Ve Spojených státech se rozhoduje nejenom o osudu Spojených států, ale výsledek tohoto boje globalistů a patriotů bude mít globální vliv na celý svět. Připomenu, co řekl Trump 24. září 2019 v OSN ‒ budoucnost patří patriotům.

Podívejme se na souboj dvou projektů globalizace v průběhu historie. Jedná se o souboj ruského a britského projektu, který probíhá už déle než 120 let. Zajímavým momentem z počátku tohoto boje je vznik Posvátné družiny v roce 1881, v jejímž čele byl Hrabě Ignatěv, ministr vnitra carského Ruska. Byl to velice zkušený diplomat, kterému se v době opiových válek podařilo přičlenit k Rusku Chabarovský kraj a Dálný východ pouze prostředky vysoké diplomacie. Projekt Posvátné družiny pokračoval a celé jeho snažení vyústilo do konceptu světa bez válek a konfliktů.

Car Mikuláš II byl v ruské historii složitou osobností. Na území Ruska nemá nikde svůj památník. Jediný jeho památník se nachází v Bělehradu, protože pro Srby vykonal hodně dobrého. Roku 1899 car Mikuláš II předložil na Haagské konferenci svůj projekt světa bez válek. Začátek této konference se konal v den jeho narozenin jako výraz úcty k carovi. Projekt světa bez válek a ozbrojených konfliktů však vůbec nevyhovoval Velké Británii. V roce 1891 vzniklo ve Velké Británii Společenství kulatého stolu, které si dalo za úkol vybudovat celosvětové britské impérium.

V té době zemřel nedaleko Ženevy jeden z Rotschildů. Rothschildové pomohli dostat se k moci Churchillovi, Clintonová je zase příbuzná Churchilla a Bill Clinton získal Rhodesovo stipendium. Rhodes byl hlavním donátorem tajného Společenství kulatého stolu a jedním z jeho zakladatelů, takže vidíte, jak se kruh uzavírá.

Britský projekt předpokládal vytvoření britského celosvětového impéria cestou válek a válečných konfliktů. Předpokladem bylo zničit 4 impéria, k čemuž došlo díky zorganizování 1. světové války. Byla zničena Ruská monarchie, Německé císařství, Rakousko-Uhersko a Osmanská říše. V Ženevě měl být založen celosvětový britský parlament. Byla tam založena Liga národů, což byl vlastně předobraz britského celosvětového parlamentu.

Britská cesta znamená rozděl a panuj, zatímco ruská cesta je dialog civilizací a přátelství mezi národy, což je principiální rozdíl. Bohužel, Posvátné družině se nepovedlo tento projekt bezkonfliktního světa dovést do konce. Samotná konference v Haagu proběhla dobře a byly vytvořeny i první předpoklady ke vzniku bezkonfliktního světa. Avšak zvítězila britská cesta válek, násilí a krutosti. Proběhla první světová válka, ve které byly zničeny čtyři velké evropské monarchie a hned za ní 2. světová válka, která měla za úkol svrhnout Stalina. Ten totiž svrhl a zničil liberální zednářskou vládu z února 1917. Takže Británie začala připravovat fašistické Německo k útoku na Rusko. Ke zničení Ruska však nedošlo, protože geniální Stalin se svým týmem rozdrtil fašismus. Rudá armáda zvítězila a vztyčila rudou vlajku vítězství nad berlínským Reichstagem. Navíc, 24. června proběhla vojenská přehlídka na Rudém náměstí, kde bylo hozeno na zem před mauzoleum přes 200 německých standard. Stalo se to přesně v den výročí založení Velké zednářské lóže v Británii, která organizovala společně se Společenstvím kulatého stolu všechny tyto války.

Teď tedy před námi stojí dilema, který projekt bude zvolen nyní. Jestli ruský projekt míru a spolupráce nebo britský projekt válek a konfliktů. Já věřím, že každý normálně myslící člověk zvolí projekt míru a prosperity. Všichni, co nepropadli propagandistickým heslům, které Británie šíří po celém světě, zcela jistě zvolí cestu světla, což je ruská cesta bez válek a konfliktů.

