Možná by se mohl hodit soupis událostí, které zřejmě měly, mají a budou mít globální přesah.

Putin a Biden v Ženevě

  • Schůzka se udála na pozadí demonstrace možností RF na 6 prioritě (vynoření 3 ruských ponorek z pod ledu v Arktidě, testy hypersonických zbraní Kinžal a Zirkon a oznámení, že v případě agrese vůči RF a Krymu budou údery vedeny po hlavních řídících a velících centrech, ať jsou kdekoliv…), Bidenovi demence, migrantské krize na hranicích s Mexikem, pokusem zklikvidovat Lukašenka, volebního auditu v Arizoně atp. V podstatě se jednalo o formální stvrzení odpisu USA a podmínek kapitulace. Výsledky Ženevy začínají pomalu vycházet na světlo – Nord Stream bude dokončen a zprovozněn se všemi důsledky. Ruskému a čínskému velvyslanectví Taliban garantoval bezpečnost, jako jediné diplomatické mise nemusely prchnout z Kábulu pryč. Ukrajina bude vyřešena. A věřím, že další ,,překvápka“ budou přicházet. Mám za to, že důvodem, proč nebyly oficiálně vyhlášeny výsledky volebního auditu v Arizoně, je dodržování podmínek odchodu USA dohodnutých s RF. Dokud sekaj Latinu, může to starej Joe nějak ,,důstojně“ dotáhnout do konce volebního období, pokud se deepstate moc nesplaší. Perestrojka USA by přišla tak či tak, protože u moci by tak či tak byli stejné figury, nicméně nebylo v plánu, aby se podmínky odchodu USA ze scény dojednávaly s RF.

Dokončení Nord Stream 2

  • Evropě hrozí plynová krize, ceny plynu letí nahoru. Nedostatek plynu znamená nedostatek energií pro průmysl, nemluvě o lidech. Ceny plynu letící nahoru ekonomiku zřejmě nepotěší a stoupající ceny energií se promítnou na cenách všeho a všude. Nedávno došlo k ,,nehodám“ na zpracovatelských stanicích v Rusku, což způsobilo výpadky v dodávkách plynu do Evropy a pro RF je logicky prioritnější naplnit vlastní zásobníky. To vše na pozadí dokončování a plnění potrubí NORD STREAM 2. Dosahuje – li RF úrovně subjektu globálního významu a řízení s vlastními zájmy, pak jen těžko bude energeticky podporovat Evropu prosazující zájmy kolektivního západu a projekty mající za cíl destabilizaci a zdržování RF (Ukrajina, Trojmoří…). A pokud už, bude to zřejmě za ceny, které zdrojům takové Evropy značně pustí žilou. Jsem zvědav v jaké měně budou platby za plyn probíhat, jestli rubl nebo euro. Každopádně to nebude dolar. Mimoto Nord Stream způsobí ekonomický kolaps Ukrajiny – ta kupuje politicky čistý ruský plyn od dobré Evropy, která ho sice koupí od zlého Ruska, ale to už na faktuře není. Ukrajina si může nějaký čas dovolit platit 300 EUR (tuším) za tisíc metrů krychlových, aktuální cena je ale 500 EUR a poletí hore. Evropské zásobníky plynu jsou prázdné a to, co zatím proudí plynovodem Jamal – Evropa, je nenaplní. Navíc Gazprom nemá zájem na transportu plynu přes Ukrajinu, nezarezervoval si kapacity potřebné pro přepravu takového množství, aby nafoukli Evropě zásobníky. Typuji, že investice do kvalitní štípací sekery bude letos chytrý tah. No a ke všemu Zelený Úděl…tedy to co fičelo na uhlí buď nahradí plyn a neboo…no to si zaslouží vlastní článek.

