S pojmem bolševik se v informačním prostoru šermuje ze všech stran a čím dál víc. Do úst si ho berou politici, politologové, novináři atd. („autority“), a po nich se opičí i běžní občané. Bohužel, ve velké většině je používán v jeho negativním, překrouceném významu. Ve veřejnosti se tak záměrně pěstuje negativní pohled na bolševiky.

Kdyby tak činili pouze skuteční nepřátelé bolševismu, nebylo by na tom nic až tak divného, leč smutnou pravdou je, že v negativním významu ho používají i lidé, kteří reálně bojují za většinové zájmy, za zachování kontinuity evoluce a budoucího rozvoje k sociálně spravedlivé lidské společnosti.

Když dnes někdo říká o představitelích současného stále více se fašizujícího režimu, že má bolševické manýry (zavádí totalitu), tak buď nechápe, co říká nebo záměrně manipuluje (boj o spravedlivější budoucnost pouze imituje). Fialově-černo-zelená koalice totalitu sice skutečně zavádí, ale s bolševiky to nemá naprosto nic společného. Proto nastal čas o bolševismu pohovořit. Protože, jak je známo z Bible, když chtěl Bůh potrestat Babyloňany, zmátl jim jazyk, aby si nerozuměli, což vedlo k nejednotě, anarchii, a nakonec k úplnému krachu jejich plánů.

Co znamená slovo bolševik/bolševizmus?

Pokusme se ho terminologicky definovat. Protože, pokud není terminologicky jasně definováno, tak bolševik sem, bolševik tam, každý má v hlavě jiný obraz a převážně ten masmediálně přeprogramovaný -negativní. Masmédia vlastní a ovládá oligarchie, která ve svém zájmu a cílech tvrdí: v tom lepším případě, že bolševizmus = marxizmus; v tom horším, že bolševik = původce velkého zla a teroru v Rusku, původce ukrajinského hladomoru a nevím čeho ještě; v extrému se podsouvá, že bolševici byli horší než němečtí nacisti a Stalin byl horší než Adolf Hitler. Rozumím tomu, že to tak vnímá parazitická „elita“, které překazili bolševici plány, ale zbytku světa (pomyslným 99% populace) velice pomohli.

Etymologie slova bolševik

Překroucený, lživý význam slova popisuje wikipedie: https://cs.wiktionary.org/wiki/bol%C5%A1evik

Hanlivě: netolerantní člověk, který odpírá jiným účastníkům diskuse právo na názor, jenž se neshoduje s tím jeho (to je definice dnešních liberastů, nezdá se vám?)

Synonyma: komanč, soudruh, rudoch, bolšán, totalita, totáč, (neutrálně) komunista, totalitář, dogmatik.

Antonymum (opak): menševik (obhájce zájmů menšiny – zpravidla „elity“)

Poznámka: Povšimněte si! Komunista má neutrální status (ne negativní jako bolševik) a o marxistech se wikipedie preventivně raději vůbec nezmiňuje. Měli bychom si klást otázku, proč? Proč je dnes marxismus, na rozdíl od bolševismu, přinejmenším tolerován (mezi mladými lidmi spíše znovu propagován)? Proč se Marxovi dokonce odhalují v sochy (např. 2018 Junkers v Trevíru)?

Původní pravdivý význam slova

České pojmenování bolševik vzniklo z ruského slova большевик. Význam slova je – většina nebo také člen většiny zastupující její zájmy (ve významu vlády většinových zájmů nad menšinovými zájmy).

Ve wikipedii je uvedeno, že jde o: příslušníka politické frakce v Rusku počátkem 20. století, která byla součástí komunistické strany (její podmnožinou). Je to však neúplná pravda. Komunistická strana obsahovala i další politické frakce odlišného směřování a cílů (především je potřeba zmínit tzv. marxisty-internacionalisty). Navíc bolševismus nevznikl s komunistickou stanou, existoval už dávno před ní a existuje i po ní (tzn. i bez ní).

Jednoduše řečeno: Bolševikem je ten, kdo háji dlouhodobé strategické zájmy veščiny pracujícího lidu (což je obvykle nevýhodné a nebezpečné), v protikladu těm, kdo hájí zájmy privilegované menšiny (což je materiálně, kariérně a jinak zvýhodněno).

Bolševismus nebyl původně ideologicky definován (na rozdíl od přísně ateistického Marxismu). Šlo o přirozeně vzniklou lidovou koncepci života vedeného podle svědomí a v souladu s jazykem životních okolností (životních podmínek) zaměřenou na zachování kontinuity rodu a postupný lidský rozvoj po materiální i duchovní stránce (v souladu s Božím záměrem). Člověk se rodí dobrým a jeho jiskra (duše) je přirozeným nositelem touhy člověka po lepším a spravedlivějším uspořádání světa. Tento fenomén je všeobecně tak silný, že ho nelze redukovat pouze na Rusko. Lidé už z podstaty věci neustále bojovali o spravedlivější společnost (lepší život). Vždyť co bylo třeba husitství? Nebo selské vzpoury proti robotě za feudalismu? Projevy bolševismu lze proto nalézt prakticky všude, včetně západních zemí: „Neptej se, co může udělat tvá zem pro tebe. Ptej se, co ty můžeš udělat pro svoji zem.“ — John Fitzgerald Kennedy (populární prezident USA, který zemřel rukou vraha).