Myslím, že se nacházíme v přelomové době, kdy přecházíme od britského modelu k ruskému. Britský model trval bohužel dost dlouho a byl vyplněn mnoha válkami, ale síly dobra musí nakonec zvítězit. Rok 2021 se musí stát rokem ruské cesty dialogu civilizací a spolupráce národů.

19 komentářů

  1. Jedním z oznámených výnosů je zrušení zákazu vstupu do Spojených států pro občany několika zemí, většinou s muslimskou většinou. Co to znamená? Na jaře se nová vlna uprchlíků přibližuje k EU a bude znovu zahájen proces islamizace EU. Myslíte si, že tomu bude Česká republika malo morgen?

  2. Myslím si, že Panarinovo zjednodušení je záměrné. Obrací se na jinou cílovou skupinu než jsou studenti KOB. Na ty, kteří s KOB nesouzní, ale přesto jsou patrioti a na ty, kdo o KOB nevědí, ale jsou pro mír a rozvoj a jsou dezorientovaní. Předkládá jim alespoň zjednodušený obraz toho co se děje a tím je přiklání na správnou stranu. To je dle mého hlavní cíl.
    Všimněte si, k VVPj se nehlásí, propaguje ruské cary, významné silné osobnosti = mnoho lidiček tu berličku autorit prostě ještě potřebuje.

    1. Ten argument já úplně chápu a snad s ním i souhlasím. Jenže – „Nastal čas začít nazývat věci pravými jmény..“ – jak se píše hned v úvodu Mrtvé vody – a teď to platí asi dvojnásob. Je sice nezbytné na jedné straně nechovat se jako sprosťák a provokatér, který druhé zraňuje jen pro ukojení svého démonismu – to je jasné. Jenže na druhé straně je tady, podle mého názoru, mnohem větší nebezpečí přenosu infekce bulvarizace a „politicky korektní mluvy“ do prostředí KSB – a tedy její faktické rozmlžení, znepřehlednění .. a tedy plíživé likvidace – překrytí nánosem žvástů a výplodů nastrčených (k tomu vybraných a zneužitých) narcisistních mluvků a grafomanů. Na čemž se už dlouho (podle mého pozorování) usilovně pracuje. JIstý Julius byl křiklavým a v podstatě průhledným a legračním příkladem té strategie. Až proto mnozí, myslím, přehlédli to, že skutečným nebezpečím jsou a zůstávají mnohem kultivovanější, propracovanější nenápadnější ztvárnění „projektu „Julek““.
      To byl důvod, proč jsem do této diskuse vstoupil. – (A byl za to hned „spravedlivě“ odkázán někam „k lahváči“ ..) . Doufám, že šlo o individuální názor.

      1. Je to tak, jak píše Buran. Kdybyste sledoval videa Panarina, tak on sám řekl, že se jedná o zjednodušení a popis toho, co je viditelné a zřejmé na první pohled. K rozkrytí hlubších úrovni je třeba posluchače připravit a mnohým nebude dáno to pochopit a přijmout. Je třeba vzít v úvahu i to, že co se počtu odběratelů týče, na druhém místě je USA a na čtvrtém Německo, kde bude jiná úroveň chápání těchto procesů. Více do hloubky se tím zabývá v knize Informační válka a geopolitika z roku 2006. Video je z 5. ledna tohoto roku.

      2. Čiastočne súhlasím. Avšak, ako uviedol Buran, nie každý má znalosti. Tieto vedy slúžia na propagáciu. Skutočné znalosti sú v ,, tlstých knihách“. Aj Ježiš učil v podobenstvách. Sám Pjakin nedávno priznal, že pôvodný zámer naučiť sa koncepciu a na konkrétny život si ju napasuje každý sám,nestačí. Treba osvetľovať súvislosti. Preto knihy o svete krivých zrkadiel.