Dluh USA / Finanční systém

  • Počínaje 1. zářím musí být buď změněn zákon, zvýšen zákonný dluhový strop USA nebo přijde default, cyklicky se opakující situace. Dluh narůstá extrémním tempem a signály ukazují, že se blíží čas. Předpokládám, že odpis dolaru byl taky předmětem kapitulačních podmínek, nicméně na toto musí být systém připraven a musí mu předcházet jiné potřebné kroky, například zajištění zdrojové stability řekněme vítězných stran – Nord Stream 2 a musí být připravena alternativa, která dolarový systém nahradí – měna a systém operací s ní (altrernativa swiftu). Jako pojistka, že se kruhy odvislé od dolaru nebudou zbytečně cukat slouží celé pozadí Ženevské schůzky.
  • Odstoupení od dolarového systému nesmí být samoúčelné – má-li dojít k nějaké změně na příslušné prioritě řízení, musí vzniknout zcela nový systém, nová forma bankovnictví, dá-li se to tak nazývat, která eliminuje vliv současných finančních klanů – je totiž jedno, že odejdu od dolaru a přejdu k jiné měně, když poteče skrz ty stejné instituce jako dolar. Zelený, žlutý nebo modrý papírek, ale furt stejná žába na prameni.

Migrantská krize v Pobaltí

  • Lukašenko tlačí na pobaltské republiky – odmítá dělat z Běloruska užitečného idiota ve prospěch EU, když vůči němu zavádí sankce. Pobaltí to přináší zásadní ekonomické komplikace a tradičně se jim nikdo nechystá nějak výrazně pomoct. Toto společně s Nord Streamem 2 podle mě způsobí docela zásadní zásek na chystaném Trojmoří, na což toto bude zřejmě i zaměřeno. Mimoto Německo chce, aby se formování Trojmoří ujal Brusel. V současné plyno-Evropské situaci se nebude špinit s protiruským projektem. Struktury vytvářené pro budoucí Trojmoří budou muset přehodnotit svou filozofii, nebo zaniknout.

Odchod Merkelové

  • V Německu budou volby a nástupce Merkelové (pravděpodobně Laschet) přijde do zcela nových reálií. Zajimavostí je, že Merkelová jede 20.9.2021 do Moskvy na setkání s Putinem a následující den pojede na setkání se Zelenským. Evropa si už nemůže dovolit podporovat ukrajinský bordel a předpokládám, že řešení Ukrajiny bylo i jedním z bodů Ženevské kapitulace. Je otázka, kdo si vezme na triko ukrajinskou ekonomiku?

Úprk z Afghánistánu

  • Plná diskreditace USA v souladu s plánem jejich odpisu. S USA se pravděpodobně sveze i NATO – jeho účelnost a vznešené cíle jsou naprosto neobhajitelné a vesměs je tvořeno velením a armádou USA, jež zdobí vizitka z Afghánistánu a evropskými armádami, jejichž domoviny zásadně potřebují ruský plyn. USA je teď vytvářeno příslušné PR v médiích s tím, že to zase myslely co nejlíp, ale skončilo to jako vždycky…i pro spojence.
  • K odsunu z Afghánistánu by tak či tak muselo dojít, nic překvapivého to není, pokud by mělo být z Iránu centrum koncentrace řízení islámského světa, avšak v plánu zřejmě nebylo, že velvyslanectví RF bude moci bez úhony zůstat. Řekl bych, že příkladné chování Talibanu vůči RF byl další kapitulační bod. Pokud se Taliban nebude chovat jako teroristická organizace, ale jako konstruktivní politická síla, pak s ním bude možné navázat spolupráci a preference budou mít jistě ti, kteří nemuseli prchnout, ale mohli bez obav zůstat.
  • Afghánistánem se v podstatě uzavřelo působení USA na Blízkém východě. Už budou následovat jen ztráty.

USA

  • To snad nepotřebuje ani komentář. Politická diskriminace bílých. LGBT šílenství a jeho povinná propagace na školách, obrovský nárůst dluhu, vyčerpaný dluhový strop, Afghánistán, povinné LGBT i v armádě, uprchlická krize na hranicích s Mexikem, postupná separace konzervativních států.
  • Nezveřejněné výsledky auditu jsou podle mě jedna z pojistek pro případ nedodržování Ženevské dohody.

Zelený úděl

  • V pravdě mi neleze do hlavy proč tu vůbec je, když na plno žene minimálně starý kontinent pod kuratelu Ruské koncepce řízení. Obnovitelné zdroje energie jsou pro průmysl absolutně nepoužitelné. Nemohou patřit mezi primární zdroje v energetické síti. V masovém nasazení představují zásadní problém pro stabilitu sítě.
  • Nacházím jen jediný důvod, a to ten, že se jedná o skvělý kšeft – s povolenkama na emise CO2 + neustále zpřísňování limitů emisí znamená neustále potřeby investic a dotací do technologie, do povolenek, do států…což znamená půjčky a to znamená dluh a tedy řiditelnost příslušných objektů.
  • Zelený úděl a strategie jak s ním naložit by taky zasloužily vlastní článek.