Asi se fanouškovská komunita bude divit, ale typického představitele bolševismu lze nalézt i v soudobé západní kultuře – např. v sci-fi Star Trek kapitána Spocka (tuto sci-fi mytologii lze považovat za reakci na sovětský vesmírný program a dosažený sociální pokrok, kterému bylo v kapitalismu obtížné konkurovat v „hmotném“ světě, tak byl alespoň ve světě fantazie vytvořen konkurenční obraz spravedlnosti a pokroku, aby alespoň tam vypadal západ morálněji). Typická replika této postavy je: „Zájmy většiny přesahují zájmy jednotlivce“. Mýtický „bolševik“ Spock mezi sebou usmiřuje rozdílné civilizace a rasy a vede je ke spolupráci. Násilí a boj používá co poslední možnost řešení sporů, nejprve se vždy snaží řešit situaci smírně a vzájemně výhodnou domluvou.

Marxismus versus bolševismus = „elita“ versus lid

Marxismus byl protikladem bolševismu. Byl to projekt zajišťující skryté řízení „elitám“ (konzervující jejich výhody a nadřazenost) pod maskou řízení v zájmu většiny. Bolševismus navenek deklarovanou, ale v praxi nerealizovanou marxistickou ideologii uchopil a využil ke skutečnému řízení ve prospěch většiny. Bolševici se fakticky zmocnili cizího nástroje (marxistického projektu financovaného globálním žido-zednářským zákulisím) a začali v praxi realizovat to, co mělo být jen mrkvičkou zavěšenou oslíkovi před tlamou (cca 1920-1953). Brzy po Stalinově smrti (byl vůdčím představitelem bolševiků), nastal rychlý proces odpisu bolševismu/bolševiků a k moci se až do konce socialismu dostali marxisti-trockisti (od Chruščova až po hrobníka socialismu Gorbačova).

„Bůh nemění to, co je v lidech, dokud lidé nezmění to, co je v nich!“ Proč veslaři na galéře potřebují bubeníka? Proč to bez bubeníka není ono? Dokonce i sovětsky lid byl ve velké míře davem, který se řídil tradicí a názorem autorit. Po puči ve vedení SSSR (odstranění Stalina a dalších bolševiků – 1953) se k moci dostal marxista-trockista Chruščov. Změnil se vůdce – autorita, změnilo se směřování socialismu. Bohužel, záměrně od deseti k pěti.

Nepřipomíná vám to náhodou situaci s dnešními potentáty?

Zároveň s pracující většinou, která považuje za normální život v tvůrčí práci, existuje i menšina, která považuje pro sebe za normální sklízet tam, kde orali a seli jiní, a vidí v tom své poslání. Dovedeno do krajnosti, odmítá pouze občasnou sklizeň tam, kde seli jiní, a trvá na svém systémovém právu organizovat ostatní k orbě, setbě a sklizni, uzurpujíce si při tom i právo na rozhodování o rozdělení úrody. Rozdělení úrody tato menšina provádí proporčně mnohem hůře než piráti (u pirátů byla norma po dvou dílech vyčlenit kapitánovi a navigátorovi, všichni ostatní „pracovníci nože a sekery“ dostávali po jednom dílu).

Možná právě proto byl protlačen na pozici rezidenta republiky komunistický aparátčík Petr Pavel. Kariéristi jsou ideologicky všežraví, kam vítr tam plášť. Nemají svědomí ani stud, propůjčí se každému zlu za každého režimu/systému, jsou vydíratelní. Dokonale čitelné a ovladatelné loutky „elit“. Vždy si najdou způsob, jak se na vlně aktuálně prosazované ideologie vyškrábat nahoru, jsou papežštější než papež. Petr Pavel je jasný důkaz přítomnosti oportunistických kariéristů v komunistické straně (aby bylo jasno, najdete je i v jakékoliv jiné politické straně). Takovým o komunisty deklarované blaho lidu (ideologie socialismu) nikdy nešlo. Šlo jim o pocit moci, výhody a vlastní prospěch. Vždy chtějí být na vrcholu, ale bez kontroly a tlaku z nižších řídících pater společnosti, bez nároků na jejich schopnost dobře řídit společnost, bez nekonečné páce na sobě a okolí, s právem na všemožné výhody a ničím nezasloužený blahobyt v porovnání se zbytkem společnosti.

A tak jsme dospěli k dnešku, kdy režimem deklarovaný 34-letý zápas za „svobodu a demokracii“ končí Pavlem na hradě a Fialou ve Strakově akademii. Pokud skupina neschopných úslužných kariéristů v řízení státu převládne, přivedou ke krachu jakýkoliv systém stále se zvyšujícím parazitizmem a nekompetencí, a navíc ho zcela zdiskreditují a zprofanují (což už je v konečné fázi společenského cyklu cílem řízení), pak už nelze postupovat jinak, než rituálně před očima davu obětovat několik „Petrů či Pavlů“ a zbytek parazitických oportunistů otočí korouhve po vanoucím větru a potichu pokračuje ve svém parazitování pod hlavičkou nové ideologie, ale ve službě stále stejnému pánu. Budete se tomu divit, až bude rezident Pavel veřejně označen za bolševika? Je to sice sprostá lež, ale „elitáři“ všech zemí předem připravená a v minulosti mnohokrát zopakovaná finta, jak před nemyslícím publikem svalit vinu za bídu a utrpení obyčejných lidí na jednoho slouhu a hlupáka a zároveň na jejich úhlavního nepřítele – skutečné bolševiky reálně pracující a bojující za zájmy a fungování společnosti, svého národa, všech pravdě věrných lidí na světě. To jsou totiž odvěcí rivalové líných, vyčůraných a prolhaných parazitů, kteří si přivlastnili prakticky celý zisk z práce všech lidí + úroky z půjček na přežití k tomu.