      3. Ano, Panarin jde po povrchu a v davo-elitární koncepci. A ano, může tím některé nepřesvědčené studenty KOB odvést jinam (davo-elitarizmus je hluboce zakořeněn a mnozí to nikdy jinak nepřijmou). Aktuálně máme ale částečně společný vektor cílů. Až zvítězí ruská koncepce globalizace nastane čas porovnání Panarina s KOB. Zákon času předem určil vítěze.

        1. myslím si, že je zbytečné se na platformě „Panarin“ pustit do osobní pře . Za strom hovoří ovoce, za Panarina jeho veřejná práce . Mě osobně nechává klidným , po určitém množství přečtených článků a i jeho první souhrnné práce ho mám v patřičném šuplíku a podle potřeby se ho otevřu a přečtu . Na mně je příliš sebestředný a narcistní a to snižuje , ale jen pro mě, hodnotu řečeného . Druhý nedostatek je „řídkost“ sdělovaného, která je dohušťována rozličnými aditivy typu „síly Světla a Tmy“ . Ale je rozhodně přínosný velmi zřetelným ruským a do značné míry historickým patriotizmem . I když panarinův patriotizmus, aspoň já to cítím, je hodně „ruský“ a staví na autokracii- i když kladné a osvícené. Monarchizmus pro 21.století.
          Vůbec si ho neporovnávám třeba s Pjakinem,Fursovem ,Vassermanem nebo Chazinem . Ti jsou pro mně úplně jiný kalibr práce s informacemi.
          Určitě bych reagoval odmítavě, pokud by mně někfdo přesvědčoval o tom, že Panarin pracuje jako konceptuální analytik . Jeho „konceptuálnost“ spočívá v pohybech křesla před obrazovkou a vypracované jemné gestikulaci.Snad trochu konceptuální práce je v jeho histirických exkurzech, které má dobře provázané a dávají solidní obrázek. Ale kupř. jsem ho nikdy neslyšel blíže popsat jeho představu
          Společnosti Světla . Chodí okolo toho po špičkách na rozdíl od velmi otevřeného Pjakina anebo Tarana.

  3. Se zradnym Albionem to bylo odjakziva tak, jak Panarin zminuje. Britska kralovska dynastie a jeji clenove jsou potomci nemeckych cisaru. Anglosaska moc je zalozena na neskutecne prolhanosti a podlosti, snahou ridit cely svet z maleho ostrovniho statu bez surovin, ktery musi vse dovazet! Britske Imperium ovladalo skoro cely svet po staleti. Jejich moc ovsem zdaleka neni zlomena. Mnichovska zrada byla dilem Britu. Francouzi se ulehcene podvolili. A Rusove meli ve smlouve, ze zasahnou, jestlize ostatni mocnosti vyhlasi Risi valku. Nestalo se. Vse bylo podrizeno zameru znicit a ovladnout Rusko, zmocnit se jeho surovin a uzemi.
    Ta snaha pokracuje. Navalny, 4.5 milardy $ co uvolnil Trump na zadrzovani Ruska, t.j. diverzi. Tenhle Trump, ktereho mame obdivovat? Zapad se rozklada a doufa, ze zase Rusko ten jeho flam zatahne jako za Jelcina.

  4. @Bohumil.
    Historické súvislosti osvetľuje Panarin veľmi dobre. Nemusíš súhlasiť s jeho náhľadom na budúcnosť. Veď, žiaden plán sa nepodarí dokončiť na 100% a samosato za nás neurobí nič.
    KOB/KSB je však iba pomôcka, nie dogma. Príde mi, že dosť diskutujúcich na týchto fórach sa len oháňa koncepciou, aby zadupali do zeme spolu diskutujúcich a prispievateľov. Vtedy sa vedomosti menia na frázy, lebo je to celé bez morálky a svedomia.
    Niccolò Machiavelli Vladár, či Sun-c’ Umenie vojny sú knihy, ktoré čítal hádam každý, ale takmer nikto sa podľa nich neriadi. Tam však morálka nie je, iba osvetľujú, ako fungujú súvislosti v živote.

