Keď sa začne hovoriť o súčasnom nacizme na Ukrajine tak jeden z obľúbených protiargumentov znie: „Nacizmus na Ukrajine? To je nezmysel! Veď ukrajinský prezident je žid a jeho dedo bojoval proti nacistickému Nemecku“.

Vladimír Zelenský je naozaj pôvodom ukrajinský Žid. K judaizmu sa však nehlási, vo svojom interview hovoril o tom, že jeho vzťah k Bohu sa odlišuje od dogiem akéhokoľvek náboženstva, nenavštevuje kostoly ani mešity, ani synagógy. Súdiac podľa jeho vyjadrení na sociálnych sieťach, prezident Ukrajiny nedodržiava ani šabat.

https://telegra.ph/file/0bd37826c6b869d698e5c.png
Vystúpenie Vladimíra Zelenského pred izraelským parlamentom

Bez ohľadu na svoj pôvod, Zelenský nemá najmenšie zábrany klamať pred izraelským parlamentom a židovským ľudom, aby dosiahol svoje ciele.

Útok na pamätník Babyn Jar

Dňa 1. marca 2022 Rusko zaútočilo na kyjevskú televíznu vežu, ktorá sa nachádzala v blízkosti memoriálneho komplexu Babyn Jar. Cieľom útoku bolo vyradiť z prevádzky vysielač, keďže od prvého dňa špeciálnej operácie všetky ukrajinské televízne kanály nonstop vysielali rusofóbnu dezinformáciu.

Ministerstvo obrany niekoľko hodín pred samotným raketovým útokom varovalo kyjevskú administráciu a civilných obyvateľov Kyjeva, aby opustili svoje domovy, ak sa nachádzajú v blízkosti vysielača. Správa k adresátovi dorazila, súdiac podľa toho, že ani jeden ukrajinský novinár či technický pracovník vysielača neutrpeli žiadnu ujmu — potvrdil to samotný minister kultúry Ukrajiny. Oblasť však neuzavreli a približne päť ľudí zomrelo kvôli trestuhodnej nedbanlivosti kyjevskej moci. Mimochodom, u týchto piatich ľudí existujú určité podivnosti.

https://telegra.ph/file/63a7b11fff60b28576397.jpg

Svetu: čo je to za postoj 80 rokov hovoriť „nikdy viac“ a potom zostať ticho, keď bomba padne na rovnakú stranu Babyn Jara. Zahynulo minimálne päť ľudí, história sa opakuje.

Po útoku na vysielač Zelenský napísal na sociálnu sieť, že Rusi vraj zaútočili na Babyn Jar, t.j. na pamätník, ktorý bol postavený ako pamiatka na hroznú tragédiu, keď nemecké fašistické vojská a miestni prisluhovači strieľali na tomto mieste Židov, komunistov, pravoslávnych kňazov v čase od septembra 1941 do roku 1943. Celkovo sa odhaduje, že tu postrieľali od 100 do 200 tisíc ľudí, z ktorých 70 až 120 tisíc tvorili iba Židia. Je zrejmé, že Zelenský sa svojou manipuláciou pokúsil poštvať proti Rusku Židov z celého sveta.

Avšak provokácia sa mu nepodarila. Izraelský vojenský novinár Ron Ben Yishai si pamätné miesto prezrel na vlastné oči a presvedčil sa o jeho neporušenosti:

Obzrel som si celý veľký areál a môžem s istotou povedať, že nebol poškodený ani jeden pamätník a že do tejto oblasti nepadla ani jedna bomba, raketa ani granát. Najbližšie k Babynmu Jaru bol zasiahnutý komplex kyjevskej televíznej veže, približne 300 metrov od nového pamätníku a približne kilometer od starého pamätníku obetiam masakri vo Veľkej Vlasteneckej vojne.

Je zaujímavé, že 10. marca Vladimír Zelenský vystúpil cez telemost pred izraelským parlamentom s prosbou o podporu, ale bol odmietnutý. 20. marca znova vystúpil pred poslancami Izraela a tam znova vyslovil „fejk“: „Ľud Izraela, už si videl, ako ruské rakety dopadli na Babyn Jar, kde je pochovaných viac ako 100 tisíc obetí Holokaustu“.

Zmes nacistov a Židov z mesta Umaň

V tom istom prejave 20. marca Vladimír Zelenský povedal, že ruskí vojaci zasadili niekoľko úderov po meste Umaň. V ňom sa nachádza mohyla zakladateľa braclavského chasídizmu — rabína Nachmana z Braclavi, ktorá každoročne láka k sebe viac ako 30 tisíc pútnikov.