Shrňme si to. K čemu ta lež a dehonestace pojmu bolševik?

Zaprvé, převracení významu pojmů brání lidem správně chápat a vykládat minulost. V takovém případě pak často z nepochopení podstaty věci bojují proti tomu, co by měli logicky obhajovat a naopak! Zadruhé, jde o preventivní negativní programování (ideovou vakcinaci) společnosti, které má za cíl vytvořit kolektivní odpor (imunitu) proti jakékoliv myšlence na možný návrat systému hájícího zájmy většiny. Na bolševiky bylo nakydáno veškeré svinstvo marxistů-trockistů. Bolševismus byl pomluven, označen za původce všeho zla a tím odstraněn z cesty globální oligarchické „elity“.

Skutečný odkaz bolševiků  

Kam až to dotáhli? Dosáhli obrovského pokroku oproti předchozí bídě a útlaku. Prakticky od nuly vybudovali stát číslo jedna, letěli první do vesmíru, zlepšili život miliónům lidí, dali všem lidem práci, usnadnili jim život industrializací, zkrátili pracovní dobu, dosáhli potravinové soběstačnosti, aby dál nebyly hladomory, vyhráli zatím nejstrašnější válku v dějinách lidstva (stálo je to cca 8 mil. mrtvých vojáků a cca 19-20 mil. mrtvých civilistů, a přesto dokázali za 12 let obnovit stát a vypustit první vesmírnou družici (1957) a za další 4 roky uskutečnit první let člověka do vesmíru (J.A.Gagarin 1961). Nastartovali rozvoj sociálních procesů (rozvoj člověka – vzdělání, věda, kultura) takovým způsobem, že globální oligarchické mafii disponující zdroji a znalostmi prakticky celého světa, pevně semknuté kolem vytýčeného cíle likvidace SSSR, to trvalo desetiletí, než se jim ho povedlo zlomit. A proč se jim to nakonec povedlo? Kvůli manipulacím a lžím, kvůli zmatení jazyků. Kvůli lidem, co uvěřili pomluvám, co uvěřili, že by měli ohrnovat nos nad tím, co dokázali bolševici. Co se stydí o nich před lidmi mluvit, aby si nezadali.

A jak je to teď? Salámovou metodou nám oligarchie, za vydatné pomoci masmédií a oportunistických kariéristických politických loutek, všechny tyto jimi vydupané výdobytky a hodnoty postupně odebírá (viz. důchody, zdravotnictví, školství, levná energie…).
Jak můžeme uspět při hájení sociálních výdobytků, jak se můžeme posunout dál do spravedlivější budoucnosti, když si nevážíme odkazu předků, kteří nám tento veliký pokrok (sociální i materiální) vybojovali? Vždyť oni se paradoxně postarali i o pokrok na Západě a v celé Evropě. Nebýt přímé konkurence SSSR a celého socialistického bloku, myslíte si, že by kapitalisti sami od sebe budovali sociální státy na Západě? Myslím, že dnešek je jasnou odpovědí.

Závěr

A tak se lže a překrucuje, jak když tiskne. Chce se mi říci: Podle bolševika poznáte je! Kdo žongluje s tímhle pojmem a převrací jeho skutečný význam, na toho si dejte pozor. V každém případě je nebezpečný. Buď záměrně brání pokroku – nástupu společnosti, která by brala větší zřetel na zájmy většinové populace, nebo je to oklamaný člověk neznalý historie, bez rozlišení pravdy, a proto se pro řízení společnosti nehodí.

Naučíme se rozlišovat mezi dvěma krajními modely chování. Kariéristickým všežravým parazitizmem sloužícím zájmům oligarchické „elity“ k udržování davo-elitaristického systému řízení společnosti, který jim zajišťuje pohodlný bezpracný život všemocných polobohů, a na druhé straně jejich protikladem – lidmi, kteří skutečně pracují v zájmu pokroku a rozvoje národa a všeho lidstva, v zájmu míru a respektování různých kultur a národů. Bez toho nemáme šanci na vytvoření lepší a spravedlivější společnosti a její trvalou bezkrizovou evoluci do budoucnosti.

Jde o boj mezi vrcholkem společenské pyramidy, na kterém si pohodlně trůní nadnárodní oligarchická mafie (což jsou samozvaní vlastníci světového bohatství vytvořeného společnou prací všech lidí, a mecenáši masmediálně šířené dogmatiky – veškerých nadnárodními strukturami prosazovaných agend a ideologií, které jim zajišťují tento monopol i do budoucna) a jejím spodkem, který je tvořen naprostou většinou světové populace.

Tak to je prozatím vše. Teď se do nás můžete pustit, jací jsme bolševici!

P.S. Při tvorbě článku jsem využil výsledků kolektivní diskuse studentů KSB o bolševismu. Do článku je zakomponována řada citátů kolegů, takže je to v podstatě kolektivní dílo/názor.

https://ksb-csr.net/threads/bolsevizmus.1151/

14 komentářů

  1. Myslím si , že proti tomu zmatení , je potřeba lidem jednoduchým zapamatovatelným jazykem , vysvětlit podstatu Bolševika , Komunisty , Trockisty .
    Asi takto :
    Bolševik je člověk , který neusiluje o svoje hmotné obohacení . Chápe , že když bude dobře všem lidem , bude dobře i jemu a jeho rodině .
    Komunista je tvárný jedinec , plující v řečišti dané ideologie a snaží se pouze najít si zde své teplé místečko . Nemá potřebu cokoliv opravovat či pozměňovat , už v nefunkčním , uvadajícím systému .
    Trockista je nebezpečný sociopat , který je pro danou ideologii kdykoliv schopen obětovat cokoliv a kohokoliv , bez ohledu na následky .
    Lidé především potřebují jednoduchý , funkční a srozumitelný mustr , jak rozeznávat . Pokud toto budou mít , tak už budou moci pracovat a chápat samostatně . A to je přesně to , co by KSB měla dělat . Jednoduše vysvětlovat , až k plnému pochopení . Pokud budou mít lidé pocit , že jim tento způsob pomáhá v životě , tak se stane „to se rozumí samo sebou“ .
    Takové dlouhé články , většina lidí číst nebude . A jen malá část ze čtenářů , si z toho vytvoří opravu světonázoru . To je právě ten útes , na které se tříští velká část činnosti KSB . Mluví k lidem latinsky , tak , jako hloupý Honza .
    A tím se nesnažím nikoho urazit .

