10 amerických vojáků se zranilo při imitaci útoku proti Rusku

Podle obdržených údajů provádělo 600 parašutistů 82. letecké výsadkové divize armády USA hromadný výsadek v rámci vojenského cvičení probíhajícího na území Estonska. Je známo, že síly NATO zde cvičí bojové akce zaměřené proti Rusku, avšak v průběhu výsadku se zranilo nejméně 10 vojáků, většina utrpěla úrazy dolních končetin.

Tak Amíci se sami mrzačí už jen při imitaci útoku na Rusko 🙂

https://avia.pro/news/ne-menee-10-amerikanskih-voennyh-poluchili-raneniya-imitiruya-ataku-protiv-rossii

Americký RQ-4 Global Hawk jen zázrakem uniknul své likvidaci u Luhansku

Drzá vojenská operace s použitím amerického strategického výzvědného dronu RQ-4 Global Hawk blízko ruských hranic a demarkační zóny Luhanské lidové republiky málem skončila jeho ztrátou. Před likvidací dron zachránilo jen úspěšné spuštění příkazu k návratu, jinak by byl zlikvidován v blízkosti ruských hranic a spadl by pravděpodobně už na ruské území nebo u Luhansku.

Odborníci poukazují na to, že útok ruských prostředků radioelektronického boje měl nejspíše varovný charakter, neboť v případě potřeby by mohla být ovlivněna přímo řídicí elektronika amerického dronu, takže by program návratu s největší pravděpodobností nezafungoval a dron by se jednoduše zřítil. Navíc s ohledem na to, že Rusko má ve výzbroji komplexy výkonné radiotechnické rozvědky, mohl být dron přitáhnut k ruským hranicím nebo k hranicím Luhanské a Doněcké republiky a pohodlně sestřelen.

https://avia.pro/news/amerikanskiy-rq-4-global-hawk-chudom-izbezhal-unichtozheniya-pod-luganskom

Dva torpédoborce námořnictva USA se 122 řízenými střelami Tomahavk se nacházejí ve vzdálenosti možného útoku na Donbas

Ve vojenském štábu USA obecně a ve Správě vojenských námořních operací USA v Evropě jmenovitě jsou stále přesvědčeni, že ukrajinští vojáci budou potřebovat podporu raketovým útokem Tomahawků. Tento útok nejen demoralizuje obránce Donbasu, ale poskytne mechanizovaným útočným brigádám ukrajinské armády možnost prorazit první i druhou obrannou linii vojsk Doněcka a Luhanska rychleji, než by je případně stihla podpořit pravidelná ruská armáda. Útočný dosah 112 řízených střel RGM-109E Tomahawk Block IV, které jsou na palubě torpédoborců Donald Cook a Roosevelt činí 2400 km.

Dříve se mělo za to, že americké torpédoborce zamíří do Černého moře, ale z řady příčin od toho bylo ustoupeno, neboť v takové blízkosti by se lodě amerického námořnictva nejen staly terčem, ale všechny starty raket by byly pozorně sledovány ruským protileteckými prostředky. Přítomnost amerických vojenských lodí v Egejském moři neumožní ruskému bojovému letectvu podniknout žádné manévry.

https://avia.pro/news/dva-esminca-vms-ssha-so-122-krylatymi-raketami-tomagavk-razvyornuty-na-rasstoyanii-udara-po

Ukrajinská bojová loď se pokusila narušit uzavřenou zónu u pobřeží Krymu

Podle informací, které má k dispozici informační zdroj Avia.pro k tomuto incidentu došlo v sobotu. Je známo, že loď pobřežní stráže námořnictva USA Hamilton a ukrajinská vojenská loď prováděly jakési vojenské manévry, a potom se vydaly směrem k zóně Černého moře uzavřené ruskými vojáky. Pokusu vstoupit do uzavřeného prostoru bylo okamžitě zabráněno třemi ruskými loděmi, které nejen varovaly posádku ukrajinské a americké lodi o nepřípustnosti podobného jednání, ale začaly manévrovat před potenciálními narušiteli tak, že nakonec jejich posádky donutily opustit daný region.

