Chtějí vlastnit celý svět + 10% k tomu

Steré konzervativní kapitalistické průmyslové elity byli z piedestalu vůdců světa ve vedení nejbohatších západních zemí sesazeny financisty bohatnoucími především na obchodu s virtuální realitou (banky, finanční fondy + nadnárodní korporace vlastněné těmito strukturami). Tato změna v sobě ve skutečnosti nese jednu zásadní věc – dochází k postupné demontáži doposud uplatňovaného systému uchovávání a legalizace vlastnictví, dochází ke skrytému/nepřímému vyvlastňování.

Ale všichni už tak nějak tušíme, že financ(faš)istické oligarchii nejde zdaleka jen o peníze. Mají jich tolik, že prakticky mohou skoupit všechno, co jsou ochotni majitelé prodat. Jenže ochotných je čím dál méně, a proto si cíleně vytváří podmínky k vynuceným výkupům (COVID, Green dýl, EU zákony a normy…). Jde jim o podřízení si celé společnosti – průmyslu, zemědělství, služeb, zdravotnictví, školství, zábor všech přírodních zdrojů, ovládnutí států a jejich vedení. Dokonce inscenují i boj národů proti sobě (vyvoláním nacionalistických válek), aby zakryli podstatu skutečnosti, která je bojem nepatrné skupiny nejbohatších jedinců proti obrovské většině obyvatel planety Země.

Virtuální kouzla

Virtuální realita (vytvářená zejména masmédií) stále více zasahuje do fyzické reality nás všech. Virálně šířený strach z virusu Covid19 posloužil jako katalyzátor dramatických změn v naší fyzické realitě. Většina zisků se dnes nevytváří ve světě výroby reálných statků, nýbrž ve světě virtuálních kouzel a virtuálních finančních operací.

Znáte ten vtip o ČEZu? Ne? Ale, ano! Tak tedy: ČEZ virtuálně prodá vyrobenou elektřinu na Lipské burze. Tam si jí s přirážkou virtuálně nakoupí obchodníci s virtuální energií, kteří nám ji s další přirážkou virtuálně dodají do našich domovů a továren. Zaplatit za ni ale musíme reálně penězi, které jsme si vydělali reálnou prací, případně z prodeje reálných produktů vyrobených v reálné továrně! Už chápete, že za těchto okolností se Čechům nechce nic reálně dělat? Teď by měl následovat smích, ale asi nebude. Omlouvám se Vám, za nejapný fór… Proč nám ČEZ, většinově vlastněný našim státem, neprodává reálně vyrobenou elektrickou energii přímo, když nám jí reálně dodává? Protože stát už není náš (proto ani ČEZ), byl nám ukraden!

Pokud ještě nedávno platilo, že když něco vlastníte, máte možnost to vyměnit za peníze, které sloužily k uchování hodnoty a směně = máte možnost majetek prodat, a za získané peníze naopak možnost něco reálně hodnotného koupit, tak dnes, kdy tento model přestává fungovat (např když tisk nekrytých peněz vyvolá vysokou inflaci, a za peníze, které rychle ztrácí hodnotu, není v reálném světě možné koupit něco, co jejich hodnotu uchová; nebo když úmyslně cinknutá Covid či Green dýl pravidla ženou vaši farmu či firmu do likvidace), nastává situace, že váš majetek už není tak úplně bezpečně váš! Není to ve vašich rukou.  

To, co jsem výše popsal je plán završení globalizace. Proces postupné koncentrace veškerých světových výrobních, surovinových a lidských zdrojů pod jedno řízení podle plánů financ(faš)istické nadnárodní oligarchické mafie. Takto se rozhodli vyřešit riziko přelidnění a vyčerpání ohraničených planetárních zdrojů (lidí je stále více a všichni chtějí žít čím dál lépe), jde jim o depopulaci a snížení spotřeby, aby zbylo dost pro ně a jejich luxusní život. Dlužno dodat, že pro zbytek planetární populace je tato varianta řešení krize, s výjimkou úplného zániku civilizace, tou nejhorší možnou.

Něco ti povím, ale neprozraď mě: Všecko je jinak! Všecko!

Struktura společnosti se s rozvojem výrobních technologií, automatizace a zavádění UI (umělé inteligence) změnila a bude se dále měnit. Čím dál méně lidí pracuje fyzicky, rukama, ve výrobě, v zemědělství, ve stavebnictví… Čím dál více lidí pracuje psychicky, hlavou, tvořivě, virtuálně…

Proto pravo-levé rozdělení politického spektra čím dál méně vystihuje nejvýznamnější antagonistické společenské síly současnosti, které zuřivě bojují proti sobě. Hlavními antagonistickými silami současnosti se stávají síly národní vs. síly globalistické.