    1. Author

      Snažil jsem se psát srozumitelně, česky a dopadlo to jako vždycky… Stejnou argumentaci používá i moje žena: „Vždyť to vaše intelektuální plácání není k ničemu. Běžte raději dělat něco konkrétního!“
      Ano, je tu velká skupina lidí (většina), která sem nikdy nezavítá a číst dlouhé články nebude. Pro ně je určena jiná forma propagace např. na Facebooku, VK apod., kde jsou krátké zprávičky, videa, písně… a také každodenní kontakt s přáteli a často pro ně také vlivovými „autoritami“, které je mohou zaujmout svým novým názorem a pohledem. Pokud tito lidé cítí, že je jim praxe – realizace konkrétních akcí bližší, je to naprosto v pořádku. Přesto se domnívám, že tato činnost má sice pomalý a z počátku skromný dopad, ale přesto je diskuse nad uvedenými tématy enormně důležitá, a její následný přenos prostřednictvím těch, co jím čtení dlouhých latinských článků nevadí, do praktického života mezi lid je tím pomyslným bezstrukturním šířením informace o kterém se v KSB často mluví. Bez znalosti teorie nám hrozí krach našich cílů.

    2. Já myslím, že zde Putinovče tak trochu stavíš vůz před koně. Aby se lidé vůbec o toto dělení začali zajímat, musí porozumět tomu, co se opravdu dělo. Přinejmenším si začít pokládat otázku, proč za Stalina a setrvačně nějakou dobu po něm SSSR letěl nahoru jako raketa, a proč potom najednou začal místo toho upadat. Aby je to vůbec napadlo, musí je k tomu ponoukat právě takové články. Dost dobře si už nedovedu představit jednodušší podání. Řekni, proč by někoho mělo zajímat, kdo je to trockista, komunista či bolševik, když je to pro něj jeden čert? Socialismus zřízení, které se „neosvědčilo“, jak to „viděl na vlastní oči“?! A proto také nevidí jediný důvod proč se o podobné koniny zajímat? Je nutné, aby ho v diskusích lidé natolik vytáčeli, že mu to začne vrtat hlavou. Blbec se nezačne zajímat nikdy a ti přemýšlivější třeba nakonec své šedé mozkové buňky přece jen rozhýbou. Je neustále nutné vyvolávat diskuse na toto téma, protože kromě lidí to nikdo jiný neudělá. Žádné neziskovky za tohle placené nejsou!

      1. Nakonec každý dojde k tomu , že je nutné ze složitého vytvářet jednoduché , tak , aby to jednoduché šlo ještě zjednodušit a bylo možné to konzumovat všeobecně .
        Přišel na to VP SSSR , když ta základní práce , kterou tento kolektiv vytvořil , zapadla z toho důvodu , že ji četla jen malá skupina lidí , z nichž ji dočetlo ještě méně , ještě menší množství ji pochopilo a jen nemnohý tyto informace dokázal používat v praxi .
        Takže došlo k nevyhnutelnému a bylo nutné jednotlivé části rozebírat důkladněji v další písemné práci a tyto rozebrat ještě důkladněji . Říká se tomu zjednodušovat složité . Nakonec knih , které tuto základní práci zjednodušují , jsou desítky .
        Stejnou zkušenost udělal i Pjakin s kolektivem . Po vydání základní řady knih o křivých zrcadlech , bylo nutné z informačního hlediska vydávat dodatky a jednotlivé zmíněné informace dále rozepisovat v dalších materiálech . A zdaleka tomu není konec , zjednodušování – doplňování bude postupovat dále , v závislosti na tom , co bude informačně hořet .
        Vy si to neuvědomujete , protože žijete informačně , ve velice malé uzavřené skupině , která si zvykla používat svůj „latinský“ jazyk .
        Svého času si i Koba uvědomil tu základní skutečnost , že je třeba mluvit s člověkem jazykem , který dokáže vstřebat a který je mu srozumitelný . Proto lidem jednoduchým jazykem vysvětloval , co je třeba udělat a přitom se je pokoušel vmanévrovat do situace , kdy člověk měl odpovědět na otázku , kdy by svojí odpovědí potvrdil , že pochopil způsob řešení .
        Pokud budete někoho popichovat a mluvit na něho tak , aby nedokázal dané informace zpracovat , protože neodpovídají tomu , co běžně myšlenkově zpracovává , tak ty lidi pouze naštvete svým vytahovánímse a zabouchnete si dveře .
        Aby toto člověk viděl a chápal , tak musí z té uzavřené skupiny vylézt a vnímat své okolí , o co se zajímá , jak vnímá to , co probíhá a co ví o tom , kam je to směřováno .
        https://1url.cz/puDbZ