https://avia.pro/news/ukrainskiy-voennyy-korabl-popytalsya-voyti-v-zakrytuyu-zonu-u-poberezhya-kryma-ego-blokirovali

Polské letadlo nacvičovalo útok na běloruské S-300 a prověřilo i ruské S-400

Bez ohledu na tu skutečnost, že Polsko popírá jakékoliv vojenské provokace vůči sousednímu Bělorusku a Rusku, vešlo ve známost, že před několika dny polské, pravděpodobně vojenské letadlo nacvičovalo útok na běloruské protiletadlové systémy S-300 a prověřilo bojovou připravenost ruských S-400 v Kaliningradské oblasti. Posle údajů Avia.pro nevelké letadlo prolétlo ve stovkách metrů od běloruské hranice a přinutilo tím radary prostředků protiletecké obrany, aby se aktivovaly (na odkazu jsou vidět i mapy).

https://avia.pro/news/polskie-voennye-ustroili-provokaciyu-protiv-rossiyskih-s-400-i-belorusskih-s-300

2 komentáře

  1. „… jeden plukovník, jeden major, dva kapitáni a čtyři praporčíci, pět poddůstojníků a jeden vojín …“
    Již výsledky M. Š. nepřepočítávám, pouze nyní analyzuji jeho zajímavý výsledek struktury armády a hodnostní obsazení bojového roje:
    Velitel vozu: plukovník;
    – řidič: vojín (ten je na práci, ostatní mají příliš vysoké vzdělání a někdo musí zůstat ve vozidle, aby vítězící armáda byla schopna zkrátit frontovou lini 🙂 );
    – cestující: major + 2 kapitáni (součást štábu vozidla);
    – ordonanc (vojenský sluha) pro důstojníky (4 ks): praporčíci (hodnostně musí být přece také na dostatečné výši);
    – pro boj zůstává (tzv. bojový roj): 5 poddůstojníků.
    Bojová síla družstva (armády): 5/14 = cca 35 %
    To je přímo úžasná síla, s tou jistě zvítězíme – neboť Rusové až to uvidí, určitě smíchy nebudou moci bojovat alespoň týden … 🙂

  2. Author

    Z internetu, asi reakce na ruskou vojenskou přehlídku:

    Doufám jen, že jsou všichni ochotni položit své životy za vlast https://s.w.org/images/core/emoji/13.0.1/svg/2639.svgTo by člověka nenapadlo, že tohle národ financuje… Výzbroj je u nás asi ten nejmenší problém, stačí se podívat na strukturu naší armády. Máme 20.864 vojáků (mužů a žen) z toho je 21 generálů, 1.942 vyšších důstojníků (plukovníci a majoři), 3.377 nižších důstojníků, ti velí 5.944 praporčíkům, 6.963 poddůstojníků a 709 členů mužstva (zbytek vojáků tedy cca 1.908 vojáků je ve školách). Tedy na jednoho důstojníka (bez ohledu na to zda jde o vyššího či nižšího) připadá cca 2,5 vojáka (poddůstojníků, praporčíků a členů mužstva).

    Když to převedeme do praxe tak v jednom Pandurovi by mělo jet cca 14 vojáků (posádka a výsadek) tedy při poměrech v naší armádě jeden plukovník, jeden major, dva kapitáni a čtyři praporčíci, pět poddůstojníků a jeden vojín…

    Skutečně úžasné složení armády

    S pozdravem, Milan Šíma mailto:sima.milan@post.cz

    Proč prosazuje 75% poslanců naší slavné PS vrácení 10 miliard armádě, koho do těch „nových“ strojů a vrtulníků posadí??? Asi je to tím, že chyběli v matematice při vyučování. A proto také máme v naší armádě tolik generálů. Jeden z nich by chtěl být i našim prezidentem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..