Podľa informácie CNN, v mestskej umaňskej synagóge trvalo žije okolo 100 chasídov (jeden z prúdov judaizmu). Po spustení špeciálnej operácie bol v suteréne synagógy (nachádza sa tam mikvah: miestnosť slúžiaca na rituálne umývanie sa Židov pred modlitbou) vytvorený provizórny bombový úkryt. Pritom na príkaz amerického fondu, ktorý spravuje synagógu, tam Židia púšťali absolútne všetkých (t.j. nielen Židov a nielen civilov…).

Na tomto linku si môžete prečítať článok CNN o tom, ako časť dočasných obyvateľov synagógy sa chystá k útoku na Rusov:

„Tzvi Arieli, bývalý izraelský vojak žijúci na Ukrajine 10 rokov, porozprával CNN o tom, ako pomáha civilom naučiť sa narábať so zbraňami a poskytovať prvú pomoc v boji. Hovorí, že väčšina z nich sú biznismeni, ktorí nikdy predtým nedržali v ruke zbraň“, — tvrdí CNN.

https://telegra.ph/file/6403ed0f33a414d76d656.jpg
Provizórny kontrolný bod za mestom Umaň.
Viaceré z nich lemujú obvod mesta, aby mohli kontrolovať prechádzajúce vozidlá.

Je zaujímavé, že Židia žijúci v synagóge mesta Umaň majú dosť pozitívny vzťah k neonacistom, o čom pokojne hovoria americkému denníku CNN:

„Oni (neonacisti) nám nerobia problém,“ — povedal Turgiman (jeden z veriacich návštevníkov synagógy Jehuda)

„Nebol to antisemitizmus, viem to, pretože sa o nás zvyknú starať,“ — dodala Irina Rybnickaja (právnička amerického fondu, ktorý spravuje synagógu).

„Bývam tu už sedem mesiacov. Sú úžasní, veľmi srdeční a veľmi sa starajú o Židov,“ — povedal Aviram Diamond z New Yorku.

Článok amerického mediaholdingu, rozprávajúci o podivuhodnej symbióze ukrajinských neonacistov a Židov objasňuje, čo sa tam v skutočnosti deje. Na území tohto kultového objektu bola vytvorená ozajstná základňa pre prípravu neonacistov, pravdepodobne sa tam nachádza aj sklad zbraní a poľná nemocnica.

Zábery z kamery zverejnilo Ministerstvo obrany RF. Je na nich vidieť, ako ozbrojení muži v uniformách VSU nakladajú zbrane do bieleho nákladiaku MAZ, hádžu tam ruksaky, vaky a stany, a zakrývajú to plachtami. Potom odchádzajú na dvoch školských autobusoch, ktoré majú charakteristické sfarbenie a označenie „deti“. Na inom zábere odchádzajú ozbrojení muži na červenom „Ikaruse“.

https://telegra.ph/file/bbd846af99c0e3e08f22a.jpg
Školský autobus, do ktorého nasadajú ozbrojení ľudia. Biely nákladiak MAZ je naložený zbraňami a výstrojou

Očividne je v synagóge naplánovaná ďalšia provokácia, analogická provokáciám v mariupoľskej pôrodnicidivadle.

https://telegra.ph/file/551db55dba92bd446642e.jpg
Náklad zbraní a výstroje v bielom nákladiaku MAZ

https://telegra.ph/file/4601482ebf620324b2252.jpg
Autobus vedľa umaňskej synagógy, do ktorého nasadajú ozbrojení nacisti


„Chcem zdôrazniť, že v priebehu špeciálnej vojenskej operácie ruské ozbrojené sily neútočia na civilné objekty. Tým skôr nie na kultové stavby a rôzne ďalšie miesta určené na verejné bohoslužby. Je to práve kyjevský režim, ktorý v rozpore s medzinárodným humanitárnym právom a morálnymi normami používa takéto objekty ako miesta na zhromažďovanie a prepravu zbraní a nacistov do bojových zón,“ — povedal oficiálny predstaviteľ Ministerstva obrany RF Igor Konašenkov: „Takto sa židovská kultová budova v Umani zámerne využíva kyjevským nacionalistickým režimom na vojenské ciele. Aby v prípade paľby na tento objekt vyprovokovali konflikt a politický tlak židovských náboženských organizácií na Rusko“.

V podobnom duchu sa o režime Vladimíra Zelenského nedávno vyjadril aj sýrsky prezident Bášar Asad.

Článok na podobnú tematiku je aj na tomto linku: https://blog.postoj.sk/102116/najcastejsie-hoaxy-o-ukrajine

Zdroje: https://telegra.ph/Simbioz-evreev-i-nacistov-kak-Vladimir-Zelenskij-obmanyvaet-izrailskih-politikov-i-evrejskij-narod-03-30

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..