Ministerstvo obrany chce přebrat řízení wagnerovců od 01.07.2023, Šojgu vydal rozkaz, že všichni musí podepsat smlouvu s ministerstvem obrany:

Rozkaz ministra obrany Šojgu:  Od 1. července budou mít všechny dobrovolnické jednotky v Ruské federaci povinnost podepsat smlouvy s ozbrojenými silami RF. To platí i pro soukromé vojenské společnosti.

K dnešnímu dni mají různé ruské soukromé vojenské společnosti jako SVS Wagner formální status „dobrovolných formací“.

https://t.me/YUGLIVE/26732

Prigožin to odmítl, zde:

#1788 Zveřejňujeme otázku redakce projektu Stráže vlasti a odpověď:

Zdravíme. Obrací se na vás redakce projektu Stráže vlasti. Objevila se informace, že Šojgu vydal rozkaz, který zavazuje všechny dobrovolníky k podpisu smlouvy s ministerstvem obrany od 1. července. V první řadě je tato procedura zaměřena na dobrovolníky z Wagnera. Co to znamená pro SVS Wagner? Nyní přejde celé její velení do rukou ministerstva obrany? A jak to ovlivní efektivitu wagnerovců? Předem díky za Vaši odpověď.

Zveřejňujeme komentář Jevgenije Prigožina:

„Tyto rozkazy a vyhlášky, které píše Šojgu, platí pro zaměstnance ministerstva obrany a pro vojenský personál. SVS Wagner nebude podepisovat žádné smlouvy s ministrem obrany Šojgu. SVS Wagner je organicky zabudována do celkového systému a koordinuje své akce s generály zprava, zleva, s veliteli jednotek, má hluboké zkušenosti a je vysoce efektivní strukturou. Většina vojenských jednotek bohužel takto efektivní není, a to právě kvůli tomu, že Šojgu neumí vojenské útvary normálně řídit. Takže jeho vyhlášky nebo rozkazy se vztahují výhradně na ministerstvo obrany a na ty, kteří jsou pod ministerstvem obrany. V důsledku tohoto jeho rozkazu se může stát, že nám nebudou dávat zbraně a munici. Uvidíme, co se stane, až jim bude ouvej, potom přiběhnou a přinesou zbraně i munici s prosbou: „Pomozte!“

Pokud jde o podřízenost, SVS Wagner se samozřejmě naprosto podřizuje zájmům Ruské federace a vrchnímu veliteli. Na příslušném území, podle rozkazů Gerasimova a Šojgu, SVS Wagner koordinuje všechny své akce a plní úkoly stanovené armádním generálem Surovikinem. A protože Surovikin je inteligentní, kompetentní a zkušený velitel, tak úkoly, které SVS Wagner vypracovala společně s ním a prováděla jeho jménem, ​​vykazovaly vysokou úroveň efektivity a úspěchu.

https://t.me/concordgroup_official/1194

Zřejmě se J. V. Prigožina pokusili podplatit i jinak, aby vyklidil pole:

#1790 Zveřejňujeme otázku redakce edice MOS. NEWS a odpověď:

Zdravíme kolegové!

Vážený Jevgeniji Viktoroviči!

Na internetu se objevuje stále více zdrojů, které tvrdí, že jste dostal nabídku stát se buď hlavou regionu nebo šéfem nějaké státní struktury. Podle informací jste tyto nabídky odmítl. Jak to můžete okomentovat?

Zveřejňujeme komentář Jevgenije Prigožina:

Na Rusi je takové jedno přísloví: Je lepší zemřít jako hrdina než žít jako pederast. Proto je lepší zemřít pro Vlast, než vést potupný život v byrokratickém řetězci.