        1. Podívej, lidé v první řadě vychází z toho, co se povedlo „elitě“ vštípit jim jako základní pravdy. A to se dá bořit jedině tím, že jsou donuceni přemýšlet. Proč budeš vysvětlovat někomu, kdo je to trockista, když daný člověk odmítá socialismus jako takový, protože za přestavby byly prázdné regály v obchodech? Není třeba mu říci, že je poněkud podivné, že SSSR letěl za Stalina ekonomicky nahoru jako střela a skončil v devadesátkách s prázdnými regály? Že je to tak trochu schizofrenie? Že se tedy asi muselo v řízení něco změnit?! Jinak to prostě není možné. A ano, ono to není jednoduché. Teď jsem poslouchala jednoho Solovjova a nakonec jsem to musela vypnout, protože už jsem na to neměla nervy. Oni jsou mistři v tom vytahovat jednotlivá fakta z kontextu, ta zdůrazňovat a dělat lidem z toho všeho v hlavě guláš, a pracují na tom napříč politickým spektrem a pěkně si vzájemně přihrávají. Takže je to prostě tak, že dokud se lidé nenaučí myslet, nezačnou se zamýšlet nad tím, co je to řízení a jak probíhá, tak z toho není cesta ven. A co se týče článku, tak opravdu nevím, jak ještě jednodušeji by měl být napsaný!

          A ještě jedno ti řeknu, že když potápěli socialismus, tak komunisti takříkajíc tahali za kratší konec. Teď za ten kratší konec tahají oni a sociální procesy jsou neúprosné.

          Tentokrát ta Overtonova okna musíme využívat my a to právě vůči slovu bolševik, aby od jeho plného odmítání lidé dospěli k jeho přijetí. Jenže ne na základě postavaném na lži, ale na základě postaveném na pravdě!

          1. Když už je o tom řeč, tak mluvit o této historii dnes , už v podstatě nemá smysl , pokud to nebude vysvětlování , ohledně nějakého faktu v diskusi .
            To , co by měl každý člověk chápat , je ta objektivní skutečnost , že žijeme v udržovaném systému dvou lží . A je lhostejné , jaké jméno , barvu , či kulisu , tyto lži mají .
            Lidem je horem dolem podsouvána mantra o tom , že si musí vybrat . V současnosti pětišmejda , či šmejda Babiše . V zamlčení zůstává ten fakt , že obě tyto pasené uskupení šmejdů , mají společné majitele a pracují v návaznosti na likvidaci státu .
            A to , co v žádném případě lidé nemají sledovat , je odmítnutí těchto „menších“ zel , ze kterých se stávají generační zla , samo sebou přijímaných , další generací .
            Takže vzhledem k tomu co je pro vých. a stř. Evropu připraveno a souvisí to i s dosazením Fica , který mimo jiné , má zabránit předčasnému sociálnímu výbuchu na dobu , kdy to bude připravené pro celý nově připravovaný konglomerát států , je potřeba do těchto procesů vstoupit na národní pozici , odinstalovat stávající systém , zbourat jej do základů a přestavět tak , aby se každá skupina obyvatel , mohla prostřednictvím svého delegáta řízení přímo účastnit .
            Pokud se nepodaří zopakovat rok 89 , kdy se „samovolně“ kompletně v krátkém časovém oknu možností vzbouřilo obyvatelstvo socialistického bloku a vlastní rukou si vykopalo hrob , tak ty rozjeté procesy se zadrhnou . A bude možné se začít napojovat , na Ruskou harmoniku .
            A až tehdy začne mít smysl , odhalovat pozadí Bolševika , Komunisty a Trockisty .
            Pokud se to zadrhnout nepodaří , tak tyto debaty už budou jen zoctovatělým vínem .

            1. To je všechno pravda, jenže jak lidem vysvětlit v jakém to vlastně žijí světě? To je přece ten základní kámen úrazu. Dokud tohle nepochopí, tak budou mlátit se zavázanýma očima okolo sebe obuškem a odrovnávat se vzájemně mezi sebou. Ten boj neprobíhá geopoliticky, probíhá GLOBÁLNĚ. A jeho podstatná část se odehrává v Rusku, fakticky záleží na tom, jak to dopadne tam. My tady můžeme jen dělat všechno možné pro to, aby v Rusku vyhráli bolševici a zároveň se snažit lidem vysvětlovat, jak to je, aby byli připraveni reagovat, jakmile to bude možné. Mluvíš o lži jedna a lži dvě. A co takhle lidem říkat pravdu? Není to náhodou to, od čeho je třeba se odrazit? A fakticky to uspokojí i zaryté antibolševiky, protože zjistí, že to, co tak nenáviděli na pozdním socialismu bylo vlastně namířeno skutečně proti nim a opravdu to bylo špatné. Jen je třeba porozumět tomu, co předtím dokázali bolševici v čele se Stalinem a co pro nás všechny vybojovali, že tím, že je otočili proti bolševikům, je vlastně vodí za nos a míří to k tomu, aby o všechny ty výdobytky velmi rychle přišli. (Ono je velice jednoduché ohrnovat nos, když má člověk plný talíř, jenže ten lidem zajistili až bolševici.) Na to je nutné navázat, já z toho jinou cestu nevidím. Lidé musí pochopit, že tu jsou síly, které je plánovitě drží v područí a dusí! Že to není náhoda, že to není špatné řízení, že to není dokonce ani „špatnou lidskou“ povahou, že jsou neustále manévrováni do situací, kdy se mají mezi sebou buď přímo zabíjet, nebo alespoň v rámci přežití lézt po zádech ostatních a zadupávat je přitom do země. Jenže tohle není život, který by se někomu líbil, který by chtěl pro své děti. Je nutné jim říci, že to NENÍ NORMÁNÍ. Lidé to cítí, jen to neumí pojmenovat, neumí z toho najít cestu ven, protože se utápí mezi lží jedna a lží dvě. Proto je ta pravda tak důležitá! Dnešní komunisti v Rusku, přinejmenším ti nahoře, to je sajrajt. Takže dokud lidé nepochopí, co je vlastně špatně, budou je takoví sajrajti dál vodit za nos.