Covid

  • Pár úvah jsem uvedl v předchozím článku Pademie a tečka! Nástroj, který se svým způsobem hodí všem, jen každému jinak. Posledním zásadním počinem bylo rozdávání 750 mld. EU-covid dotace – opět rozsévání dluhu – který budou splácet všichni členi EU, nicméně peníze daný stát obdrží jen pokud splní příslušné podmínky – u nás třeba Babišův střet zájmů.
  • Je vcelku možné, že celé covid šílenství půjde do pozadí, jemně řečeno, ve světle nadcházejících změn, odpisu nepotřebných struktur (včetně politických stran jež jsou v podstatě zahraničními projekty) a potřebě financovat zcela jiné oblasti, než propagaci covid divadla.
  • Co se týče odboje proti covid opatřením – je potřeba neustále poukazovat na logické ,,chyby ve filmu“ ale netratit sílu na dohady s ortodoxními jedinci. Demonstrace, na kterých organizátoři upozorňují, že jinde v jiných státech se k vysvětlení postoje demonstrujících používají třeba kameny (třeba ta na hvozdove náměstí na Slovensku), takové demonstrace plní zcela jiný účel.
  • Omlouvám se, jestli jsem zkomolil jméno náměstí. Zeman jednou prohlásil, že na podzim covid skončí…tak uvidíme.

To by asi byly ty nejzásadnější změny. Dále se přidává ještě severní cesta přes RF, osvojování Arktidy a flotila jaderných ledoborců, které jsou schopny zachovat Arktické cesty průchozí. Jiná země takové kompetence nemá. A sbližování RF a Číny…jen z toho nesmí být podobný tandem jako USA – GB.

16 komentářů

  1. Afganistan je ten moment, kedy by sa dalo povedať, že „Impérium vracia úder“ … Len z reakcie amerických moderátorov, keď sa im pozeráte do tváre vidíte, v akom obrovskom šoku sa stále nachádzajú. V politickej satire si prizvaní hostia z toho ani nevedia robiť srandu. A to sú ľudia, ktorí majú skúsenosti z celého radu machinácií, zlyhaní a lapsusov. Využil sa moment asociácie so sovietskym zlyhaním v AFG a US traumov zo Saigonu – tie scény úteku na letisko, ľudí zavesených na evakuačných lietadlách to celé aktivovali. Ale navyše tam ostali tisícky občanov US a desiatky tisíc AFG spolupracovníkov – to bude mať rozsiahle dohry, rozsiahle. Ako – klobúk dole. Bez irónie voči osobným tragédiám tisícov ľudí, zriedkakedy sa stane, že scenár remaku je lepší ako pôvodný film. Z tváre US generálov je tiež vidieť, že toto nebol plán, ale holt vždy držali v rukách iba jedno eso zo štyroch.
    Tento moment sa podľa mňa čakal po skončení prezidentských volieb US 2020 a masívne podvody mohli spustiť podobný vnútroštátny kolaps na strane US, ale z odstupom času to evidentne bolo vyhodnotené tak, že Trumpová skupina je príliš naivná, nedôrazná a v hre je príliš veľa na to, aby v tom čase nechali US padnúť.

  2. @Kaktus – díky za zajímavé čtení. Možná se bude energetický „chléb“ lámat už v letošní zimě, kdo ví. Záleží, jak nám pokročí malá doba ledová. Ten, kdo platil za plyn pro svůj domek ročně třeba 20 000Kč, tak by podle meziročního navýšení zaplatil něco kolem 140 000Kč. To je už hodně zajímavý nárůst, který nahlodá i mnohé „pevné ve víře“.
    Myslím, že bude důležité, aby například příkazy k řízení české přenosové soustavy nepřicházely z ciziny. A dispečeři musí vědět, že na prvním místě je stabilita v tuzemské síti (a také slovenské soustavě, popřípadě i v té maďarské). Až pak by přišli na řadu naši západní přátelé. S těmi plynovými zásobníky a plynovody asi bude problém. Někdo je prodal kdysi RWE (odhaduji, že dostal za odměnu svých standardních 30 stříbrňáků). Nicméně, pokud by došlo ke krizové situaci státu, tak řešení by bylo. Modelově jej ukázal premiér Orbán v době, když vládnul prostřednictvím dekretů. Do ředitelny privátní instituce by tak napochodoval státní úředník vybavený pravomocemi od vlády. Samozřejmě s příslušným ozbrojeným doprovodem. No a ještě před uvařením kávy by převzal správu všech bankovních účtů.