Ještě podotýkám, že se objevili útoky například v podobě obviňování z kšeftování při zásobování, které měli J. V. Prigožina přimět couvnout. Bohužel se k tomu snížil sám Ramzan Kadyrov, cituji z jeho komentáře:

„Je mnohem více otázek, se kterými můžeme přijít a položit je takzvanému spolubojovníkovi Prigožinovi. Kdo například dodává různé potravinářské výrobky pro potřeby Ministerstva obrany Ruské federace a má z toho dost dobrý stabilní příjem? Jsme dobře obeznámeni se všemi delikátními podrobnostmi tohoto procesu.“

https://t.me/RKadyrov_95/3684

A zde je Prigožinova odpověď v této věci. 6. června poslal na ministerstvo obrany dopis adresovaný osobně ministrovi obrany Šojgu, kde píše, že žádá o zrušení závazku dodávat potraviny vojákům v rámci speciální vojenské operace, aby si za společnost Konkord našli náhradu, v důsledku toho, že na základě vnucovaných mu nových smluv by byl nucen používat služeb dodavatelů, včetně z nikoliv přátelských států, kde by fakticky nebyla zastropována cena za jednodenní vojenskou potravinovou dávku, a tudíž by šlo fakticky o rozkrádání státního rozpočtu. Uvádí tam, že ze zisku skupiny společností řízených společností Konkord dodávajících potraviny ruské armádě se financovalo prosazování zájmů Ruska v Africe – do května 2023 to činilo 147 miliard rublů – tudíž ty peníze nešli jemu osobně!  Níže odkazy na tento komentář i příslušný dopis.

https://t.me/concordgroup_official/1191

https://t.me/concordgroup_official/1192

A zde jsou některé reakce velitelů SVS Wagner na rozkaz ministra obrany Šojgu:

Čaroděj, velitel SVS Wagner, hrdina Ruska:

V roce 2014 jsem odešel z ozbrojených sil Ruské federace a byl jsem okamžitě přijat do naší organizace – SVS Wagner.

V SVS Wagner jsem dostal možnost se realizovat jako voják i v řízení!!! Na rozdíl od ministerstva obrany Ruské federace, kde počínaje Serďukovem začalo probíhat na základě jeho 400. rozkazu dělení důstojníků na zasloužilé a nezasloužilé, nebo spíš zasloužilé a ne dost zasloužilé, přičemž se stejným pracovním vytížením a úkoly. Výsledkem tohoto rozkazu došlo k likvidaci vojenského soudružného kolektivu, který nahradilo PATOLÍZALSTVÍ!!!

No a „třešničkou“ na dortu se stal soudruh Šojgu v roli ministra obrany Ruské federace, za kterého se v armádě přestalo cenit kritické myšlení a nestandartní přístup a nastoupila servilnost směrem nahoru s podlézavostí!!!! To za něj byly zavedeny foto a video hlášení a nekonečné videokonference!! Vnější zástěrka se stala důležitější než obsah!!

Šojgu je ten, kdo nemá ani ponětí, co je to vojenská služba, posádky, polní výjezdy, všemožné svízele strádání, kterých by byl dlouhý seznam!!! A nakonec, vůbec netuší, co je to VÁLKA!!!

Šojgu, to je ten člověk, který namluvil ruskému lidu falešný pocit jistoty v naši udatnou Rudou armádu!!! Nekonečnými přehlídkami, fešnými uniformami a vysokými mzdami!

Člověk, který si za zásluhu připisoval to, na čem žádnou neměl…  i když by moc chtěl!!! Mluvím o slavných vítězstvích nad teroristy ISIL v Sýrii, a jmenovitě: první Palmýra, druhá Palmýra, Akerbat, Dajr az-Zaur, Damašek!!! Jenže ti znalí přesně vědí, kdo hrál v těchto vítězstvích první housle!!!

Člověk, který z konfliktů ve Středoafrické republice, Libyi, Mali nevyvodil žádné závěry!!!

Po porážce Arménie Ázerbájdžánem, přičemž arménská armáda byla kopií armády RF…, ani z toho nikdo na ministerstvu obrany RF neučinil žádné závěry !!!