Duševně pracující lidé (tzv. pracující inteligence) se podle tradičního modelu převážně zařazují mezi střední třídu. Tito voliči jsou masmédii přesvědčování, že právě proto, že jsou vzdělaní, podílí se na řízení společnosti, nejsou z venkova, jsou pokrokoví, musí automaticky volit liberální „demokracii“. Jenže ouha, ve skutečnosti volí slouhy globalistických sil (5K). Na jedné straně proto ubývá tradičních voličů levicových stran (hájících zájmy obyvatel tvořících základnu pyramidy sociálního rozvrstvení společností), na straně druhé se však většina intelektuálně pracujících postupně přesouvá ze středu do nižších pater této společenské pyramidy moci, logicky s tím jak jich přibývá a jak ubývá níže postavených (kteří mají menší přímý vliv na strukturní řízení společnosti) manuálně pracujících obyvatel.  

Vše národní je požíráno nadnárodním. Nadnárodní korporace a jejich řetězce požírají živnostníky, drobné podnikatele, menší i střední nezávislé národní firmy. Nejde o nový proces, ale během Covidu-19 se posunul do zrychlené, zesílené fáze, podporované už jen formálně nezávislými národními státy. Následně byl Covid 19 jako nástroj prosazování nelogických antidemokratických a vyvlastňovacích opatření, nahrazen Green dýlem.  V globálním měřítku jde o boj globální financ(faš)istické mafie vs. většina obyvatelstva planety Země.

Stát

Co z toho plyne? Ve skutečnosti máme všichni zaměstnanci, ať už pracující rukama nebo hlavou, živnostníci a drobní podnikatelé, ale i větší nezávislé národní firmy; staří i mladí, důchodci i studenti; obyčejní Češi, Slováci, Němci, Francouzi, Rusové i Ukrajinci, Židé i Palestinci společné zájmy a společného nepřítele!

Kdo dnes obhajuje svobodu, lidská práva, staletími ověřená společenská pravidla, základní lidské hodnoty vycházející z neměnných zákonů přírody? Kdo by tak měl činit?

Za tímto účelem byly vytvořeny státy. Všichni potřebujeme funkční stát zajišťující kolektivně (na úrovni národa) funkce, které si jednotlivec sám zajistit nemůže. Např. stabilní právní prostředí a férová pravidla hry pro všechny, systém sociálního zabezpečení, kvalitní výchovu a vzdělávání mladých, klid a mír na práci atd.

V této situaci je klíčovým momentem to, kdo ovládá moc ve státě. Na příkladu dnešní ČR lze demonstrovat, jak to dopadá, pokud stát ovládají loutky finac(faš)istů. Zadlužování státu, postupná eroze prakticky všech funkcí státu – veškerých sociálních vymožeností sloužících většině, postupné omezování občanských svobod a demokracie, urychlení vyvlastňování veškerého majetku například prostřednictvím zvyšování daní z nemovitostí a půdy, zhoršující se bezpečnostní situace atd., atd.

S písní Jardy Ježka, proti větru dneška

Mají současné vládní loutky a p_rezident veškerou moc ve státě? Jen na první pohled. Pokud si uvědomíme, že moc je v praxi realizovaná schopnost řídit, mohou řídit tento stát bez nás? Mohou ho řídit proti nám a naší vůli? Záleží jen na nás, co si necháme líbit.

K čemu je parketový generál, kterého mužstvo přehlíží a jeho velení ignoruje? K čemu je učitel, který nemá autoritu, kterého žáci neposlouchají?

Jsme svobodné bytosti s vlastním rozumem a svědomím.

Moc odtržená od lidu se mění v bezmoc.

https://youtu.be/iffOG9dvEiI

Za větrem plesnivět
nechcem a nebudem,
musíme dopředu o kousek dál.
Po proudu, po větru
nechcem a nepůjdem,
to by nás do smetí vítr zavál.

Po větru netečně veteš se kutálí,
Po proudu i bahno někdy se hne.
V závětří na sýpce jen krysa zahálí,
Nám vítr náladu vždycky zvedne.

Když nás půjdou miliony,
všichni proti větru,
každý ujde ten svůj metr,
dáme metr k metru.
Kde je síla zpátečníků,
kde je síla větru?
Proti proudu postoupíme
o sta kilometrů.

P.S. Prosím, podpořte naše zemědělce v nadcházejícím střetu s protektorátní státní správou. Je to v našem společném zájmu, vykydat ten Augiášův chlév.

2 komentáře

  1. Je pondělí večer. K oslabení a rozvrácení demonstrace zemědělců bylo vykonáno mnoho.Rozpad jednoty byl celkem snadný, je to dlouhodobě prověřená taktika. Takže slibná akce byla proměněna v roztříštěnou skoro frašku. Vláda může být v klidu. Pronárodní síly se vždy rozhádají a protinárodní jsou svorně jednotné – mají totiž jedno velení sice daleko za oceánem, ale s dobrou organizační strukturou v naší zemi.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..