajinu. Možná jde o jeho instalování na místo politicky impotentního Zelenského, jelikož Porošenko může mít na klany určitý vliv, na rozdíl od kašpárka Zelenského, a tak může být realizován nějaký posun. A nebo Porošenka instalují místo Zelenského, aby si nadcházející dění vyžral, když už to byl on, kdo nahradil Janukovyče a zaštítil všechno dění po jeho svržení a útěku. Zelenský je jen šašek, kdežto Poroš věděl, do čeho jde.

Zde to již ukončím. Budoucí dění se z mého pohledu bude pohybovat v těchto směrech a dění u nás bude jimi definováno. Cesta může být všelijak zakroucená, hrbolatá a kluzká, ale je jediná možná.

Tak nějak mi přijde, že z velkého resetu zbyl akorát covid. K přestavbě ekonomiky sice dojde, ale nevím jestli to bude podle představ architektů velkého resetu a green deal…no a…plyn a jádro jsou už schválené jako ekologické zdroje, takže nějaký ,,dýl“ nakonec bude, ale s tím původním toho moc společného mít nebude. Holt obloukovou pec a válcovací linku fakt na větrnou ani solární elektrárnu nerozjedeš.

21 komentářů

  1. Replay kvôli zlému zobrazeniu a chýbajúcemu textu:

    Piłsudskeho plány: Britská ministerka zahraničia Elizabeth Trussová uviedla, že Británia zvažuje možnosť vytvorenia tripartitnej aliancie medzi Britániou, Poľskom a Ukrajinou. Posilňujeme naše bilaterálne partnerstvo po rokovaniach na vysokej úrovni v Londýne a rozvíjame nové trilaterálne vzťahy s Poľskom a Ukrajinou.
    Cieľom tohto starého projektu je rozdelenie kontinentu vytvorením sanitárneho kordónu. A neumožniť normálnu
    interakciu medzi EÚ a Ruskom/Čínou po súši.

    Myslím, že táto vysoká angažovanosť UK potvrdzuje moju teóriu. Piłsudskeho plány rátajú so začlenením Bieloruska
    do svojej sféry vplyvu.
    Reakcia Ruska prišla v predstihu: „Putin privítal návrh svojho bieloruského partnera na ďalšie kolo vojenských cvičení a uviedol, že by mohli byť vo februári alebo v marci. Počas stredajšej schôdzky s Lukašenkom v Petrohrade dodal, že podrobnosti budú koordinovať vojenskí predstavitelia.“

    zdroj odkazuje na oficiálne stránky gov.uk
    https://www.unian.net/politics/britaniya-rassmatrivaet-vozmozhnost-trehstoronnego-soyuza-s-polshey-i-ukrainoy-karta-novosti-ukraina-11679874.html

  2. V zásadě s článkem souhlasím. Souhlasím s tím, že toto je již víceméně vydlážděná cesta, je tam však pár ALE.
    Jedno spočívá v tom, že sice směřujeme ke stavu „termodynamické rovnováhy“, ale nevíme, jak dlouho to bude trvat. Možná týden, možná století. Aby žádaný proces nastal, bude totiž nutné do toho vložit „aktivační energii“. To je klasická termodynamika, jako věda o tom, „co možné je a co není a co z toho co možné je vlastně opravdu nastane“.
    To druhé potom spočívá v tom, že děje, které nastanou po vložení aktivační energie, mají turbulentní povahu a jsou v zásadě nepředvídatelné. I to je termodynamika – věda o možném – ale tentokrát již nelineární. Zde je třeba si uvědomit, že RF sice vynáší požadavek na to, aby se Československo stalo jejich nárazníkovou oblastí (sláva!), ale požadavky se běžně stanovují tak, aby se od nich dalo ustoupit (bohužel).
    Mimoto je třeba si uvědomit to, že SSA a NATO jsou sice v zásadě v loji, ale ta RF na tom není lépe a přes jistou snahu (nebo zdání snahy?) hospodářsky a finančně zůstává kolonií SSA. SSA prostě pořád mají ohromnou převahu v oblasti ideologie (a výplachu mozků). Je sice pravda, že jimi ordinovaná debilizace postihuje v první řadě je samotné, ale zatím jim to prochází. Prostě není to tak dávno, co tu byl článek o tom, že v RF vyhodí Nabiullinu. Ale co Čubajs, Kudrin a Suljanov? A pokračovat můžeme dál. Prostě já bych byl nadšený, kdyby na toto opravdu došlo. Ale zatím nic nevidím.
    Viz Prigogin: Řád z chaosu, Sagan: Stíny zapomenutých předků a Kara-Murza: Manipulace vědomím.