A teď, když do naší země přišlo neštěstí … země, která zrodila Alexandra Něvského, Dmitrije Donského, Potěmkina, Alexandra Suvorova, Kutuzova, celou plejádu velitelů Velké vlastenecké války pod vedením soudruha Stalina ….. chce Šojgu opět odhrábnout žhavé uhlíky cizíma rukama!!!

Tento muž není hoden toho, aby věrní synové své Vlasti, kteří její zájmy hájili v mnoha konfliktech, a prošli ohněm, vodou a těmi nejtěžšími zkouškami, kteří ztratili své spolubojovníky ne na papíře, ale v životě … uzavřeli smlouvu s RYTÍŘEM MALTÉZSKÉHO ŘÁDU!!!

Naše odpověď je NE!!!!!

https://t.me/razgruzka_vagnera/152

Paladin, velitel SVS Wagner, hrdina Ruska:

Odešel jsem (z armády RF) v roce 2004. Již tehdy začal úpadek ministerstva obrany Ruské federace. Všude kvetla korupce a řiťolezectví, skuteční bojoví velitelé byli ve velkém zatlačováni do pozadí a tlačeni k tomu, aby odešli.

V roce 2014 jsem nechal své podnikání a přišel, protože Vlast je jen jedna. Našel jsem novou rodinu v podobě bratrství v SVS Wagner, kde je vše na férovku a spravedlivé, kde se sešli ti nejzkušenější a nejkvalifikovanější dobří vojáci a velitelé. Kde nejsou prokurátoři ani Výbor matek vojáků, co armádu proměnili ve školku.

Ve výsledku, o 19 let později, vidím, že je to stále stejné, prohnilé až do základů, jen v novém balení. Všude trčí uši západních států a korporací. Neexistuje zločin, který by kapitalista nespáchal. Pro zisk ve výši 300%. A co nás čeká v takové budoucnosti???? Šojgu požaduje, abychom přešli pod jeho prapory… nebojovali za Vlast, nezachraňovali Otčinu.. ale ocitli se v jeho moci.

Ukažte mi alespoň jedno z jeho vítězství. Je jedna pravda známá všem od dětství. S kým se dáš dohromady, takový budeš. Jeho metodou je „rozděl a panuj“, to je jasná vlastizrada. Protože kdo přejde pod prapor slabého a tupého lídra, nikdy nezvítězí. A my nemáme na výběr, buď vítězství nebo náš stát zahyne. A to znamená definitivní zotročení Západem nebo stát se podestýlkou Číny , to jsou pro Rusy velmi zasrané výhledy a s tím se my nespokojíme.

https://t.me/razgruzka_vagnera/150

Zombie, velitel SVS Wagner PMC, hrdina Ruska:

„Po 15ti letech služby v ozbrojených silách Ruské federace mohu s jistotou říci: že všichni šli do soukromé vojenské společnosti, aby přinášeli prospěch své vlasti. Nedělali to kvůli velkým penězům ani za byty a sociální balíčky. Tato privilegia nemáme. Odcházeli jsme z armády kvůli špatnému velení, patolízalství a lakování na růžovo, které v armádě kvetly. V armádě před speciální vojenskou operací vojáci sloužili za hmotné výhody a i mezi lidmi se o nich mluvilo jako „hypotéčnících“. Ale když začala operace, začali hromadně odcházet, protože sloužit za byt je jedna věc a umírat pro Vlast druhá. Během speciální vojenské operace jsme spolupracovali s ministerstvem obrany a situace se nijak nezměnila – je to deprimující. Velitelé pluků spěchají podat hlášení o úspěších a přikrášlují výsledky. Velitelé praporů sami dávají ruce pryč od vedení bojů, protože nemají zkušenosti s vedením války, nedokážou zhodnotit situaci, a tak bojuje rotný Vaňka a ruský voják, které jejich nadřízení ponechávají smrti na pospas bez spojení, bez zajištění, bez pomoci. Takže my zásadně nesouhlasíme s tím, abychom šli na takovou smrt, abychom takto hloupě umírali. Padnout je snadné, ale přežít, vyhrát, vrátit se ke svým rodným – to je něco jiného!!!!! Chceme svými činy prospívat vlasti a s příchodem ministerstva obrany by se vše vrátilo do starých kolejí, kvůli čemuž jsme odešli. Nejsme žádní žoldáci, jsme VLASTENCI!!!!!