  5. Podle mého názoru – (nejen?) toto vystoupení úplně ignoruje existenci jevu s názvem „historický (dějinný) proces“ – pokud je vůbec ten pojem při jeho vystoupeních uvažován, pokud s ním vůbec pracuje. S KOB má společného jen velmi málo – snad jen (silně rozostřený) obraz souborného „Ruského světa“.
    Tady si neodpustím trochu jízlivosti:
    .. „Jmenuji se profesor Panarin, Igor Nikolajevič, doktor politických věd, .. … a uvařil jsem pro vás dnes velmi chutnou, kořeněnou a skvěle servírovanou, chronologickou … … bramboračku ..

    1. Zřejmě jste Bohumile „nepochopil“, že poslední, co by se na těchto stránkách mělo objevit je jízlivost a zesměšňování názorů druhých bez pádných argumentů. Nelíbí-li se vám tento výklad profesora Panarina o směřování světa, nikdo vám přece nebrání napsat ten svůj pohled na věc.

      1. Ale také je to stránka o KOB (KSB), to jsem snad pochopil dobře. A Panarinův pohled na věc s ní (opět zdůrazňuji, že podle mého názoru, samozřejmě) nemá skoro nic společného. Já nepopírám, že některé fragmenty jeho videí jsou správné, Jen v nich vidím nesourodou kompilaci, někdy až kaleidoskop sebestředného člověka – a dovolil jsem si to pojmenovat.

          1. Mezi Panarinem a Pjakinem je následující rozdíl:

            Panarin „klouže po povrchu“ s velice dobrými historickými vědomostmi a jejich začleněním.

            Pjakin jde do podstaty věci,
            (žádné samoseto) tzn. záleží na nás (jednotlivě od každého z nás) nakolik jsme schopni stát se člověky
            A tady se rozhoduje (od Člověka)., nikolivě od dohod,
            protože právě na realizaci dohod jsou třeba potřeba lidi, nebo Lidi.
            „… ne proto, že by náš rozum byl slabý, …“

            Pak je tu další věc, války. Zbrojní arzenál je takový, že horká válka není možná (to je jasné každému průměrně inteligentnímu člověku). Není mi jasné dnešní nepochopení toho, že se vede válka na 5. prioritě (a vyšších), kam jednoznačně spadá „korona“.
            Korona je sluneční záře …,
            záře vzniká i kolem hlavy Člověka (což můžeme vidět na obrazech světců na ikonách a pod.), kdy vladaři (bez „korony“) tuto záři nahradili korunou (řádně lesklou).
            Pak mám podezření, že vlivem působení kosmických těles a tím společenských změn by se mohla objevit korona kolem hlav Člověků (ovšem nečlověci jí nevidí …
            Otázka: Slouží snad za tím účelem (odstranění korony Člověků, zamezení jejího vzniku) vakcína s opičí RNA (genetická modifikace jako u rostlin)?

            Bohumile, tohle jsem „potkala cestou“ a moc se mi to líbí, možná se mnou nebudeš souhlasit, ale i v tom je KSB:
            https://outsidermedia.cz/bojova-modlitba-rusu/

    2. Ano, asertivne jste zde upozornil na velke ego pana profesora, ktery diky tomu ma v hlave bramboracku a kaleidoskop. Asertivity jsme si v poslednich desetiletich uzili dost. Narozdil od slusnosti. Nikde jsem zatim nevidel vas uceleny nazor nebo pohled na svet. Takze pokud to neni podle Pjakina, je to kaleidoskop? Dostujte sveho jmena a napiste vasi uvahu o soucasne situaci a budoucim vyvoji. Jinak si takove asertivni vykriky nechte nekde k lahvaci.

      1. Myslím, že Bohumil to pomenoval presne do bodky. Toto je KOB fórum a Panarin zjavne KOB nepozná alebo tomu nerozumie. To neznamená, že je za zlú vec, ale má to trochu pomiesane. A netreba hneď vyzývať Bohumila, aby predložil vlastnú verziu historického dejinneho procesu, ten je v KOB už popísaný. Riešme ako bude vyzerať budúcnosť.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..