    1. Jen bych trochu s dovolením upravil ty přestřelené výpočty plateb za plyn ať tady zbytečně neděsíme kolegy.
      ad A) distribuční platbu neuvažujeme, je regulovaná ERU a na tu nemají pohyby na burze vliv
      ad B) komodita:
      – spotřebu plynu v běžném RD uvažujme cca 20 MWh/rok (každý doplní dle sebe)
      – cena CAL 21 (19.8.20) = 14,90 EUR/MWh
      – cena CAL 22 (19.8.22) = 33,00 EUR/MWh
      – delta meziroční = 18,1 EUR/MWh
      – k dnešnímu dni tedy nárůst platby = 18,1 x 20 x 26 (Kč/EUR) = 9 412 Kč/ rok
      Je to jen velmi hrubý výpočet (neuvažujeme marži obchodníka atp.) a pochopitelně ten nárůst není jistě malý, nicméně momentálně jde cena na NCG/PXE dolů s ohledem na prohlášení Gazpromu (spuštění NS2 již ke konci roku), čili i tento nárůst se jeví zatím spíše jako „teoretický“.
      Je ovšem poměrně reálné, že platba/faktura za plyn se skutečně meziročne může zvýšit dvojnásobně za předpokladu,že nedojde k sestupnému trendu v ceně plynu na burze .

    2. V tom, že stabilita tuzemské přenosové sítě je na prvním místě a s RWE bude problém se myslím shodnem. Kávu a cigáro bych si dal ale až po převzetí celého účetnictví. Jsem toho názoru, že banda hráčů, překupníků a narkomanů, tedy burza by neměla určovat ceny plynu, zlata a už vůbec ne potravin. No, takája situácia.:)

  3. No, pro ČR to zrovna nevypadá dobře. Hlavně ekonomicky. Protože to tu řídí (ne)lidé ochotní udělat cokoliv pro svého amerického páníčka.

    V principu lze jakoukoliv šaškárnu udržovat tak dlouho v chodu, dokud jí věří dostatečný počet lidí.
    A já vidím, že většina lidí žije v těchto bludech a fantasmagoriích které jim do hlavy cpou média. ALespoň ve městech.
    Zvlášť ceny plynu vidím jako zásadní problém, vzhledem k tomu jak se tu msivně „ekologicky“ plynofikovalo.
    A naše elektrárny přechod topení na elektřinu neutáhnou.
    Pokud ten přechod vůbec bude mít nějaký význam.
    Viz pojem „energetická chudoba“.

    To že naši politici a úředníci jsou všeho schopní, ale v případě jakékoliv krize naopak zcela neschopní, ukázalo nejen tornádo na moravě, ale třeba i ten chaotický úprk z naší kábulské ambasády.
    Kdy ti tydýti natolik věřili ve všemocnost jejich amerického páníčka, že je nenapadlo začít se pakovat (nebo aspoň vypracovat evakuační plán) už v době kdy Bidet nařídil opuštění afghanistánu.

    1. @Ondra
      Včasné nevyklizení naší ambasády je podle mě záměr, jak před volbami nedovézt do ČR migranty=spolupracovníky, protože to se na preferencích projeví pouze směrem dolu a hůře se to pak bude „technikáliemi“ řešit, aby výsledek byl dle plánu.

      Takže spolu, podle mě dalším záměrem, v podobě „neschopnosti“ USarmy odejít z Afganistánu si to hraje hezky do karet.