https://t.me/razgruzka_vagnera/155

Pionýr, velitel SVS Wagner, účastník bojových akcí v Sýrii, Středoafrické republice, Súdánu, Mali a v dalších zemích, kavalír pěti vyznamenání Za statečnost:

Tím rozkazem o dobrovolnících si Šojgu nestaví za cíl právní ukotvení postavení ani kontrolu nad činností vojenských útvarů, ale chce tak připravit SVS Wagner o možnost dostávat vybavení, zbraně a munici, a to i přes nedostatečný počet lidských zdrojů a bojeschopných jednotek na frontě. Chce se zbavit toho, kdo je podle jeho názoru jeho konkurentem, kdo konkuruje jeho osobním ambicím. Strach ze ztráty toho, co si nakradl (jinak se to říci nedá), ho nutí ke zneužívání úředního postavení pro řešení svých osobních cílů, jinak se to vysvětlit nedá. Po tomto rozkazu se poslanci v Dumě, bývalí podobně smýšlející generálové a nohsledi ministra obrany pokusí „protlačit“ zákon o soukromých vojenských společnostech, aby byly takové vojenské útvary s konečnou platností uznány za nelegální s možností trestního stíhání. Jeho služební postavení a administrativní zdroje mu umožňují realizovat celý tento mechanismus k odstranění v první řadě vedení SVS Wagner, které značně brzdí „prosperitu“ jeho klanu, klanu Šojgu. Jeden člověk se tu prohlásil za arbitra lidských osudů celé země. Prakticky se vymkl kontrole Vrchního velitele. Šojgu se všichni bojí, protože má monopol na zbraně, tedy potažmo na životy lidí i život celé Ruské federace.

Poté, co jsem přísahal věrnost svému lidu a Otčině, jsem stále připraven bránit Rusko se zbraní v ruce jak před vnějšími nepřáteli, tak před těmi vnitřními, kteří staví své vlastní zájmy nad zájmy občanů země a vůbec celého státu.

https://t.me/razgruzka_vagnera/156

Divoký, velitel SVS Wagner, hrdina Ruska:

Většina velitelů z ministerstva obrany se mnou bude souhlasit, že vedení ministerstva obrany Ruské federace je společenstvím neprofesionálů, kteří naši armádu nejen nedovedou dovést k vítězství, ale na každém kroku ji dehonestují. Proto navrhuji stejný dokument, pouze s opačným přestupem, že SVS Wagner je připravena přijmout do svých řad vojáky z ministerstva obrany za společně platných, bratrských podmínek. Jsme připraveni s nimi dál bojovat ruku v ruce až do Vítězství Velkého Ruska.

Pokud jde o Šojgu a jeho družinu. Navrhuji, aby nejpozději do 20. června absolvovali kvalifikační komisi v našich polních táborech, kde se doškolí. Ve výsledku, pokud někdo po tomto cvičení a zkoušce důvěry skončí s výsledkem „posral se“, tak se vzdá svého postavení, nárameníků a nezaslouženě získaných ocenění. Vrátí své děti ze zahraničí, zruší jejich dvojí občanství a převede nemovitosti v zahraničí do fondu na pomoc příbuzným těch, kteří zemřeli ve speciální vojenské operaci.

https://t.me/razgruzka_vagnera/154

Na tom telegramovém kanálu je těch reakcí víc.

J. V. Prigožin to shrnul následovně:

#1791 Zveřejňujeme prohlášení Jevgenije Prigožina:

Nezbývá mi než sdílet názory velitelů SVS Wagner na rozkaz Šojgu převést SVS Wagner pod ministerstvo obrany. Zároveň za sebe mohu říci, že kdyby byl ministr čestný, odvážný a kompetentní, myslím si, že by každý podepsal oběma rukama. Ale v současné situaci to, jak vidíte, není možné.