              Nevím, zda jsi četl Makarenka Začínáme žít. Tam jsou velice dobře popsané procesy řízení. Ta kolonie Kurjaž, to jsme teď my všichni. My žijeme v takové Kurjaži. A je otázkou, zda se najde takový kolektiv, který nám z toho ukáže cestu ven. Lidé ho budou následovat okamžitě a podpoří ho, protože prostě uvidí něco úplně jiného, než na co byli zvyklí, a z čeho neviděli tu cestu ven. Jenže ten kolektiv se ne a ne zformovat, protože jakmile se někde utvoří jeho zárodek, tak ho nadnárodní řízení zlikviduje. Oni moc dobře vědí, po čem jít. Je to tak, že se musí ty jednotlivé zárodky rychle pospojovat, aby proti tomu neměli šanci. Musí to být lavina. A jak má taková lavina vzniknout, když jsou lidé neustále přesvědčováni, že nic takového nikdy neexistovalo, že se to nikdy nikomu nepovedlo, že to není uskutečnitelné. A ono se to povedlo, uskutečnilo v říjnu 1917!

  2. Stoupající státní dluh… Starý finanční systém má padnout a přejít na nový. Padne-li FED a MMF, nebude komu dlužit. Svět se má tím oddlužit…A proč to nevyužít…
    Zásah do poněženek….nenažraný Západ si má sednout na „prdel“.Dozajista nejde pouze o nadnárodní korporace, které nejen v politice už si ani nevzdychnou. K tomu nenažranému Západu patříme i my. Nereálná a nafouknutá ekonomika světa se má dostat do reálných kolejí (v r. 2014 6 největších bank převyšovalo ekonomiku celého světa- vypovídá za vše..).Mají zmizet nepotřebné podniky. Těm potřebným pomůže opět zase stát v případě potíží.(Cituji Pjakina).
    Nejchudším lidem, hl. důchodcům, to byl zase stát, který pomohl , co se týkalo energií. Mně navýšili zálohy na elektřinu o 500,-:-D- nu kde je to masivní zdražování energií takové, jak strašili lidi v TV?…
    V podstatě neznám nikoho , kdo by nekouřil , neholdoval alkoholu , chodil řádně do práce a neměl co jíst…Vy máte ve svém okolí někoho takového? Vůbec mi nesouhlasí to co se všude žvatlá, jak strašně zchudli lidé, s reálným stavem …Jeden můj pacient mi řekl, že jim bude trvat ještě dlouho, aby lidi v ČR zchudli…Pouze už nekupují blboviny…
    Řekla bych že podle US jede náš stát pouze v ČT …US se nedávno vzdali Tchajwanu- a to mi stačí, abych věděla, jak zle už na tom jsou …
    Možná že se ze západní Evropy stane chalífát, možná že ne…
    Ve válce nás chtěli obětovat jak s Ukrajinou tak s Izraelem,ale nepodařilo se jim to, reálně jsme do války nevstoupili.
    Naopak došlo pouze k demilitarizaci … A co je cílem ruské koncepce? Demilitarizace světa, aby už nikdo si náhodou nerozmyslel, že začne válčit…
    Podle mě se prostě děje vše tak jak má a v tom co se děje jsou schovány vektory cílů…(A dokonce bych řekla, že určitým zásahem se vždy spláchne několik cílů najednou- dokonalé)…

    1. Milý nicku „Sísa“.
      Vybrat si pár letmo přečtených vět z KSB, okořenit sem tam citátem „z Pjakina“ a vyvodit z toho obdiv a chválu ke géniu premiéra Fialy a jím vedené demoliční vlády ČR snese jen srovnání s pověstným dortem, který upekli pejsek s kočičkou. 🙂
      Nic ve zlém – ale čtěte a dívejte se kolem sebe pozornějí a v širším okolí, než je vaše sociální bublina.