    1. Nesouhlasím, myslím, že teď věci dostanou spád. V roce 89 by také nikdo nečekal, jaké věci mohou dostat spád. A na rozdíl od Kaktuse si myslím, že se NATO rozloží na prvočástice jednorázově 🙂 A že to, co Rusové předvedou, až nedostanou odpověď, bude hodně překvapivé, hodně rychlé a hodně účinné a nemyslím, že by přitom někdo umíral. Ale třeba jsou to jen mé fantazie…

      1. Nepopírám, že události mohou dostat spád. Ale zase ALE: Co by RF získala, zařadiv Československo do své nárazníkové oblasti? (Nechme stranou úvahu, že v případě rozpadu NATO se o náraznících nemá cenu moc bavit, protože na Západě nastane takový bordel, že pro nejbližší možná desetiletí RF přestane být Západem ohrožovaná.) Prostě v tuto chvíli, přiznejme si to, zde je blahosklonný souhlas s tímto liberálním státem a nejprve bude nutné tento souhlas zničit.
        Na tom bychom měli pracovat, a získávat především mladé. A přiznejme si, že tady to je víc, než chabé.

        1. Já si myslím, že tím stažením cizích armád dává prostě Rusko každému šanci, aby si rozmyslel, kam chce patřit. Ono nikoho přemlouvat nebude, nemá to zapotřebí a myslím, že ani moc chuti po dějinných zkušenostech. Jednoduše nám tím dává najevo: „Můžete se rozhodnout podle sebe, nebudete mít za zády žádnou cizí vojenskou základnu, aby vám v tom rozhodování pomáhala a pokud to budete myslet vážně, my se za vás postavíme.“ Tak mi v této souvislosti vytanula taková scénka z Wericha, když si sám vařil lívance, všechno zvrtal a začalo mu být ouvej, tak najednou potřeboval pomoc a musel pěkně poprosit, aby se mu jí dostalo…

    2. U nás je to podobné jako v Německu. Pragmatici chápou, že Evropa nutně potřebuje spolupráci s Ruskem, ale k moci byla instalována banda hloupých zrádců přisátá k atlantickému struku. Volby ve Francii napoví. Důležité je, že u nás i na Slovensku toho bylo dosaženo podvodem = proti vůli většiny národa. A to teprve začíná rapidní pokles životní úrovně – to bude studená sprcha pro řadu dalších občanů. Takže, je potřeba pracovat na změně pohledu na Rusko, protože ta masmediální mašinérie je v podstatě to poslední co jim zbývá, ale stále je to silná zbraň.
      Nelámal bych hůl ani nad západní Evropou, myslím, že pragmatismus nakonec zvítězí.

      1. Author

        Ano, u nás, stejně jako třeba v Německu se k moci dostali ti, co sosají podporu zahraničních struktur a hrají podle jejich not. Sami nejsou kompetentní absolutně k ničemu.
        Podle mě je to skvělý šachový tah pustit idioty, kterých se potřebujete zbavit, na jedno období k moci. Je k tomu ideální čas. Ti, kteří si uvědomují pragmatickou potřebu spolupráce s Východem se uklidí do opozice a odtamtud mohou pohodlně bombardovat všechny tyhle agenturní mopslíky. Před lidmi se zdiskreditují takovým způsobem, že bude vůbec zázrak jestli se příště dostanou do parlamentu. Bude překvapivé, pokud vůbec ustojí všechny 4 roky.

        Myslím, že uklizení ANO do opozice zrovna v této době je naprosto klíčové, aby pak byla možnost vůbec nějaké spolupráce v rámci V4 a dále. Vemte si, že by ANO vyhrálo volby a bylo teď u moci. Bylo by to jejich poslední období, protože by je demoblok na pozadí nadcházejících změn jež ovlivní životní úroveň, zničil.
        Beru ANO (Babiše) pragmaticky jako stranu, která má alespoň představu, jak by to vypadalo bez Ruska a jeho zdrojů a jak by to mohlo vypadat při vzájemně výhodné spolupráci, ať už přímo nebo přes V4. Nevylučuju ale, že se primárně on a Orbán těšili spíše na vidinu trojmoří, než na spolupráci ve vlivové zóně RF.
        Hůl nad západní Evropou nelámu, ale jsem si na 99% jistý, že migrantů bude řádně využito, až na to přijde čas. Proto říkám, že je potřeba včas myslet na bezpečnost ČR.


  3. Ruské požiadavky vidím reálne pretože sa prelínajú s projektom globalistov trojmorie. Teraz ide len o spôsob akým sa k nemu dopracujeme.Či to bude dohodou alebo globalisti podporia silové riešenie na úkor Ruska, aby vyčistili stredo a východoeurópsky priestor od pro amerických mopslíkov. Podľa môjho názoru by sa jednalo najskôr o nejaký odstrašujúci útok na raketové základne NATO. Po hystérii a panike by sa infraštruktúra stiahla a krajiny by ostali prakticky nechránenné, čo by ich donútilo hľadať alternatívne riešenia. Začali by sa spájať.

      1. Author

        Řekl bych, že trojmoří, ve formě v jaké bylo zamýšlené je už pasé. Jednak už nejsou prostředky na jeho formování a jednak se území, které jej mělo tvořit nachází ve vlivové zóně RF jež bude mít tvar a rozlohu velice podobnou sovětskému svazu… . Je fakt, že to mělo být klidné útočiště globalistů, ale zároveň to měl být protiruský projekt…to první je důvod, proč se bude vytvářet důraz na sabotování integrace do Ruské vlivové zóny a to druhé jeden z důvodů, proč má NATO vysmahnout na hranice z 97.