Jen ještě přidám tu skutečnost, že zcela cíleně nebylo SVS Wagner, když dobývali Bachmut/Arťomovsk dodáváno dostatečné množství munice, což se nedá nazvat jinak než cílená likvidace. Také došlo k „chybnému“ zaminování týlové cesty, po které se měli wagnerovci stahovat poté, co řádně předali osvobozený Bachmut ministerstvu obrany. Tu chybu potvrdil velitel ministerstva obrany tím, že po nich ještě pro jistotu o střílel, když tu cestu začali odminovávat! Prý z osobní zášti. Závěry si učiňte sami.

https://t.me/concordgroup_official/1141

https://t.me/concordgroup_official/1144

4 komentáře

  1. Author

    A tady si Kadyrov pochvaluje, jak bude šlapat pod MO, potažmo pod podpindosníkama. No bodejť, ten už šlape a podpis žádného papíru to nezmění. A proto bude chvíli křičet, když se mu něco nebude líbit, a potom bude bičem a cukrem zahnán do řady a nic se nezmění, jako se mu to stalo na začátku SVO. Vojáci budou umírat a fronta se bude posunovat sem a tam ve scénáři Atavia Proxima. Pokud do toho nezasáhnou nějací buřiči jako wagnerovci. Za které se měl postavit a neudělal to.

    https://t.me/RKadyrov_95/3691

    Všichni by asi byli rádi, kdyby skutečně MO pracovalo, jak má. Jenže v dané koncepci to není možné. Už i Babakov zmínil, že jde o ideologicky rozdílný přístup v souvislosti s finančně-ekonomickým blokem. Bohužel to samé platí pro stávající MO.

    Ten Babakov zde od 52 minuty
    https://t.me/vecher_soloviev/240

    /Shrnutí od Viliama: Včera večer u Solovjova Alexander Babakov formou svojho výstupu okná Overtona „vyvetral“ a obsahom výstupu ich rovno „vykopával“. Znova premostil zo 6. na 4. prioritu v duchu „úspešné prístupy a postupy na fronte treba zopakovať aj v ekonomike“. Podpichol ignorantov v centrálnej banke, ako slabo reagujú na dianie aj info výstupy na platforme relácie. Babakov skritizoval až sparodoval, ako CB pokračuje v prežitom modeli kde je Rusko len surovinový prívesok, ako 2,5% rozvoj presahujúci ich „chybné“ prognózy nazývajú „prehrievaním“ a udržujú vysoké úrokové sadzby. Obvinil ich z ekonomickej paradigmy 90. rokov a vyzval k potrebe formulovať o novú ekonomickú ideológiu ako usiluje prezident Putin. Vyzval k obmedzeniu exportu do štátov, ktoré otvorene usilujú o deštrukciu Ruska. Pripomenul že aktuálne má štát dosť zdrojov na rozvoj celej ekonomiky aj aby priamo financoval potrebné odvetvia bez bánk. Obvinil MinFin, z umelého panikárenia. Bez silných slov opisom procesov v reálnej mierke a miere odhalil ekonomickú diverziu MinFin až parazitizmus bankárov v centrálnej aj súkromných bankách poukázal na ich zlé prognózy. Otvoril otázku zákona o centrálnej banke – je „čas sa nad tým zamyslieť“, pričom na konkrétnych procesoch priamo odhalil toxickú diverznú činnosť CB. /

    A zde v ruštině ještě jeden z velitelů SVS Wagner, který osvětluje i Sýrii
    https://telegra.ph/EHto-uzhe-bylo-Ili-ehto-ehffekt-dezhavyu-06-12-2

    Připisuje „podivné“ jednání MO závisti. I kdyby to nakrástně byla závist, tak se jedná jednoznačně o vlastizradu. Jenže to bohužel není jen závist, prostě se zde prolíná globální řízení s tím geopolitickým. Podpindosníci prostě šlapou za nadnárodní řízení a ne za svůj stát.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..