  3. Nemohu si pomoct, ale mám takový silný pocit z událostí (nikoliv z toho co se žvatlá v TV- TV totiž nemám, resp.jsem ji již asi 15 let nedokázala zprovoznit…), že změna konceptuální moci min. u nás v ČR , ne-li v celé Evropě opět min. , nastala přinejmenším již v době Covidu- a to za vlády té “ zvolené“ „prozápadní“ vlády, kdy každý jeden ministr dostal obsáhlou instrukáž od prez. Zemana, pokud si vzpomínáte. Navenek v mainstreamových mediích tato vláda neustále pravidelně „nasírá“ lid, což je fantastické, protože za ty kecy např.Fiala dokázal „nasrat“ i zaryté voliče ODS, ale je naprosto geniální, že k tomu, čím „nasral“ , vlastně pak nikdy nedošlo…Naopak…
    V době Covidu se „stát – ČR- opět- po dlouhé době od převratu- stal záštitou přežití národa. To rozhodně nebyl nikdy cíl NWO- to je přeci cíl ruské KSB. Lidé se měli tak dobře, že se jim ani nechtělo do práce se vracet. To že Covid vystrašil spoustu lidí byla jejich věc.Všichni měli možnost se dozvědět pravdu už jen tím, že v mainstreamových mediích byla pravda sdělována jako dezinformace, tak se lidé přinejmenším mohli min. zamyslet… Neudělali-li to, trpěli jako ovce…
    Nebudu tady pokračovat dalšími událostmi, které se pod rouškou Prozápadní vlády děly a dějí v naší republice možná každým dnem. Bylo by to na velmi obsáhlý článek.
    Možná jen zmíním změnu ve zdravotnictví, kdy stát znovu vstupuje do zdravotnictví- jsem stomatolog a mohla bych o tom vyprávět, vidím změny ve školství, kdy celé toto nepochybně skončí velmi pravd. opětovným odstraněním asistentů (protože jako nebudou peníze ) a tím i inkluze ze škol, učitelům se pak zvýší platy a stanou se opět elitou národa, která vychovává národní inteligenci, bez které se rozvoj žádného státu neobejde(Chceš-li zničit národ, zlikviduj školství a národ se zlikviduje sám, protože nikdo nebude nic umět a nic nebude fungovat…).
    Je toho velmi mnoho a je škoda, že zde na kob- foru se nadává na naši vládu, ale co tato vláda hraje za dokonalou dvouhru, kdy od protivníka máme klid, k tomu stačí naštvat všechny “ voliče liberály“ a za oponou naprosto mění celý stát, v podstatě dochází k “ systémové změně“, toho si zde nikdo nevšiml…
    Vlastně jde o bolševismus dnes a denně na talíři…

    1. „….Fiala dokázal „nasrat“ i zaryté voliče ODS, ale je naprosto geniální, že k tomu, čím „nasral“ , vlastně pak nikdy nedošlo…Naopak…“

      No – až tak „růžově“ to v žádném případě nevidím.
      Možná, že lidé nevnímají stále stoupající státní dluh, který musíme v rámci svého duševního zdraví ignorovat, ale státní zásah do peněženek je dostatečně výmluvný, než aby to i ten největší ignorsnt nezaznamenal.
      A podle posledních předpovědí bude už brzy mnohem hůř.

      Nemá cenu si něco nalhávat. Naše „protilidová“ vláda jede podle US příkazů a ty rozhodně nemůžeme vnímat jako snahu o „systémmovou změnu“ k lepšímu.

      Rostislav Iščenko při jiné příležitosti potvrzuje, co mnozí už řeki/napsali:
      „V Americe je již akceptováno jako samozřejmost, že Evropa může být obětována“.
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2023/12/usa-obetovaly-ukrajinu-nevyhraly-je.html#

    2. Author

      Na věci se nelze dívat objektivně skrze dění v české kotlince, svět je globalizovaný a české loutky jedou podléhají vyššímu velení, které nějaké paradoxy (opičí prcky) neřeší. Kdyby šlo pouze o manipulaci s vědomím davu, a ne o skutečný boj se zlem, bylo by skutečně nutné organizovat Covid 19 nebo válku na Ukrajině (kdy umírají lidé)? Nebo záměrně vyzíváte k pasivitě, vše se vyřeší samo, pohoda?
      Když něco vypadá jako kachna, káchá to jako kachna, a zanechává to po sobě exkrementy v podobě nutelly, tak je podle mého lepší předpokládat, že je to skutečně kachna, a zařídit se podle toho.

    3. Síso, to je opravdu hodně extrémní myšlenka, že Fialova vláda je parta skrytých bolševiků, kteří pod pláštíkem navenek zdůrazňovaného „neoliberalismu a eurohujerství“ skrytě pracují na záchraně českého státu. Musíš pak dovysvětlit, jakým způsobem přispívá Fialova vláda k záchraně českého státu, když realizuje např.: 1) přenesení veškeré daňové zátěže na nejchudší vrstvy obyvatel, 2) likvidaci českého zemědělství pod heslem antibabiš, 3) torpédování stavby nových jaderných, plynových a uhelných elektráren a podporu nestabilních zdrojů energie, 4) deindustrializaci prostřednictvím uměle navyšovaných cen energií a prostřednictvím otevřeného vyhlášení nepřátelství vůči zemím, které považuje americký protektor za své ohrožení, 5) z toho vyplývající diplomatickou izolaci ČR, 6) oddanou podporu vysávání naší země ze strany nadnárodních korporací včetně obchodních řetězců, 7) nákup předražených a nefunkčních amerických útočných systémů včetně F35, 8) prohlubování marasmu ve školství, 9) kriminalizaci jiného názoru, 10) trvalý tlak proti Benešovým dekretům atd. atp.

      Jinak ale určitě souhlasím s myšlenkou, že některé struktury, které se zdají být sloupem režimu, ve skutečnosti velmi intezivně pracují na jeho diskreditaci. Tak normalizační Státní bezpečnost navenek chránila státní zřízení např. tím, že zapalovala a vyvlastňovala statky, na kterých máničky organizovaly soukromé bigbítové koncerty, které zřízení ničím neohrožovaly, čímž však naopak Státní bezpečnost cíleně vytvořila celou generaci zuřivých antikomunistů. Stejným způsobem současná BIS organizací ricínových a vrbětických skandálů a prosazováním rusofobního diskurzu zdánlivě chrání liberálně-demokratický režim, avšak ve skutečnosti ho cíleně diskredituje.

      Ale že by tomu mohlo být naopak; že by Fialova vláda předstírala sofistikované záškodnictví a přitom pracovala ve prospěch ČR, to opravdu nikde nevidím. Pokud tím, Síso, narážíte na odkup plynovodů a plynových úložišť státem, tak to zpočátku naše vláda vehementně odmítala, a byla k tomu evidentně donucena tlakem starých evropských elit navázaných na Vatikán, které začaly vehementně podporovat projekt Rakouska-Uherska II. Ale především, naše vlády dlouhodobě, a Fialova vláda zvlášť, bohužel žádnou subjektivitu nemají. K tomu je potřeba, při absenci národních elit, tlaku státního národa, který zůstává jediným nositelem státnosti.

