Z Čech až … do Barnaulu!
V.V. Pjakin speciálně (ale nejen) pro české a slovenské publikum odpovídá na otázky týkající se našich zemí (států) i oblastí střední a východní Evropy.

V pořadu zazněly otázky:

  1. Na Slovensku proběhly před měsícem volby, na základě kterých byla odstavena proamerická vláda. Mohl byste okomentovat, jak tato skutečnost ovlivní středoevropský prostor, samozřejmě včetně České republiky, a to i v kontextu právě proběhnuvších voleb v Polsku?
  2. Před třemi lety jste se vyjadřoval k lichtenštejnské žalobě na ČR u Evropského soudu týkající se majetku zkonfiskovaného na základě Benešových dekretů. Odpověděl jste v tom smyslu, že tato věc souvisí mj. s projektem budování subjektu Intermária, resp. s obnovováním R-U a zmínil jste souvislost se zbouráním Koněvova památníku.
    Od té doby se u nás do čela státu dostala silně proamerická vláda i p-rezident. Ten se chce nyní dohodnout s rodem Lichtenštejnů na mimosoudním vyrovnání. V podstatě jde o prolomení Benešových dekretů.
    Jaké důsledky pro ČR a zejména její občany, příp. pro celý středoevropský prostor bude mít, jestliže k dohodě dojde? Je tato inciciativa stále zaštiťována GP nebo se jedná o pokus US st. elit získat či udržet Prahu pod svým vlivem?
  3. Válka na BV vyvolá (a už vyvolala) velký pohyb obyvatelstva. Předpokládáme, že se tento pohyb dotkne i Střední Evropy a jmenovitě ČR, kterou B. Netanjahu před několika lety v rozhovoru s prezidentem M. Zemanem označil ze největšího přítele Izraele v Evropě. Naše vláda je silně proizraelská a v Praze izraelští investoři postavili plno bytů, které jsou dosud prázdné, nejspíš připravené pro izraelské „elity“. Rovněž očekáváme příliv uprchlíků ze západní Evropy v souvislosti s formováním Evropského islámského chalífátu, které je na spadnutí. Co v tomto směru máme očekávat a jakým způsobem se lze takovému tlaku, pokud vznikne (a on už vzniká min. na 4.prioritě velice silně) bránit?

S V.V.Pjakinem hovořil Jan Buzek – www.zakazanevzdelani.cz.

Otázky pro příští setkání s Valerijem Viktorovičem posílejte na mail, určený POUZE k tomuto účelu: otazkypropjakina@volny.cz.

Přejeme vám příjemný poslech a doufáme, že jsme vám tímto počinem udělali radost. Za tým spolupracovníků: Yveta + Honza

Video s titulky

Video s českým dabingem


1 komentář

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..