      Takže shrnuto, RF to sice udělá nějaké asi spíše drobné nepřijemnosti na Tadžikistánské a Uzbekistanské hranici, ale o to více se tam dá navázat zase „sovětská“ spolupráce. Čínu to poškádlí a to RF či USA nevadí, USarmy je bez techniky, tj. jednodušeji se odepisuje … všechno jde v podstatě tak jak má.

      1. Já si to nemyslím. Takhle prozíravě naše úřady ani politici nefungují. Krom toho, všichni politici a úředníci vesele kolaborují a spolupracují na co největším dovozu migrantů všemi způsoby.
        A kdo by to Babišovi omlátil o hlavu, že sem cpe z afghanistánu migranty? Multikulti Piráti? Nebo někdo jiný z té „opozice“ která udělá cokoliv aby se zavděčilá páníčkům v Bruselu nebo Washingtonu?
        Kromě toho, ta hrstka afghánských zoufalců co spolupracovala s naší ambasádou, by nikomu moc nevadila.

        Pokud to bylo řízené a ne jen blbost a neschopnost našich diplomatů, tak to měl být ten samý vzkaz světu: Takhle dopadnete, když budete spolupracovat s USA a s jejich poskoky. Vykašlou se na vás v té největší nouzi, ikdyž vám půjde o život.

        1. @Ondra
          No, podívejte se okolo sebe jak letos probíhá předvolební kampaň … sice osobně to nedokážu objektivně posoudit, ale tak nějak mám pocit, že kampaň je dělána tichem po pěšině … a jakékoliv případné téma, které by se dalo použít směrem k volbám by mohly ty malé strany (Volný blok, atd.) využít ke zviditelnění a to určitě nikdo ze současných herců (na pravici a levici či vládu a opozici) nechce, protože v současné společenské situaci je realně možné, že by taková nějaká další nechtěná osina v zadku parlamentu vzniknout mohla …. a to by se asi líbilo jen (rozumným) občanům … protože co si budeme povídat, bez Volného a Bojka by všeobecné povědomí lidí o věcech, co se dějí/plánují schvalovat/atd. v parlamentu, bylo o hodně nižší.

          Já bych zase ty sebezachranné pudy úředníků nepodceňoval.

          1. To je fakt, to ticho je podezřelé. Ale ono je to tak, že těch průšvihů je tolik, že jakékoliv téma by vytáhl jak Bureš nebo opozice, tak by se na ně hned začali sypat kostlivci ze skříně
            :-)))

            Já myslím že opozice spoléhá na změnu volebního zákona, korespondenční hlasování jako v Německu a USA a že Soros jim ty hlasy nějak zajistí volebním švindlem.

            Z tohot důvodu bych řekl, že z těch všech mizerných možností by bylo nejlepší, kdyby tu zůstala stávající vláda, ale oslabená opozicí. Když se budou rvát mezi sebou, tak to bude jen k našemu prospěchu. Respektive, nestihnou napáchat tolik škody.

            Bohužel je to pouze nejlepší možnost z těch špatných.

    2. @ KAKTUS – díky, dobrá práce.
      K NS2 – zdá se mi, že se vše v Evropě postupně skládá jak má. I doma = tlak na transformaci naší vnitřní i vnější politiky se stupňuje. Obyvatelstvo ve významných počtech stále nechápe (podpora covid-fašismu, rusofobie, anti-socialismus…) – uvidíme co s tím udělá „léčba“ na 4.prioritě.
      Kromě Covidu se přidá (případně bude následovat, protože to bude skutečné omezení většiny a postupně převládne) atak na ekonomické prioritě řízení. V Čechách tomu předcházela poměrně dlouhá příprava – pokus o vykoupení všeho co lidem zajišťuje nějakou nezávislost/soběstačnost. Ale rezervy tu stále ještě jsou, jen se se zdroji nakládá velmi nehospodárně (jak mezi lidmi, tak ve státě).

      K úprku z Afgánistánu: Je to podezřelé – podle mě řízené, možná další pokus o past nebo záměrně vytvořená pojistka GP vůči Rusku. Že by Ami byli až tak neschopní, aby si po sobě neuměli ani uklidit moderní bojovou techniku? Joe už je asi plně pod kuratelou GP, ale to neznamená klid a mír v regionu, může to být i naopak. Region může být dál v plánech globalistů brzdou rozvoje Euro-Asie a blokace rozšiřování ruské koncepce/světa. Ještě se uvidí.