        1. Novinky pre KAKTUS

          Piłsudskeho plány: Britská ministerka zahraničia Elizabeth Trussová uviedla, že Británia zvažuje možnosť vytvorenia tripartitnej aliancie medzi Britániou, Poľskom a Ukrajinou. Cieľom je rozdeliť kontinent vytvorením sanitárneho kordónu. A neumožniť normálnu interakciu medzi EÚ a Ruskom/Čínou po súši.
          https://cont.ws/uploads/pic/2022/1/%D0%91%D0%B5%D0%B7%20%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%20%2834%29.jpg
          Myslím, že táto vysoká angažovanosť UK potvrdzuje moju teóriu. A aká bola reakcia Ruska? Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že Rusko a Bielorusko začiatkom budúceho roka uskutočnia spoločné vojenské cvičenie.
          Putin privítal návrh svojho bieloruského partnera na ďalšie kolo vojenských cvičení a uviedol, že by mohli byť vo februári alebo v marci. Počas stredajšej schôdzky s Lukašenkom v Petrohrade dodal, že podrobnosti budú koordinovať vojenskí predstavitelia.

          1. Author

            Zas ty Poláky…Ach jo.
            Tak zkoušet můžou co chcou, můžou zkoušet stavět hráze mezi Evropou a Ruskem, ale řekněte mi, která z těch zemí má takovou zdrojovou stabilitu, aby to udržela? To budou jako Anglie a Polsko živit Ukrajinu? A kdo bude živit je? A co na to EU a NATO?

            1. Na veľkú hru sa zdroje vždy nájdu: Maria Zacharovová

              Západné krajiny pripravujú množstvo veľkých provokácií. Moskva nevylučuje, že by mohlo ísť o provokácie informačného charakteru, ale aj vojenského. Pripravujú na to spoločenské povedomie a verejnú mienku. Pre Západ, pre NATO, pre Anglosasov je veľmi dôležité vytvoriť toto informačné pole, bez neho nebudú môcť konať. Preto bol realizovaný celý rad takýchto informačných blokov – dezinformácií a manipulácií prostredníctvom masmédií.

              Veľká šachová partia, ktorá sa práve hraje sa zapíše do dejín ako „Nesmrteľná partia“. Predvídať ťahy hráčov, za ktorými stoja celé tímy špičkových analytikov kde sa blafuje ako pri kartách, je nad sily bežných smrteľníkov.

            2. SE7EN – Tak to zkusme pomocí obecného chodu věcí. Západu byla hozena rukavice, takže na to musí příslušně reagovat. Teď se soupeři osahávají, zkoušejí různé drobnější tahy a čekají, co na to soupeř, nervozita na Západě stoupá, protože kam strčí prstíček, tam ho přes něj klepnou a na to nebyl zvyklý, jenže je hladový a tak obchází tu misku plnou žrádla a slintá, nakonec se ze zoufalství pokusí o nějaký výpad (nejspíš na Ukrajině) a dostane po tlamě tak, že mu vypadají všechny zuby a zůstane stát s prázdnýma rukama a lidé nakonec i bez výkřiku dítěte uvidí, že král je nahý. Třešničkou na dortu bude, že nikdo nebude nikoho obsazovat, že nechají Západ, aby se vyhrabal z toho svrabu, do kterého se propadá, jak umí (včetně nás). A dopadne to jako s Moldavskem, které najednou zjišťuje, že jako hodný psík útočilo na medvěda, a najednou mu za to už nikdo nedá cukříček, ba ani to žrádlo. A teď babo raď!

            3. IRENA – To je hrubý pohľad a podľa môjho názoru správny no nezohľadňuje vojenskú taktiku, ktorá v sebe zahrnuje nespočetné varianty boja. Operatika, taktika, vojnová lesť, ktorá vedie k vynúteniu chyby až po faktor náhody. Lepší taktik vyhrá bitku, stratég celú vojnu. To môže priniesť v súčinnosti s faktorom náhody nepredvídateľné situácie kde to naozaj poriadne zaiskrí. Vieš čo tým chcem povedať? Aj keď je ruská armáda pripravená na všetky varianty vždy môže nastať situácia, ktorá ich bude šokovať. V zákernosti sú anglosasi špecialisti.

              krátka rekapitulácia anglosaskej zákernosti
              https://www.youtube.com/watch?v=ICSNYz2WsS8

            4. SE7EN, problém je v tom, že to, co popisuješ je o celou úroveň níž, než nač jsou Rusové připraveni, takže si nemyslím, že by je to mohlo překvapit. To jsou jen ty prstíky, přes které dostávají…

            5. IRENA, Hádam máš pravdu 🙂 Mňa len desí tá anglosaská zákernosť. Koľko ľudí bude musieť ešte umrieť než priznajú porážku?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..