      Takže za mě shrnuto: Fiala je sebeobětujícím se bolševikem asi stejně jako Timmermans ochráncem svébytných kultur evropských národů nebo Netanjahu vizionářem palestinsko-izraelského smíření.

      1. Fidelo, v nejprvnější řadě jsem rozhodně Fialu nenazvala Bolševikem, v každém případě je Fiala Loutkou- musí být jako všichni ostatní, protože při vší úctě k němu nevěřím, že by byl takový znalec teorie a praxe, vč. abstinence alkoholu, psychotr. aj. omamných látek, aby mohl sám řídit. .. kdo tam (ve vládě) ostatně takový je?…
        Jen jsem si všimla, že zdaleka ne vždy to co říká, se skutečně v reálu děje…ad1) o tom, že převedl daňovou zátěž na nejchudší, informace jak je to v reálu nemám,o těch nejchudších, že by se dostali do stavu, že by neměli co jíst( při abstinenci alkoholu ,kouření cigaret a p.) o tom bohužel nic nevím, jen vím, že snížili DPH nejdůležitějším potravinám, a o tom „diskutují“ s řetězci- zda v té „diskuzi s řetězci“ mají nějaký záměr-to bohužel neumím posoudit( já bych to využila k jejich ev. znemožnění a vyloučení ze společnosti jakýmkoliv způsobem)…ad2) zemědělství, resp. dnešní Zemědělské a.s. fungují jako korporace, nikoliv ani náhodou jako fungovala kdysi JZD, která živila celé okolí a celý národ…I já bych se je snažila restrukturalizovat- a jak jinak, než že ty stávající zatáhnu na dno a následně zrestrukturalizuji, tak jak se to třeba děje ve zdravotnictví)..ad3)velmi důležitá a vlastně naprosto stěžejní pro mě byla informace, že dostavbu Temelína nezískal ten americký holding, už nevím jak se jmenoval…(podobně to bylo tuším s litiem)..ad4)již Pjakin kdysi nedávno prohásil, že je třeba zlikvidovat nepotřebné podniky, a těm potřebným pak ev. stát pomůže…Jak to udělat , když ne pod všeobecnou záminkou celkové jakoby deindustrializace?… Navíc tímto jsou zastaveny až znemožněny jakékoliv výroby zbraní v neposlední řadě( a co se děje na Ukrajině?- demilitarizace a zároveň ve světě- deindustrializace- a je tu perfektně splněn cíl o demilitarizaci celého světa…“Otevřené vyhlášení“ naší země jako „nepřátelské“ vůči Rusku nepovažuji v tomhle období grandiozních změn za relevantní..,.ad5) zda jsme „diplomaticky izolovaní“, k tomu se opravdu vyjádřit nemohu , jsem stále dole…ad6) útok na nadnárodní korporace vidím právě v těćh procesech třeba zrovna té deindustrializace a útoků na obchodní řetezce ap., aby se podřídily státu- prostě snížené DPH se promítne, hotovo, tečka…ad7)může to být součástí řízení demilitarizace světa, jak je to reálně s platbou za ně, nemohu říct, nemám info, ale jestli jsou na „dluh“, dovedu si představit, co se stane s „dluhem, až padne ten, komu to dlužíme…ad8) o prohlubování marasmu ve školství reálně informace nemám, vím jen, naopak, že jako neustále nejsou peníze, a dozajista by se mi hodilo toto informační pole k vyhazovu- odstranění asistentek z normálních škol a tím i celé inkluze, takže ne krok vzad ani marasmus ale obrovský posun vpřed, navíc jsem přímo mluvila s jednou učitelkou, která mi potvrdila, že se jim v posledních pár letech zvýšila mzda několikrát, narozdíl od asistentek…ad 9) nejsem kriminalizována za jakékoliv názory proti nynějšímu informačnímu poli… a to jsem v kontaktu s celou řadou policistů…., ale nemohu posoudit jiné ad10)“Tlak“ proti Benešovým dekretům je jedna věc, jejich ev. „reálné zrušení“ by byla druhá věc….
        Rozhodně nejsme suverenní země a vzhledem k možná ještě přebývajícím tlakům ze Západu se dozajista musí informačně manévrovat…a klamat… státní elity a ty co ničemu nerozumí…
        To je můj názor, když sleduji informace, a zvláště ty, co někoho zvednou ze židle a ten se již neposadí:-D, a je mi dáno tam či někde vysledovat reálné děje uvnitř společnosti…a toto se v řadě případů rozchází…
        Na přeměnu řízení tlakem národa- odspodu- nevěřím (jako p. Kolář sděloval lidem , jak Nemo zachránil ryby, ale to že je zachránil jenom na chvíli, než rybář udělá stokrát pevnější sítě,a tak stále dokola, o tom nemluvil…Ale když se změní konc. moc nad rybami- místo rybáře přijde člověk s lidskou strukturou psychiky a vnímáním Božího Záměru- tak ty ryby budou svobodné již navždy)…Podle mého názoru se svět může změnit až změnou koncept. moci, a je jedno, která loutka pak bude sloužit, když bude nedostatek „kádrů“…lepší loutka než nekvalitní „kádr“…
        Jsem optimistická, že? Díky, Bože, za to…:-)
        Budu s Vámi ráda diskutovat…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..