      Zelený úděl: Ty peníze z povolenek atd., to je jen motivační složka, aby se banda nenažranců zapojila – bezstrukturní řízení. Cílem je podrazit evropskou ekonomiku, snížit spotřebu a blahobyt obyvatelstva, podpořit depopulaci… Jen nebylo v plánech to, že se Evropa (hlavně Německo) částečně zachrání pomocí NS2. U nás ten cirkus kolem atomek spadá taky do této kategorie (už teď jejich existencí vlastně podepíráme Německo). Ale řekl bych, že to bude něco za něco. Pokud byla Rusku a Německu umožněna spolupráce, budou se hledat jiné páky (třeba ve střední Evropě nebo ve zmíněné střední Asii), uvidíme.

      1. Author

        Původně měl být Taliban možná další silou, která by se přidala k ISIL (právo Šaria mají společné), případně by se přidala k Iránů až by přišel čas, jenže to všechno za předpokladu, že je dost zdrojů. Jak jsou na tom ale jejich kurátoři reálně? Venezuela – nic, Isil v Sýrii – nic, takže Syrská ropa a plyn taky nic, zkapalněný plyn už vůbec nic a kdoví jak to teď bude s Afgánským mákem. Přijde mi, že Taliban tak nějak zůstal jako kůl v plotě a bude moct ukázat jako moc upřímně to s Afgánistánem myslel. A kdyby začal moc dělat potíže, budou jejich řídící centra překalibrovány, stále jsou oficiálně považováni za teroristy.
        Zelený uděl: Obecný účel je zřejmý, nicméně teď už pracuje pro ty, kteří mají a jsou schopni dodat ekologické stabilní zdroje energie za přijatelné ceny, jsou-li k tomu vhodné podmínky. Jen postřeh. Pro ČR a Slovanskou část Evropy bude dost klíčové, co bude za plyn Německo chtít. Teoreticky Nord Stream mohl být takový obojek pro západní Evropu, ta východní a střední by si možná vystačit s plynem Jamal-Evropa a s plynem přes Ukrajinu.

        1. O plynu jsem tu v minulosti dával článek. Plyn z NS2 teče přes naše území na jih do Německa. Navíc tu máme velkoobjemové zásobníky a celu tu distribuční soustavu vlastní Němci. Jsme taková „plynová rozvodna“ pro Evropu. Naše atomky a přenosová soustava vybudovaná za soc. pomáhá stabilizovat německý vítr a solár. Takže páky máme, jde o to jestli je někdo ochoten / schopen je v případě potřeby použít.

        2. Já bych ještě zkusil rozvinout možnou dějovou linku na kterou upozorňuje např. Panarin:
          Před okupací Afgánistánu jmenovitě Taliban potíral pěstování opia a obchod s narkotiky.
          Za 20 let okupace se tento obchod nejenže znovu rozjel, ale navýšil se 90x.
          Teď když se Taliban vrátil („zázračně rychle“ obsadil celou zem taktikou ropných skvrn – kterou údajně okopíroval z materiálů US Army – což uvádím jako zajímavost a této verzi osobně nevěřím) slíbil ústy svých představitelů, že obchod s narkotiky opět zcela utlumí.
          Peníze z obchodu s narkotiky sytí Deep state (DS) kurátory/programátory v GB.
          Zajímavá je pak i souvislost s nadávným vojenským převratem v Myanmaru – což byl do té doby 2 největší vývozce opia po Afgánistánu (2 vrchol zlatého trojúhelníka).
          Mám osobně zato, že celá ta operace namířená proti těmto baštám pěstování narkotik může souviset s odsekáváním chapadel DS/ vysoušením zdrojů angloamerického močálu.
          To by pak na celou situaci mohlo vrhat trochu jiné světlo než je zatím obecně přijímáno.

      2. Mám docela vážnou obavu, že ta „léčba na 4. prioritě“ bude v důsledku znamenat to, že nás nakonec za pár drobných koupí Čína.
        Čili vše jde jak má, ale z pohledu GP.

        To si nenechá ujít nikdo, aby kompletně koupil zemi v srdci Evropy, přes kterou jdou energetické toky, materiální toky, doprava, atd.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..